Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz hastasıyım. 7 Yıldır tedavi görüyorum. Rapor oranım ne olur?

Stilhavuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar 7 yıldır organik olmayan psikoz tedavisi görüyorum.
Çeşitli ilaçlar Kullandım.
Engelli Raporu İçin Başvurmalımıyım.
Başvurursam Yüzde Kaç Engel Oranı Verilir?

Cevaplarınız İçin Şimdiden Teşekkürler.

Daha önce psikoz tanısı ile hastane yatışın oldu mu?

Tamam .engelli sağlık raporu almak istersen baş vur raporun %40ve üzeri çıkar Ama süreli çıkabilir ilk 1 yıl sonrasında 2 yıl daha sonrasında bu 3 yıllık süredeki hastane ziyaretlerini varsa yatışını tekrardan gözden geçirip süreklidir şeklinde çıkar..ama 7 yıl demişsiniz bayağı uzun bir süre direkt olarak süreklidir diye de çıkabilir..

Organik olmayan psikoz genel bir ad mı yoksa bir hastalık ismi mi bana biraz karışık geliyor mesela şizofreni nedir organik olmayan psikoz durumu değil midir bir yerde ya da atipik psikoz nedir kafa karışık bu konuda benim de durumum organik olmayan psikoz mu ???

varmı başka yorumu olan psikoz arkadaşlar yorum atarsa bekliyorum.

Mani dönemi ve Psikoz arasındaki fark veya farklar nelerdir bunu bilen kimse varsa yazarsa sevinirim bende .

Organik psikoz, organik olmayan psikoz, Atipik psikoz, genel olarak bir hastalıktır ve tıpta yerini almış bir tanıdır..

organik psikoz genelde fiziksel hastalıklara bağlı olarak çıkar, mesela yaşlılık Alzheimer ve beyin tümörleri alınan kemo terapiler en belirgin sebeblerinden biridir...

Organik olmayan psikoz her yaş grubunda çıkabilir, mesela fiziksel bir hastalık olmaz ama hasta sesler duyduğunu tarifi zor görüntüler gördüğünü birilerinin onu yönlendirdiğini ifade eder, bu organik olmayan psikozdur...

Atipik psikoz şizofren yada paranoid şizofren tanısı koymakta yeterli bulgular görülmediği durumlarda Konulur...

Psikoz da mani dönemi çok ender görülür Görülen manik ataklar bipolar hastalığı ile ilşkilidir..tanı koyarken psikoz+ManikAtak şeklinde konulur....

Aramızda psikiyatri doktoru varsa belirtebilirmi. bi kaç birşey soracagım izniniz olursa

Mani ve Psikoz arasındaki farkı merak etmemin sebebi bana konan teşhisler aslında bipolar mıyım ,organik olmayan psikoz muyum ben de karıştırdım ama o dönemlerde çok enerjik oluyorum hiç yorulmuyorum ilginç yani .

Size ne teşhis kondu bilmiyorum ama , tariflediğiniz bitmek bilmeyen enerji ve hiç yorulmama durumları bipolar ın mani dönemi olarak adlandırılır.peki bu dönemde çok fazla konuşuyor musunuz aşırı mutlu olma ve para harcama eylemine giriyor musunuz..bu aşırı enerjik olma durumundan çıkınca kendini sönmüş bir balon gibi hissediyor musun

psikoz rahatsızlıgım var

merhaba organik olmayan psikoz hastasıyım.

kurula girsem engelli sınırına ulaşabilirmiyim?

@psikotik

hangi il ve hangi hastaneden aldın tedavi süreniz kaç yıldır ne zaman raporu aldınız acaba hastanede yatışınız oldumu nekadar oldu

varmı başka yorum yapmak isteyen

Psikoz şizofreni gibi değerlendirilir, aslında psikoz şizofreni bipolar gibi hastalıkların genel adıdır. Eğer iyi durumda iseniz (yani remisyonda) %45 kötü durumda (yani alevlenme halinde) iseniz %80 verirler. Eğer engelli kadrosundan memur olmak ise niyetiniz %45 (yani çalışabilir) yok "ben çalışamam" ve annemden veya babamdan ssk lı olacağım ya da annem veya babamın ssk sı yok ben bu sebeple yeşil kart alacağım diyorsanız %80 (yani çalışamaz) almaya çalışmanızı öneririm.

ekonomist79 bipolar psikoz değildir duygu durum bozukluğudur diyenler de var nedir tam olarak.

Bipolar da bir tür psikozdur, sadece remisyonda olma süresi şizofrene göre daha uzundur. Dönem dönem psikoza girer, ciddi bir rahatsızlıktır.

Evet bana da bipolar teşhisi konmuştu tabii farklı teşhislerde kondu atipik psikoz da dendi rahatsızlığımın ne olduğunu tam olarak bilmek isterdim bipolar mani dönemimi geçirdim birkaç sefer yoksa psikoza mı girdim başka bir rahatsızlık yüzünden şizoaffektif bozukluk ,psikotik depresyon bu hastalıkları tam olarak neyin ayırdığını bilmek isterdim .

Eğer depresyona girmiyorsanız bipolar değilsinizdir. Şöyle açıklayayım şizofren = mani (sıkça fakat kısa süreli saman alevi gibi) bipolar = mani + depresyon (dönem dönem çok sık değil ancak uzun süreli bir kaç gün)

Depresyon dönemine girdiğimizi nasıl anlarız mani denen durum ya her neyse bendeki 20-30 gün kadar sürüyor .:confused:

Bipolar bozuklukta 20-30 gün süren mani olmaz, anladığım kadarıyla siz sürekli manidesiniz yani bence şizofrensiniz.

Hastalığın adına takılmayın, önemli olan sizin iyi olmanızdır. Bazı şizofrenler bazı bipolarladan daha iyi durumda, bazı bipolarlar da bazı şizofrenlerden daha iyi durumda. Önemli olan kişinin durumu hastalığın adı değil.

Ama siz hastalığınızın ne olduğunu öğrenmek için benim yorumuma değil doktorunuza danışınız. Sonuçta ben de hastayım tıp eğitimim yok sadece deneyimlerime göre yorum yaptım.

ekonomist79 ilgin için sağol bu yazdığın çok önemli benim için peki kaç gün sürer mesela mani bipolarda bunu bilmek önemli benim için mesela en son mani dönemim 30 günden bile fazla sürdü aslında gerçek dışı şeyler kurdum kafamda uzun süre 1 aydan bile fazla.:confused:

Deneyimleriniz benim için yararlı oldu bilgi sahibi oldum hatta bazı doktorların konuşmasından bile daha iyi geldi bana pek çok teşhis kondu o yüzden hastalığım konusunda emin olamadım şu an iyiyim çalışıyorum beni üzen ,stresli durumlar olaylar benim durumumu tetikliyor sadece kafaya bir şeyi çok fazla takmak beyni yormak ,bir durumdan korkmak falan yani zaten bana yıllar önce konan ilk teşhis obsesif kompülsif bozukluktu kafaya çok takan biriyim aylarca takarım kafaya basit bir olayı durumu zaten o yüzden hasta oldum .

Üst Alt