Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikotik bozukluk ve kullandığınız ilaçlar?

psikotik

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar ben organik olmayan Psikotik Bozukluk hastasıyım invega 6 mg kullanıyorum hastalıkta çömezim daha 3. Yılımı yeni doldurdum. Kullandığım ilaç bende konsantrasyon bozukluğu ve yorgunluk yapıyor. Kullandığınız ilaçlar ve etkilerini yazabilirmisiniz yada ilaç bırakanlar var mı? İlaç değişikliği yapmayı düşünüyorum

Şizo-şizoafektif-bipolar-a tipik psikoz -Psikotik Bozukluk- organik olmayan Psikotik Bozukluk vd... arkadaşlar 3 aşağı 5 yukarı aynı ilaçları kullanıyoruz bi yardım

evet. ben bu hastalığı geçirdim pek hastalığını kabullenmeyen ve psikiyatrinin henüz pek işlevli olmadığına inanan biriyim ama neyse sorularınızı cevaplıyım. invega bendede aynı etkiyi yapıyor çok ağır bi ilaç invega , fazla idrar atımı yorgunluk kıvranma ve uyku yapıyor , bunlar bide sadece 3 mg kulanırken oldu. (bunun 150 mg iğnesi varmış allah korusun) bunun yerine abilify alıyorum iğne aylık 400 mg. yada abilify verebilir dr sana 30 mg felan günlük. abilify hiçbi etki yapmıyor bende (hhiç) birde ketiapin kullanıyorum çok hafif 12.5 mg felan.

hastalıkta çömezim felan deme , bi iş bul çalış ve bunu sürdür ,hayata katıl hastalığın sana hakim olmasına izin verme sen hastalığa hakim ol
geçmiş olsun

Cevap için teşekkür ederim. Ayrıca çalışıyorum ancak son zamanlarda bu ilaç hayatımı zorlaştırıyor

zorlaştırır tabi çünkü uyku yapıyor. muhtemelen kalkamamaktan şikayetçisindir onun yerine abilify yazdırabilirsin ama hekimine danış ona anlat.

Bir dahaki görüşmemde doktora danışacağım bakalım ne diyecek ahmet22 peki istanbulda kontrollere nereye gidiyorsun

çalışma 2022 maaşı al kendine zulum etme sen hastasın ilaç kullanıyorsun kolay bişey degil bu yaşadıkların rahatına bak

Malulen emeklilik için uğraşıyorum 10 yılı doldurmama 2 sene kaldı ondan sonra dediğin gibi yapacağım

psikotik

istanbulda avrupa yakasındaysan bakırköye gidebilirsin orda hep tecrübeli doktorlar var. ama tabi az zaman ayırıyorlar çünkü çok hasta var ortalama 5 dk zaman ayırıryorlar bakırköydeki doktorlar. ama hemen randevu da alabiliyorsun örn bugun pazartesi olsa yarın salı yarına randevu alabiliyorsun mhrs den. bakırköyde doktor 1 ay sonra servise gider onun yerine aynı poliklinikte başka dr gelir onla devam edersin 1 ay sonra 1 ay sonra tekrar doktorun gelir. erenköyü bilmiyorum sistemini felan (anadolu yakasında oturuyorsan)

ama sana bi tavsiyem var eğer çalışıp güzel para kazanabiliyoran en azından asgari ücretse ve evli değilsen iyi bir profesor bul genelde en az yarım saat ayırıyor daha iyi ilgilenir ve sana verilebilecek ilaçları en az ve en iyi şekilde nasıl kullanabilirsin onu ayarlar

bence çalışmaya devam et,sakın bırakma ilacını değiştirtebiliirsin doktora hatta bi dahaki gitttiğinde dayanamadım bıraktım de sana başka ilaç versin daha az kullandığında daha az uyku yapacak ilaçlarda var mesela ketiapin ,olanzapin böyledir ...

