Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikotik bozukluk teşhisim var. Üniversiteye devamda zorlanıyorum..?

Mariachi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba.

Organik olmayan psikotik bozukluk tanım var. Bazı doktorlar paranoid şizofreni olduğumu söylemişti.

Sıkıntılarım şu üniversite son sınıftayım çok alttan dersim var okul uzadı. Bölümümde eğitim veren 3 hocadan şüpheleniyordum zihnimi falan okuyorlar diye size çok saçma geliyor bu söylediklerim biliyorum. Ayrıca dışarı dahi çıkamıyorum sürekli tedirginim.
Şu an derslere devam zorunluluğum yok sadece sınavlara katılacağım. Ama bu okul işinin sonu nereye gidecek bilmiyorum .

Tavsiyeleriniz nelerdir ? Doktorum okulun uzaması sorun değil devam et dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karışık.

Bu arada yüzde 40 engelli raporum var süreli olarak.

Kafam karışık demişsiniz ilaçlarınız fayda veriyor mu? Düzenli kullanıyor musunuz? İlaçları düzenli kullanarak kafa karışıklığına biraz olsun engel olursunuz ilaca rağmen çalışabiliyorsanız iyi bir durum bu . İlaçlar çalışmanıza engel değilse sorunda kalmamıştır ben yan wtkiler yüzünden cehennemi yaşıyorum inşallah geçer hepimizin dertleri

@Mariachi, kendini mezun olmaya odaklamanı tavsiye ederim.

Bu şekilde motivasyon yap; derslerini aksatmadan çalış. Diplomayı aldıktan sonra dinlenme faslına geçersin.

@Mariachi, Zorda olsa okula devam etmeni öneririm boş kalmak bu hastalığı dahada alevlendiriyor.

Tam bu hastalığın meydana çıktığı yaşlardasın şüphecilik harici işitsel veya göszel halisinasyon var mı?

Uygun ilaç ve dozu bulana kadar sık sık ve aynı doktora git bu süreç uzun ve sıkıntılı olabilir sabırlı ol uygun ilaç ve dozu bulana kadar yan etkiler seni biraz zorlayabilir sakın pes etme.

Seni gözlemleyecek ailenden veya yakın çevrenden birisi olsun gerekirse doktora onla beraber git çünkü hastalar ağır durumlarda gerçekle bağlantısı kopabiliyor veya ilaçların olumlu veya olumsuz etkilerini tam fark edemeyebiliyor doşarıdan birisi bu durımda doktora anlatır çok faydası olur.

Çok geçmiş olsun bu hastalık çok zor uzun süre hatta ömür boyu tedavi isteyebilir biraz iyi olursan sakın ilaçları bırakma bu iyilik iyileştiğini değil ilaçların belirtileri baskıladığını gösterir ilaçları bıraktığın an daha şiddetli olarak geri gelir hastalık.

İzlediğin okuduğun şeylerden kendine anlam çıkarıyorsan klasik müzik veya genel olarak sözsüz müzik dinleyebilirsin. Ben hastayken her yerde kendimden bahsetmelerinden bıktığımda böyle yapıyordum. Piyanoyu benim çaldığımı sanıyordum, güzel bi histi. Hezeyandı ama zararsızdı.

Umarım iyileşirsin. Raporu süreli vermişler, hala umut var. İyileştikten sonra bazı doktorlar 5 yıl ilaç kullandırıp bıraktırıyor. Benim 4 yılım kaldı. İlacımı aile hekiminden yazdırıyorum. Yılda 1 kez de raporumu yeniletiyorum.

@Psikoterapi,
Sağolun. Evet ilaç kullanıyorum risperdal clonex ve fluanxol.

@-ARAGORN-,
Düzenli kullanıyorum. halüsinasyonlara biraz iyi gibi geldi onun dışında durumum aynı. Clonexi ilk kullanmaya başladığımda müthiş bir iyilik gösterdi rahatsızlığım ama sonra yine aynı oldum.

@kara duman,
Çok teşekkür ederim Evet halüsinasyon vardı. Doktor konusuna gelirsek annemle gidiyorum muayeneye.. İlaçları da bir ara kullanmamıştım çok şiddetli şekilde psikozum artmıştı o hatayı bir daha asla yapmayacağım.

@Pickle,
Sağolun size de geçmiş olsun.

@Tyler D.,
Çok teşekkürler.

@Descartes,
Bu okulu ne yapacağım bilmiyorum Millet hocalara derdini anlatıyor ben hocaları görünce ölecek gibi oluyorum. Kalbim hızlı atmaya başlıyor yüzüm kızarıyor vücudum titriyor. Geçen yıl pdf okumuştum sınıfta dersten sonra 5 dakikaya yakın kollarım titredi. Özgüvenim sıfır. Bu durumda mezun olmam çok çok zor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt