Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Opel corsa veya Hyundai i10 hakkındaki görüşleriniz?

2015 Hyundai i30 1.6 CRDi Blue Drive DCT Ötvsiz 46 bin.
2015 Hyundai i20 1.4 Style Otomatik Ötvsiz 34 bin.
2015 Hyundai i20 1.4 Jump Otomatik Ötvsiz 34 bin. dedi bayi bugün

Kullanım amacınızı belirtin yardımcı oluyum. raporla 2 kez araç aldım ilki dizeldi şuan benzinli. Araçlar hakkında bilgim iyidir sormak istediğiniz varsa alıntı yaparak sorunuz

SAMET/

iyi günler kardeşim ben nasip olursa bi arac alıcam ama bütcem kısıtlı oldugundan şu anda en uygun hyundai i10 1.1 motorlu ot vites benzinli arac şuan bunu 15 bin var 11 tl de kredi cekip alayım diyorum ama acelem yok opel corsa.ford fiesta 1.4 motor ot vites ler var 34 bin tl acaba yıl sonuna bekleyip hem para birazdaha biriktirip hemde firmaların yıl sonu indirimlerinden yararlanıp yıl sonumu alsam ama dolardaki artış oto fiyatlarınada yansırmı yansırsada 34 binlik bi arac yıl sonu nekadar olur saygılar

bulent381

Öncelikle merhaba

i10 1.1 otomatik vites demişsiniz ama i10 modedinde 1.0 ve 1.2 motor seçenekleri var. ayrıca 1.0 olduğuna bakmayın atmosferik motor olduğundan, fabrika verisi yakıt tüketimi 8.3 lt. siz bunu günlük koşullar altında 10 lt. altına sadece uzun yolda düşürebilirsiniz.
Fabrika çıkışı lpg seçeneği var 5 yıllık garanti bozulmadan yapıyorlar ama 4 bin tl. fark alıyorlar. dışarıda yarı fiyatına lpg takılır fakat bu seferde araç garantiden çıkar.

Bunun dışında iç hacmi şaşırtıcı derecede geniş, özellikle önde oturanlar için neredeyse c sınıfı araç gibi. otopark testinde detaylı incelemesi yapıldı izlemişsinizdir herhalde.

Dolar konusunda ne desem boş olur, ama bir gerçek var ki daha 2 yıl önce 27 33bin tl arasında satılan i10 şuan 35 43 bin arasında fiyatlara satılıyor.

Araç bir aciliyet gerektirmiyorsa kredi faizlerine boşa para ödemeyin bence

SAMET/;

pardon hyundai i10 1.0 motor 8.35 litre diyorsunuz yakıt tüketimi için bu tüketim fazlamı yoksa normalmi ben anlamıyorumda.araba aciliyet şuan için gerektirmiyor sadece kışın yagmurlarda işe gidip gelmelerde ve yaz piknik vs lerde öyle kararsızım.bana nasıl bi araç önerirsiniz 0 km olarak 15.20bin nakitim var

bulent381

Rakiplerine kıyasla fazla, mesela peugeot 208 fiyatı hemen hemen aynı bir araç 1.0 L PureTech motor tüketimi 5.1 lt.

Yani kabaca hesapla i10 ile 100 km. yol yaptığınızda cebinizden 36 TL, peugeot 208 1.0 L PureTech motor ile cebinizden 22 TL. çıkar

Fakat i10 motor konusunda biraz çok yaksa da, donanım bakımından daha dolu bir araç.
Madem çok sık kullanmayacaksanız benzinli veya bütçeyi biraz zorlayıp garantiyi bozmadan lpg'li olarak alabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=XltP9XHRliA

Seçenekleriniz

Hyundai i10

peugeot 208

seat ibiza

Tercih size kalmış

Volskwagen polo

iyi günler arkadaşlar araştırdım.hyundai i 10-i20
Ford fiesta
Opel corsa ve
Voskwogen polo
Araştırdım ve poloya karar kıldım hayatım boyunca ilk defa alıcam araç sizden ricam
Polo:1.2 TSI BMT 90 PS DGS ot vites comforline
Hakkìndaki gôrüşleriniz nelerdir saygılar