ama işi bırakma ,çalışmaya devam et

Devlet memuruyum

Çok şükür üç beş bişeyler kazanabiliyorum. Devlet memuruyum Anadolu yakasında. İşi bırakmayı düşünmüyorum ama malulen emeklilik süremi doldurmak istiyorum. Kendimi böyle daha rahat hissedeceğim. Kontrollerime Validebağ Ek hizmet binasında devam ediyorum. Doktorum standart hep aynı doktor. Bazen haydarpaşa numune ye geçiyor o zaman da ben de kontrollere Haydarpaşa Numuneye gidiyorum. Doktorum iyi benim sorunlarımı dikkate alıyor ancak hastalık belli ilaçlar belli yapacak çokta birşey yok. Birara Erenköye gittim sürekli doktorlar değişiyordu. Birde ilaç yan etkilerini dikkate almıyorlardı. İlaca devam deyip geçiştiriyorlardı hatta aynı anda 2 garklı antipsikotik kullanmıştım. Çok ağır etkisi oluyordu.

Şimdiye kadar sorasıyla Risperdal kullandım o çok akatizi yapıyordu.
Sonra ketiapin kullandım o da çok yorgunluk uyku hali yapıyordu.
Geçen sene 1 yıllık ilaçsızlık dönemimden sonra 2. Atak gelişti ve o dönemden bu yana yaklaşık bir yıldırda invega kullanıyorum.

İnvega güzel ilaç bana yaradı ancak o tarihten bu yana uyku uyuyamıyorum gecede 2-3 kez uykularım bölünüyor ayrıca sürekli bir yorgunluk ve hiçbirşey yapmak içimden gelmiyor doğru düzgün konuşmak bile içimden gelmiyor. İletişimim sfır. Konsantrasyon güçlüğü çekiyorum.

@ahmet22

selam psikotik en iyi ilacı doktorun ve siz beraber belirleyebilirsiniz ama doktorun karar verir. malulen emeklilik değilde 15 yılını doldurup normal emekli olmanı öneriyorum. uyku yapmayan veya uyku yapan ilaçlarda var bunları doktoruna anlat. bence dotor kontrolu altında çalışmaya devam ,çalışmak güzel şey. :)

selam arkadaşlar bişey sormak istiyorum bu konu ile ilgili bu rahatsızlığı olan bir insan ehliyet alabilirmi,ayrıca 15 yılı doldurup emekli olabilirsiniz yazmışsınız ,bu rahatsızlığın oranı nedir.

Repadix 10 anzy kullanmak ve ne için hangi hastalık için kullanilir

Ketiyapin mi? Aripiprazol mu? Yoksa Paliperidon mu?

Ketiyapin mi? Aripiprazol mu? Yoksa Paliperidon mu?

Arkadaşlar ilaç değiştirmeyi düşünüyorum şu anda invega kullanıyorum ama konsantrasyon bozukluğu, uykusuzluk ve halsizlik yapıyor saydığım ilaçları kullanan arkadaşlar yazabilirlermi tecrübelerini?

Ketyapin elde titreme ve gece ayakta atma yapıyor,aripirazol 15 şu alıyorum oda huzrusuzluk yerinde duramama yapıyor invega ise beyinde donukluk ve uyku hali yapıoyor hepsi ayrı bir cinsi siz drmusunuz nie kendiniz karar veriyorsunuz ?

Paliperidon ile invega aynı ilaç zaten. yani etken madde Paliperidon dur invega da.

ketiyapin yardmcı ilaçtır. çoğu zaman bazı ufak sorunları çözmek için veriliir.

Aripiprazol a gelince beni perişan etmişti an etkilerden dolayı.
ama iyi ilaçtır çözüm getirir

ahhh ah dostlar.yok mu soyle yıllık bi sizo ignesi vurdurup gecsek.ama nerdeeee ilac firmalari bilerek yapmıo bence ;)

Paliperidonun yanında akineton kullanmak yan etkileri azaltırmı?

