Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Onkoloji hastasıyım. %60 raporum, 800 primim var. Emekli olabilir miyim?
düşerse sıkıntı olacağını pek sanmıyorum neden dersenız çünkü sadece yol kartı için kullanabiliyorum başka hiç bir yerde kullanamıyorum onu birde süresiz aslında korkmuyorda değilim ama arada kaldim
melissa80 Şöyle bir şey de var diyelimki düştü %40 'ın altında düşeceğinide zannetmiyorum %40 ta size yeter Malülen emeklilik icin denenebilir. Tamamen kişiye kalmış benim de %60 ama malüllük icin değilde ekpss sınavından bi yerlere girmeyi düşünüyorum
hayırlısı olsun sizin adınıza sizin dediğinizi anladım peki sgk nasıl süresiz yapabiliyor malulen emeklılıgı birde ben yenılemek istesem raporumu hastaneyemı gitmem lazım burada yorum yazan bırısı işkura gidip sevk alın yazmışta ondan sordum
Skymoon
Raporun sürekli değil mi neden yenilemek istiyorsun
evet sürekli ama malulen emeklı olmak istiyorum ondan yenılemek istiyorum cunku sadece yol kartı onayı var yanı söyle diyeyim tikler varya raporda kutucuklar sadece yol kartı ve vergi muafiyetı var
25/09/2019 tarihinde malülen emekliliğe red cevabı geldi nedenı nedir neden red vermiş olabilirler onkoloji hastasıdım ve yüzde 60 raporum var beni bu konu hakkında ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim sgk da gidip dilekçe yazıcam başka ne yapabilirim acaba
Merhaba onkoloji hastasiydiniz artık değilsiniz doğrumu anlamışım.tedaviniz bittikten sonra 1.5 yıl malul sayiliyorsunuz sonrasında yok.Verilen rapor SGK yi ilgilendirmiyor zira benim de 86 var iki kere kontrol muayenesi ne gönderdi SGK duzelmeyecegini bile bile.Sizin emekli olacağınızin kararını elinizdeki raporla vermiyorlar kendi sağlık kurulu veriyor
Hayır hastaneye gönderdiler oran vermek için sgk dan direk red geldi bende gidip dilekçe verdim artık örnek vermek gerekirse kaynarca ssk ya başvurmuştum malulen emeklilik için hastane onayını da orası veriyormuş bende yüksek sağlık kuruluna gönderdim dilekçeyi neden red cevabı verdiklerini de söylemediler balthazar sistemine gore kendimce hastaneden aldığım rapor da yüzde 74 oluyor diğer raporum yüzde 60 yıl kartı engelli maaşım için tedavim evet bitti ama 6 ayda bir kontrol istiyorlar onur boyu umarım anlatabilmisimdir
merabalar benım yuzde 60 engelli raporum var ben buna ıstınaden hastaneye gidip malulen emeklilik için başvurdum bana verılen cevap
raporunuz yüksek sağlık kurulunca incelenmiş olup 5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı 25,ci maddesi ile çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı tespit işlemleriş yönetmeliği çerçevesinde incelendiğinde ÇALIŞMA GÜCÜNÜN %60 INI KAYBETMEDİĞİNE karar verılmıştir
şimdi sormak istediğim size ben mahkemeye başvurdum sgk yı ve ysk yı şikayet için çünkü benım yuzde 60 engelli raporum var fakat avukat bana bu engellii raporumun iptal olabileceğini söyledi bende size danışmak istiyorum benım süresiz engelli raporum malulen emeklılık için verdıgım mahkemece iptal olurmu VE benden yenıden engelli raporu isterlermı
melissa80 hastanenin verdiği oran değil sgk nın kendi kurulunun verdiği oran geçerli olduğu için kurula göre % 60 oranında engelli olmadığınız tespit edilmiş. mahkeme sonuucnda sgk nın verdiği oran geçerli olursa elinizdeki %60 lık oranlı rapor da sgk nın verdiği orana düşer.
melissa80 mahkeme aleyhinize çıkarsa avukat masrafı vs size yüklenir. maddi gücünüz ve sabrınız varsa peşine düşebilirsiniz. malum bu davaların yıllar sürdüğü biliniyor. önce bir araştırma yapıp deneyimli avukatlarla iletişime geçmekte fayda var. ben olsam şöyle yapardım yeni bir heyet raporu alırdım mümkünse farklı bir ilden. ordan da %60 lık veya daha yüksek rapor çıkarsa mahkemede şansınız artar. %40 50 vs gibi farklı bir sonuç çıkarsa engel durumunuz yoruma açık bir durumsa sgk da benzer sebeple düşürmüş demektir.
Mahkeme raporu iptal etmez. Onun işi bu değil. Mahkeme o rapora istinaden malulen emekli edilip edilmemeniz gerektiğine karar verir.
Mahkemeye başvurduğunuzda şunlar olacak: %100 mahkeme yeni rapor için hastaneye sevk edecek. Rapor sizin istediğiniz gibi olursa sgk avukatları itiraz edip başka hastaneye sevk ettirecek. Sonra adli tıp vs. derken 3-4 yıl geçecek.
Yani, maluliyet cetveli'ne göre %100 malul sayılmanız gerektiğinden emin değilseniz, var olan raporunuzun oranı vs. hiç önemli değil, mahkemeyle uğraşmayın. Ama maluliyet cetveli'ne göre. malul sayılmanız gerektiğinden eminseni, başka türlü emeklilik şansınız da yoksan evet, o zaman bu uzun ve tiksindirici mahkeme sürecini başlatın.