Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz hastasıyım. 7 Yıldır tedavi görüyorum. Rapor oranım ne olur?

Benzer sorunlarla uğraşıyorum, şizoafektif hastasıyım seni anlıyorum. Bu hastalıkta çok fazla takıntı oluyor ve unutamama maalesef. Ama mücadele etmeye devam ediyorum, beni üzen yoran kişi ve olaylardan uzak durmaya çalışıyorum. Bir de ufak bir öneri birileriyle dertlerini veya ilgini çeken konuları paylaşmak + sevdiğin seveceğin bir şeylerle uğraşmak iyi geliyor.

Şizoafektif bana konan teşhislerden biri hem de üniversite hastanelerinin birinde yatarak tedavi gördüğüm dönemde kondu unutamama evet beni hasta eden konu tam olarak bu geçmişte bir kızı kafamda takıntı haline getirmem ile başladı aşk sevgi değil sadece takıntı o olay beni bu şekilde etkiledi beynim takıntı yapmaya alıştı söylenen sözleri durumla olayları insanları düşünce takıntısı diye biliyorum hiçbir şeyi kafaya takmazdım eskiden uzun süre unuturdum çok zor şartlar yaşadım geçmişte ama unuttum hep o kız takıntısı ile başladı biliyorum .

Evet haklısın sevdiğim şeylerle uğraşmayı ve derdimi dinleyen insanları seviyorum genelde kızlar dinlerdi beni hep aynı şeyleri anlatır dururdum kız arkadaşlarıma teyzem var bir tane o da çok dinlerdi beni şu an huzurluyum çünkü senin dediğin gibi yapıyorum sevmediğim kafaya taktığım insanlarla görüşmüyorum en yakınım olsa bile.

Stilhavuz

Ben Ocak 2015 Ocak'tan bu yana organik olmayan psikotik bozukluk tanısıyla tedavi görmekteyim. Teşhis konulan yer A şehri. A şehrinden sonra tedavin devam ettiği yer İstanbul'da Üsküdar'da bulunan bir hastanede tedavilerim devam etmektedir sağlık kurulu raporunu Ümraniye eğitim araştırma hastanesinden aldım.

Ümraniye eğitim araştırma hastanesinden rapor aldıktan sonra rapora itiraz ettim sürekli olmadığı için ve başka bir hastalık ekletmek için kabul edildi ilçe sağlık Müdürlüğü'ne giderek dilekçe yazdım. Dilekçe yazdıktan sonra beni hakem hastaneye sevk ettiler hakem hastaneden de %40 oranında rapor alınca. %40 ve %45 arasında bir çelişki olduğunda beni yeniden başka bir has taneye

Beni yeniden başka bir hastaneye sevk ettiler burada ise yine %45 raporum onaylandı ve iki yıllık sürede olarak. Tedavilerin şu şekilde ilk önce tedavilerin şu şekilde ilk öncelikle A şehrinde teşhis konulduktan sonra De pakin dideral Akineton risperdal ve olanzapin kullandım. Ocak 2015 dan bu yana bu ilaçları kullandım ayrıca zaman zaman ilaçlar dozları değişti şu anda sadece abi lif ay 10 mg kullanmaktayım ve yanında dideral kullanmaktayım .

varmı başka yorum.
istatislikleri analiz ediyorum.

arkadaşlasr organik olmayan psikoz raporu alan başka arkadaşlarda yorum yazabilirmi ?

Arkadaslar %32 gozumden rapor alsam %40 da psikiyatriden alsam baltazar formulune gore kac olur toplamı

Tesekkurler

Heyete cıktım %32 gozden vermiş.

Psikyatri takip demiş.
Bu durumda izlemem gereken yol nedir?

ben hastaneye vergi indirimi için başvurdum.

ama hastane vergi indirimini işaretlememiş.

bu durumda aynı hastaneye rapor için yenidenmi başvuracagım.
raporuda sürekli %32 olarak vermiş.
psikyatriyede takip demiş ne yapmam gerekiyor bilen birileri yardımcı olursa sevinirim.

evet arkadaşlar saglık kuruluna başvurdum.
ben psikyatri için başvurdum
göz için genel muayene oldum görmemezlik vardı %5 bekliyordum sol gozumden
herneyse psikiyatri için takip demiş.
gözümdende %32 vermiş.
raporu sürekli vermiş.
şimdi yeni rapormu alacagım.
yoksa takip dedikleri için o rapor üzerinden psikyatri eklenicekmi.
artı vergi indirimi için başvurmuştum hatta yazmıştım.
Ama vergi indirimi hayır işaretli
engelli kimlik kartıda hayır işaretli.
bazı seceneklerde degerlendirilmemiş işaretli

bu durumda ne yapmalıyım

40 verilmemiş rapor galiba bi işine yaramıcak

Rapor sonucun kaç

40 altı değilmi

Taşuyolar benzer konu olnca

evet rapor sonuzu 40 altı yani 32.
ama psikyatride demişki takip. yani psikyatri sonuca baglamamış.

takip sonunda oda kararını vericek tahminimce 40 da psikyatri vericek. bu durumda suan yapomam gereken nedir.
tam teşhisimi beklemek.
yoksa yeni rapor başvurusumu yapmak

Sürelimi raporun sürekliyse takip ne alaka anlamadım bu doktorlarda biacayip

Altta yazar rapor sürelimi süreklimi süreliyse kontrolüne gitcen bidaha yenilencek raporun.

Sürekliyse o kontrol ne alaka anlamadım valla geçmiş olsun

Süreliler genelde kontorollü oluyo

benimki sürekli diyor.
ama psikyatride doktorumdan bilgi istiyor. anlayamadım.

Psikiyatrik bir hastalığınız yok gözüküyor ve engelli sayılmıyorsunuz şu durumda.

Bende 5 ay oldu organik olmayan psikoz doktor 6 aydan sonra alırsın dedi süreli çıkar büyük ihtimal süresi bitince yenileyebilir miyim ?

Yok süreli çıkarsa bir işime yaramaz sürekli yenilemek lazım bitince nasıl oluyor bir bilen varsa anlatsın

Her psikoza %40 45 veriyorlar mı yoksa %0 alma olasılığı varmı 28 gün hastanede yattım zorunlu yatış 5 ay oldu hala tedavi görüyorum ömür boyu dedi doktor istediğimiz zaman rapor alabilir miyim?

Üst Alt