Yeni Polo 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG BlueGT 61.000 TL bunu tercıh ederdım :) ben ama wolsvagenden şaşma :=)

neden tercıh ettıgımıde söyleyım act teknolojısı oldugu ıcın :d

https://www.youtube.com/watch?v=73g-drlj3XM

Benim arabadan çok güzel tıpkı golf gibi Torku filan yakıtı harika

ne zman aldın 21 bin teleye bende alım hemn o paryaaaa

arkadaşım wolksvagen gurup arabalarını unut . aklındaysa bile alma . bu gruptaki arabalar çok şık sağlamlığı iyi elden çıkarırken rahat ve zarar etmeden çıkarırsın lakin dsg şanzıman yani wolksvagenin otomatik şanzımanı 5 para etmez her an elinde patlar. çevremde tanıdığım 3 kişi söyleyebilirim bu dsg illetinden yılmış. 3 yaşındaki arabanın 2 kez şanzımanı iner mi ? dsg ise iner .

gelelim i10 a : bu araç yerli üretim . içi geniş ve rahat . donanım ve sağlamlık olarak sınıfındaki araçlardan eksiği yok . 1.2 benzinli otomatiğini 1 ay önce 26 000 tl ye arkadaşıma aldık . araç yokuşlarda bayılmıyor . direksiyon pamuk gibi hızlandıkça sertleşiyor . pedallar yumuşak ve tepkileri gayet iyi . seri bir şekilde sollama fırlama ziğzağ işlerini yapıyor . aracın içi çok geniş arkaya 1.90 boyunda 2 kişi otururken ben 1.73 boyundayım arabayı test etme imkanı buldum . aynalar ve görüş açısı mükemmel derecede iyi . araba yüklüyken çekmez diyenlere fazla itibar etme çünkü o arkaya oturan arkadaşlardan biri hem enine hem boyuna 1.90 :) . geçen hafta araç kullanmayı öğretmek için gene kullandım . bilerek arabayı dik yokuşta durdurdum ve tekrar devam ettim banamısın demedi . ortalama yakıt ise 7 lt idi bu rakam bir benzinli araç için çok iyi ayrıca aracın içine ses nerdeyse gelmiyor gibi .

kendi arabam ford yakında değiştirecem ve almayı düşündüğüm araç fiat yada mazda . sana tavsiyem wolksvagenden uzak dur

saygılar

Opel Corsa yeni kasa değişti , normal otomatik vites , 5 sene sonra değiştirmek istersen ikinci eli iyidir , 1.4 motor ve benzinli bunlar belki yakıt masrafını etkiler.
1.4 90 HP Otomatik Şanzıman Enjoy 55.257 49.091
1.4 90 HP Otomatik Şanzıman 14" Çelik Jant Essentia 52.418 45.591
Yeni Corsa 5 Kapı 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman Color Edition 57.888 52.191

hocam ben astra dizel sahibiyim kullanıyorum yıllardır cok memnunum .....İyi araştır derim ama benim görüşüm opelden şaşmaman hyundaı pek sağlam değil ve cok duyuyorum sağdan soldan masraf cıakrıyormus devamlı .

Arkadaşım öncelikle alacak oldugun araçtan ne bekledigin önemli ekonomi, performans, konfor, güvenlik ...lütfen karşılaştırma yaparken aynı sınıf, tip, model, motor gücü aynı ; ayrı markalarla yaparsanız daha doğru sonuç alırsınız ...

Opel corsa 1.4 emjoy veya volskvogen polo 1.2 hangisini ônerirsiniz

hocam ben astra dizel sahibiyim kullanıyorum yıllardır cok memnunum .....İyi araştır derim ama benim görüşüm opelden şaşmaman hyundaı pek sağlam değil ve cok duyuyorum sağdan soldan masraf cıakrıyormus devamlı .

Hyundai hakkında sizinle aynı düşüncedeydim, 2013 eylülde Hyundai Elantra Tune OV alana kadar.
Araç bende bir buçuk yıl oldu, 18500 km, daha servis yolunu bilmiyor ( bakımları kendim yapıyorum).
Benim yakınlarımda VW olanlar ve Opel olanlar çok daha fazla şikayetçi, helede DSG şanzuman felaket, opel corsada da yarı otomatik şanzuman var İ10 h-matic full otomatik şanzuman var araç parçalanır şanzuman tık demez.
Benim şahsı düşüncem Türkiyede üretim yapmayan hiç bir marka ürünü almayacaksın ( Opel, Volkswagen, Dacia vs.)

Üst Alt