Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Onkoloji hastasıyım. %60 raporum, 800 primim var. Emekli olabilir miyim?
ben onkoloji, hastasaıyım rapor aldım ama otobus yolculuğunda kullanılan kart için rapor aldım %60 raporum
800 gün sigortam var ve hala tedavi görüyorum
iş yerınden rapor alıyordum istifamı verdım cuma günü itibarıyle işssizim
emekli olabilirmiyim nasıl yararlanabilirim neden yararlanabilirim
En erken malulen emeklilik mümkündür.
Rahatsızlığınız ilk sigorta tarihinden sonra olmalı ya da malül seviyeye ulaşmalı.
10 yıllık sigorta süresi ve 1800 gün prim bulunmalı.
melissa80
Bilemiyorum doğum yaptınız mı? Velev ki yapmış iseniz ve şartlarınız tutuyor ise doğum borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz. toprak 24,
En az %90 oranında rapor alır ise evet ÖTV den faydalanabilir.
Sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastane olacak tedavi gördüğü hastane yetkili hastane ise alabilir.
Evet Engelli arabası almak için müracaat edecek..
öncelikle geçmiş olsun aynı sıkıntı bizde (hanımda ) vardı öncelikle malülen emeklilik için sgk başvur tedavi görüyorsan tedavi gördügün (devlet hastanesi araştırma) hastaneye yolluyacaklar eyer yüzde 60 üzerinde malüllükalırsan birde başkasının bakımana muhtac diye rapor alırsan 1800 günün varsa malülen emekli olursun ama bir yıl sonra yine hastaneye gitmek rapor almak şartıyla çünkü aynı yolu ben izledim bu ayın 26 sına maaş bağlandı bir yıl sonra rapor almak şartıyla faydalı olabildiysem sevinirim çok geçmiş olsun saygılarımla.
hocam eger bir başkasının bakımına muhtaçsa 10 yıllık sigorta süresi aranmıyor 1800 günü varsa oluyor.
merabalar uzun süredir giremedim şimdi ben 170 hattından şahsım adıma öğrendiklerimi yazıyorum bilginiz varsa yardımcı olun lütfen onkoloji hastasıyım on yıllık sigorta mevcut 1999 sigorta girişim var 861 gün sigortam var 1800 güne tamamlamam için 31 ay var ben bu 31 ayı isteğe bağlı 2 yıl 7 ay ödersem sonrada malülük raporu alırsam malülen emekli olabilirmiyim yeniden konuyu açtım çünkü kanunlarda çok sık değişiklikler oluyo birde üzrinden 3 sene geçecek doktorlar bana üç sene sonra bu raporu verirlermi yukarıda bahsettiğim gibi yol kartım var %60 ama o sadece yol için neticede bir uzvum yok birde neden bir yıl sonra raporu yenilemek zorunda kalınıyor onuda anlamadım
Eksik primlerinizi isteğe bağlı ödeyebilirsiniz.
Aynı rapor oranını verirler mi orasını bilemem.
Yenileme zorunluğunun sebebi ise malulen emeklilikte eldeki raporun bir hükmünün olmaması, yani kurum sevki zorunluluğu olması.
bu raporu bir kere mahsus mu alacağım yani yenileme olayı varmı senede bir kere yenılemem mı lazım eskı prımlerle neyı kasdettınız onuda anlamadım
10 yılım var fakat 36 ay acıgım var 2 yıl yedı ay sigortam eksık bunu istege baglı ödersem iki sene sonra malülen emekli olabilirmiyim ve bu raporu devamlı yenılemem gerekir mi
merabalar birçok yere yazdım umarım bu yorumdan cevap alırım Allah rızası için artık biri cevap versin bugun öğrendim sağlık kurulundan benım elimdeki rapor %60 ama sedece yol kartı için vermişlerdi yani iş için v.s kullanamıyorum vergi indiriminden faydalanabileceğimi soyledıler ve süresiz raporum özürlü aylığından faydalanabilir diyor raporda fakat orada çalışan bayan bana bu raporu istihdamda yanı iş için vs kullanamazsın çünkü işaretlenmemiş diyerleri bunu iptal ettir ve yeniden rapor çıkart dedi bende güvenemedim şimdi benim malülen emeklilik için 2 senem var bu iki sene içinde sigortamı ödeyeceğim sonra malülen emekli olabilirmiyim bu raporun ilerki zamanlarda bana malüliyet için %60 almama yardımı olurmu malülen emekli olmadan önce bu raporla engelli aylığı bağlatabilirmiyim başka bir hastaneden başvuru yapıp yeniden bu raporum elimdeyken rapor alabilirmiyim
bu arada yazmayı unuttum 15 yıl ve 868 gün sigortam var 36 ay ödeyeceğim yanı
Peki elimdeki eski raporum ne olacak başka yerden rapor cikarirsam diger raporu iptal etmek zorundami kalacam birde işkur ne alaka anlamadigimdan soruyorm yanlis anlamayin çok madur durumdayim inanin kimse bilgi vermiyo cvp verdiginiz için çok sağolun kimseye muhtaç olmak istemedigimden dolayi malulen emekli olmak istiyorum
İş-Kur'a kaydınız varsa engellilere iş bulma konusunda
İş kur yardımcı oluyor. Rapor almak isterseniz işkurdan da
hastaneye sevk alabilirsiniz. Alacağınız bu raporu her
amaçla kullanabilirsiniz doğrusu.
