Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikotik bozukluk ile hangi oranda rapor alabilirim?

Engelli raporu çıkardım normalde profesörum sizoaffektif dedi askerlikte kurula girince psikoz dediler muaf ettiler bende engelli kartı çıkardım rapora e devletten yada nabizdan bakabiliyormuyuz? bu şekilde çalisma şansin var seni iyi gördük dedi kurul oysaki içerisi yorgun bitkin ilaç almadiginda sapitiyo anlatamazsin ben bile 8 sene tam anlayamadım nasıl bı dengesizlik olduğunu sadece kimyasal olarak anladım onunda anlattıkları zoruna gidiyor artık alıştım kabul ettim umarım isteksizlik tembellik uşengeçlikde gider hayatıma devam ederim
@fatih7171,

@Breh81,

Aynısını banada yaptılar doktor psikotik yazdı sağlık kurulu psikoz verdi e devlete gir engelli raporu yaz çıkar e imzalı diye e devletten bak abim

@tb2nhf,

Yuzde kaç abi bagimlimi bagimsizmi

Benimki kismi bagimli abi 40 ama bagimli çalışamaz anlaminda

Rapor 5 senelikmi benim süresiz abi

5 senelik hastalık durumuna göre sanırım yenilicekler ne olduğu belli değil ben bile belirli sınıfa koyamıyorum ama sanırım ilk doktorum haklı sizoaffektif gibi geliyor hem duygu durumu hem akıl durumu tedavi edilmediğinde şaşırıyor uzun zamandır dengeli gibi ilaçlar ise yarıyor ama isteksizlik var

6 sene sonra tan değişir hatta 6 ay sonra Bile değişiyor anı başka benim doktor sizoaktif 80 verdi ama kurumdaki yazmadı hocam üzüldü 6 ay sonra 80 alırım hakkım olanı insallah

@OğuzHan112, f28.8 diğer şizofreniler tanı .......diğer dediği hepsinimi kapsıyor abim mesela hebefrenik katotik paranoid v.s

Hayır.

Sizin tanı diğer organik olmayan psikotik bozukluklar.

Şizofreni tanısı ve diğer tipleri farklı kodlarla ifade edilir.

Örnekleri yazıyorum.

F20 şizofreni
F20.9 Şizofreni, tanımlanmamış
F20.8 Diğer şizofreniler
F20.5 Kalıntı (rezidüel) şizofreni
F20.6 Basit şizofreni
F20.4 Postşizofrenik depresyon

Gibi gibi.

@fatih7171,

Son düzenleme:
Evet abi yeni tanım f20.8 diğer şizofreniler yazıyor

@fatih7171, bu kez kodllanmis tanı yazmislar abi f 20.8 diğer

Yukarıdaki mesajlarında f28.8 yazıyorsun..öyle bir tanı kodu yok zaten.

F28
Diğer organik olmayan psikotik buzukluklar.

Kodlarla takılmayın.

Şizofreni tanısı almışsın..diğer yazması hangi tip şizofreni olduğu tam olarak kesin değil demek.

Niye bu kadar bu konuya takıldın?

@fatih7171,

Hayır be kardeşim..şizofreni tanısı almışsın..ancak hangi tip olduğu netleşmemiş.

Hepsi bir arada olmaz🙂

@fatih7171,

Üst Alt