Paliperidon bende 30 kilo aldirdi. Doktorum ilaci degistirmiyorda. Perhiz yap diyor. Baska ilacada gecmedi. Kilo aldirmayan ilac varmi bildirdiginiz. Bu aralar uykusuzluk ve gerginlikte var. Gecenlerde odada bir ışık geçti ve korktum. Ufak ufak belirtiler oluyor. Ilac kullanmama ragmen

Bu ilaci 8 yildir aliyorum. Sizce doktorumu degistireyim. Yoksa bu ilaca devammi edeyim. Doktora diyorum uykum zor geliyor diye bendede oluyor boyle diyor. Arasira olur diyor

@destkop

xeplion uykuya dalmada güçlük yaşatır aynı zaman da inanılmaz kilo aldırıp karaciğer yağlanması yapar.

perhiz ve spor şart. tatlıdan uzak durmak gerekir çikolata da dahil. kilo aldırmayan antipiskotik yok gibi

30 kilo aldim ve karaciger yaglamasi 3. Derece oldu. Ilaci doktor degistirmiyorsa. Spor ve perhiz yap diyor. Ne yapcam sasirdim

Yapılcak bir şey yok ömür boyu bu ilaçları iççez.başka alternatif yok var diyende yalan söyle yan etki her ilaçta vardır eğer çok etkilerse doktora müracaat etmek lazım..

Izmirdeki
Dogru diyorsun. Yapacak bisi yok. Bu ilaclari almazsak kurulu duzenimizde biter. Ben 30 kilo aldim. Bu normalmi sizce. Doktora soyledim bu ilac aldirmaz yedigine ictigine dikkat et diyor...
Perhiz ve spor yap diyor

evet ilaçlar direk aldırmaz ancak ilaçlar sayesinde iştah açılması ve tatlı krizleri oluyor
kendini dizginlemek gerekiyor

nasıl aldırmaz doktorlar başından sağıyor ..ben ilaçlardan önce 90 kiloydum şimdi 145 kilo oldum.tamam kilo aldırmayan ilaçlarda var ama kişin rahatsızlığına iyi gelmiyorsa o ilacı içmek mantıksız.

Merhaba arkadaşlar. Herkeste bu yan etkiler ayrı ayrı olur. O yüzden birbirinize ilaç tavsiyesi yapmaktansa bunu uzman doktorunuzla görüşseniz nasıl olur? Bazi vakalarımda kendi kendine deney yapıp bırakan hastalar olsu ve maalesef daha kötü bir duruma düştüler. Ayrıca hayatınızda günlük yapıya önem verin. Aynı saatte kalkıp uyuyun; aynı saatte yemek yiyin vs.

özgür kız sende başımıza psikolog kesildin doktor kim ya münetcim mi ?oda bir insan elinde sihirli degnekmi var ben hastanede yattım örnegin alevlenmeyi önlemek için igne yaptılar igne agırdı tansiyonum düştü bayıldım o an 1 gün sonra doktora hemşireler bayıldı dedi doktor şerefsiz epilepsi ilacı dayadı ben dedim ne yapıyorsunuz ben igneden bayıldım dedim bende epilepsi yok dedim doktor şaşırdı kaldı ilacı kesti epilepsi ilacını

doktorculuk oynamak iyidir her zaman insanlara burda yanlış bilgi verme senin tuzun kuru hollandada yaşıyorsun aylıgını al gerisine karışma bari

insanların kafasını karıştırma uzman muzman doktor bu işi çözemez uzmanlıgını kendine sakla

desert83
3 aylıgı çıktı

sadece ilaç prospektüsünü okuyarak ya da doktorun belki de başından savmak için geçiştirecek şekilde az bilgi vermesiyle yetinmemeli.
bence de insanlar kullandığı ilaçlar hakkında başkalarının görüşlerini alabilirler.

igneden korkuyorum igneyi görünce bayılıyorum;););););););)

Üst Alt