Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans mezunu olarak hangi dalda memur olabilirim?

Derya.0310

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba, iyi akşamlar. % 40 engelim var ve Önlisans Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları mezunuyum. Sizce Kaç puanla nereye atanirim. Tahminen bir şey söyleyebilir misiniz?

Derya.0310 Açılacak kadrolara bağlı. Puanlar da kaç kişinin gireceğine, hangi ilde ne kadar kişi alınacağına vs. vs. bağlı. Şimdiden birşey söylemek imkansız. Ben söyleyemiyorum en azından. :)
Tercih zamanı geldiğinde ÖSYM kılavuzlarında mezun olduğunuz dala ait kod bulunur. Eğer kadroların karşısında bu numaraya ait bir kadro bulunursa, mezun olduğunuz bölüm ile ilgili bir kadroya yerleştirilirsiniz puanınızın, sizinle aynı yeri tercih edecek kişiler arasında yeterli olması durumunda.
Ya da kadro açılmaması durumunda genel olarak Önlisans mezunlarının tercih edeceği kadroları seçebilirsiniz.
Hayırlısıyla önce başvuru süreci ve sınav stresi atılsın da sıra tercihlere de gelir inşaallah. :)

Ilk defa gireceğim ve bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim. Araştırmalara devam ediyorum ama sanırım fazla erkenci davranıyorum :) Cevabınız için çok teşekkür ederim @KKELEBEK :)

Birde son bir soru :) % 40 engeli olan biri hangi engelli grubuyla sınava giriyor? Görme, İşitsel ve Zihinsel Engelliler olmak üzere 3 grup var sanırım.

Derya.0310 Genel engelli grubuda var.
Genel engelli grubuna "Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar."
dahildir.

Şimdi çok daha iyi anladım. Aksi takdirde kafamda hep soru işareti kalacaktı. Çok teşekkür ederim, umarım sizin ve herkesin gönlündeki olur.

Önlisanstan atananlar?

Arkadaşlar Merhaba. Ben iki yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü bitirdim. Ne olarak atanacagimi merak ediyorum. Memur olarak mı ya da başka bir vasifta mı? Önlisanstan girenler kaç puanla nereye atandilar? Bundan yola çıkarak program hazırlamak istiyorum. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

Inşallah. Sınavı kazanmaya odakliyim. Çok istiyorum, çok teşekkür ederim size de. Darısı tüm kardeşlerimizin başına.

Üst Alt