Bu aldığın %60 rapor tam olarak malülen emekli
olmana çok bir etkisi olmaz. Çünkü malülen emekli olabilmek için
alacağın rapor da test, tetkik ve epikrizlere ve de hastanelere yatışlara
bakarlar. Daha önceki aldığın raporlara pek bakmazlar. Bende öyle oldu. 3 defa rapor istedi sırasıyla benden. Eski raporlara pek bakmadılar. Ve sonunda malülen emekli olamadım. Bende vergi indirimiyle emekli olmaya çalışıyorum şimdi.
sen raporu sadece malülen emekli olmak içinmi kullanacaksın.
raporun psikiyatriden mi. Ruhsal ve duygusal mı?
Hayir onkoloji hastasiyim iki yil kemoterapi aldim hala doktor muayenelerim devam ediyo ama iki yil sigorta eksigim va iste gerci nir omur gidecegim malulen emekli olana kadar engelli raporu alip engelli maasi almak istiyordum ama sanirim eski raporum oldugu oçin imkansiz iptal ettirmem lazim bende iptal ettirirsem aynisini vermemzler diye dusunuyorum
Benim engelli raporum yok iste işkura gitmemin bi anlami yok gözukmuyor çunkü işkurda
melissa80
Eski prim değil EKSİK prim dedim, siz sordunuz 1800 güne tamamlamak için isteğe bağlı ödenebilir mi diye, ben de ona cevap verdim.
Yenileme olayına gelirsek; Şayet sgk emekliliğinizi hiç bir kontrol şerhi koymadan sürekli olarak onaylarsa artın bir daha rapor almanıza gerek kalmaz. Ama emekliliğiniz kontrollü olursa kontrol tarihleri öncesi sevk alarak tekrar rapor almanız gerekmektedir. Bu kontrol sürelerine bağlı olarak yılda bir de, iki yılda bir de olabilir. Ta ki artık sürekli onaylanana kadar.
Üzerinde oran bulunan raporunuzu işaretlenmemiş olsa bile iş için, toplu ulaşım kartı için, engelli kimlik kartı için, vergi indirimine başvurmak için, 2022 engelli aylığına başvurmak için kullanabilirsiniz (aranan şartlar uygun değilse bu haklardan yararlanamazsınız. Ama başvuru için raporunuz iş görecektir).
Sadece şu haklar için mutlaka değerlendirme bulunan, yani alanları işaretlenmiş rapor lazım: Araç alımı, ehliyet alımı, evde bakım aylığı, çalıştırılamayacğaınız işlerin belirlenmesi vb.
Malulen emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerekecek. Yani, bugünden alacağınız raporun gelecekteki muhtemel malulen emekliliğinizle hiç bir bağı olmayacak
Tesekkur ederim ben o raporun işaretlenmemesi üzerine hiçbir is yapamayacagimi saniyordum iş için vs kullanmam icin işkura gittim raporunuz gozukmuyor dedi işaretli olmadigi icinmi acaba
Şu iyi bilinmelidir ki malulen emeklilik için elinizde %100 oranlı raporunuz bulunsa dahi emekli olamazsınız. Maluliyet cetveli'ndeki hastalık ve özürlülük durumu çok farklı bir değerlendirmedir.
daha öncelerıde paylaştım benım raporum %60 yok kartı için verdıler ve arkasında vergi indirimi 2022 sayılı yasadan faydalanabilir diyo
benım size sorum ben bu raporu hiç kullanmadım hala sağlıklı gözüküyorum heryerde bu raporu nasıl aktifleştirebilirim ki yararlarından faydalanabileyım
ikinci sorum ise şimdi çalışıyorum 1018 günüm var ssk da 1800 günü doldurmaya çalısıyorum malülen emeklilik için malülen emekli olabilirsem Allahın izniyle bu vergiden yararlanabilir miyim
örneğin ev aldık diyelim evin vergisini ödemekten muaf olur muyum .
birde özürlü aylığından faydalanabilir yazısı ile başvursam özürlü aylığı alabilir miyim eşim çalışıyo ve sigortası var sorun olurmu acaba
birdr onkoloji hastaları için özel bi maaş aylık v.s bilgisi olan varsa benımle paylaşabilirmi
herşeye hayır dedin sağol ya içimi rahatlattın daha olumlu şeyler bekliyordum ayrıca ben ev almak derken kendı evım var ve vergıden muaf olurmuyum dıye sordum ama verdıgınız lınkte evet olabılıyormusum sız hayır dedınız 200 metre kareyı geçmezse vergıden muaf olunurmus
heh işte %60 raporla bu emlak vergisinden muafım dimi peki ben bu raporu hiç bir yerde kullanmadım vergi dairesine gidip raporumu göstermem gerekır bu arada cevap verdiğiniz için sağolun
uzun zaman sonra gene ben evet sonunda engelli aylığına bağlandım cok sukur bana bu sayfada ayrdımcı olan arkadaşlarıma çok tesekkur ederım şimdi yenı sorularım var
1)08/08/2019 tarihinde engelli aylığına başvurdum tlf edıp onaylandıgını ve ekim ayının 10 unda maaşımı alacağımı soylediler ben bu aydan neden alamıyorum acaba
2) bu sayfaya en başında malulen emekli olmak için başınızı şişirmiştim malum 1,800 günüm yoktu.Şimdi 1,829 günüm var tamamladık bir şekilde şimdi raporumu yenilemek istiyorum ilk önce işkura mı gitmem lazım sevk almak için malulen emeklilik ibaresini kullanmak için çünkü sadece yuzde 60 ve yol kartı olarak süresiz verilmişti
birde sgk emekliliğimize hiç bir kontrol şehri nasıl koymuyor abilerim ablalarım
@OturanBoğa @ayDÜNYAvazo @Ufukalp
Yalnız malülen emeklilik için sınır %60 emeklilik icin başvuru yaptıgınızda tekrar rapor almanız icin sizi bulundugunuz ilde hastaneye gönderiyolar diye biliyorum düşerse sıkıntı