Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz tanısı şizofreniye döner mi?

Korkmax

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
F29 organik olmayan psikoz tanımlanmamış tanısı şizofreni tanısına dönebilirmi süreç nasıl işer? Ne olur? Bilgisi olan varmı

Bana doktor şizofrenisin dedi ama raporumda f29 organik olmayan psikoz tanısı var hala gerçeklikten kopuyorum kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bu tanım ileride şizofreniye döner mi

Psikotikleri niye dışladınız la? :) Açılın, ben psikotiğim. :)

Antidepresanım değişti, tahammül eşiğim yükseldi. Haklı olarak öfkelendiğim insanlar vardı ama artık daha çok sabredebiliyorum. (Kesinlikle uysallaşmadım.)

edit: Ben yanlışlıkla bu konuya mı yazmışım, yoksa mesajım mı taşındı acaba? :D

Son düzenleme:
Taşınıyor hocam

Valla ne olur ne biter tam emin değilim lakin bende şizofreniye döndü.... Şu an Clonexe kaldım ve kullanıyorumda zaten. Umarım Clonexe geçmeden bu işi halledersin. Yoksa çok sakat. Not: Clonex dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü antipsikotiğidir. Yanında dopamin d2 reseptörlerini %60-80 işgali sağlamak için afinitesi güçlü olan, fast off olmayan. d2 antagonisti alırsan tadından yenmez, zira Clonexin en önemli olan d2 reseptörüne afinitesi güçsüz, fast off, ve %30-50 işgal oranı; invega, norodol, rixper. Bunlar birkaç örnek. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
@İçgörüsümaxolan geçiş süreci nasıl oldu daha detaylı anlatabilirmisin. Sanada geçmiş olsun

@Korkmax, Bir kere temel ilacın kuvvetle muhtemel (bilimin söylediği) Clonex olacak. Bu bağlamda, ana antipsikotiğini yavaş yavaş bırakırken, eş zamanlı olarak Clonex başlanıp belirli aralıklarla doz yükseltilecek

@halistaşdeviren

@İçgörüsümaxolan

Doktor kontrolüne gideceğim 2 hafta sonra, şuan tanım F-29 bu tanının şizofreniye dönüştüğü süreç nasıl oluyor onu sormak istedim, doktor kontrolünde doktormuş karar veriyor yada neye göre karar veriyor bu süreç nasıl işliyor şuan SOLIAN Akineton ve 2 tane uyku ilacı kullanıyorum bu süreç nasıl işliyecek ilaçlarımı değiştireceklermi ve doktor şizofreni olduğuma nasıl karar verecek.

@Korkmax, Evriliyor işte. Antipsikotikler kurtarmazsa (en azından bir 12 hafta tanı, garanti olsun diye) Clonexe geçersin. Geçmeyecek şey değil. Yani tamamen çözüm bulunmuş değil lakin hayatını yaşanacak seviyeye getirebilirsin.

Doktor değiştirmem gerekiyor tayinleri çıkıyor gidiyorlar. Her seferinde teşhis "organik olmayan psikoz" yani başa dönüyor. Seni tam anlamam lazım diyor yeni doktor. Teşhisleri gözden geçiriyor.

@İçgörüsümaxolan

Anladım evrildigini süreci merak etmiştim teşekkür ederim

@vessaire doktorların değişmesi çok kötü bir durum bende 1 haftada 3 doktor değiştirdim resmen sürekli tekrarlanıyor tanışma, sabit bir doktor olması her zaman daha iyi

Organik Olmayan Psikoz tanısı almıştım ben de, sonradan Bipolar Bozukluğa döndü.

Üst Alt