Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organik olmayan psikoz teşhisi ile hangi oranda rapor alabilirim?

happy11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
15 yıldır organik olmayan psikoz tedavi oluyorum.
Yıllarca çeşitli ilaçlar kullandım.
Şuan aktif olarak
Solian, rexapin, grexy, lustral, akineton, rivoclon kullanıyorum.
Hastaneye yatişimda oldu.
Bugün heyete girdim doktor kendi alanına%40 yazmış bu ne demek oluyor. Eylül başında kurula gireceksin dediler. Kurulda ne soracaklar.

genelde hastalığınla ilgili hususları sorarlar, kaç yıldır ilaç kullanıyorsun, nasıl hissediyorsun, neler yaşıyorsun, atakların var mı, halisünasyonların var mı gibi sorular

Bugün bütün heyet polikliniklerini gezdim.
Psikiyatri sorular sordu ve elimdeki kağıda%40 yazdı.
Kurulda anladığım kadarıyla bütün doktorların önüne çıkacağım.
Sonuç olarak kararı psikiyatri verecek ve kağıda%40 yazdı.
Yani oran 40 mi olur.

Psikozda 40 tan aşağısı yok zaten .15 yıllık tedavi 6 çeşit psikiyatrik ilaçla 40 cepte merak etme .😉

@happy11, Yazma zorunluluğu yok doktorun.40 aldığını anla diye yaptı herhalde.Heyet iki dakika zor sürer.Bir iki bişi sorup yolluyorlar.

Merhaba
Uzun süredir okb diyabet hipertansiyon dolayı engelliyim.

Okb ve anksiyeteden %40 engelim vardı.
Şimdi organik olmayan psikoz tanısı eklendi.
40+ 45 şeklinde mi oran çıkar.

@Shiftman, ekletme diye birşey yok/olmuyor.
O.O.P. epikrizinde kayıtlımı?
Hastane yatışın oldumu O.O.P. dan dolayı?

YENİDEN RAPOR ÇIKARMAN GEREKİYOR.

60 gündür raporluyum. Raporumda f28 ve f42.8 yazıyor. Bugün bir 60 gün daha verdiler.

Nasıl Okb piskoza dönebiliyor ki?Okb birçok insanda var bence tedavi olmayınca piskoz tanısına dönüşüyor bu hastalık sanırım….Doktorlara soruyorsun net bir cevap alamıyorsun hiçbirşeyi çünkü psikiyatri çok karışık bir bilim onlarda anlayamıyor net hastayı 10 yıl sonra tanı koyulan hasta var demişti en görüştüğümüz doktor

@sevgi07, okb tekrarlayan hareketler olarak genellenebilir.Obsesyon kompülasyon olarak iki durum var.Biri zihne hareket ve tavrın sürekli tekrarlanarak gelmesi diğeri onu dayanamayarak eyleme dönüştürmek...Gerçek dışı düşünceler ise psikoz olarak geçiyor.Halüsinasyon veya sanrı diyebileceğimiz çeşitli düşünceler.Herkes bana aşık ben büyük bir kişiyim beni takip ediyorlar zarar verecekler gibi örnekleri var.Sürekli el yıkamak veya ütünün fişini çektim mi den baya farklı.

@NewDay, hocam aslında genelde çok mantıklı yazıyorsunuz ama bazen tarzınız değişiyor

Son düzenleme:
@Sarman, İçime atmıyım diye anlatacak adam da bulamadığım için öyle oluyor.
Her şey iyi güzel olsun diyorum ama bir gerçekliği yok.Çıkmazda kalıyorum saf saf takılmak aptallık oluyor.

@NewDay, yani kendi iç sesinizi duymamak için mi bende de öyle oluyor bir şeyi misal düşünüyorum sonra bir bakmışım birileri ile paylaşıyorum bu sebeple sosyalleşmek bizler için önemli elbette ki güvendiğimiz dışlamayacak yargılamayacak birileri ile sosyalleşmek

Bende okb zaten var sayma el yıkama her şeyden çift alma vs

Ama halüsilasyonlarım var görsel ve koku... Nörolojik ve göz muayenesi sonucu psikyatrik olduğu için gittik sonuç istirahat raporluyum işte.

İkisini farklı farklı yaşıyorum.

3-4 senedir tedavim 1.5-2 senedir OOP tanım var yatış olmadı askerlik muafiyet verildi. 3 hap 1 iğne kullanıyorum rapor alabilir miyim?

@sokr@t, yatış olacaktı pandemiye denk geldi ayaktan devam ettim durumum baya kötüydü o oralar ama ben de bilmiyorum hatta intihar girişimim var acilde yattım

@NewDay bence çok dusunen bir insansiniz. O yuzden yazilariniz bazen anlasilmiyor. Dusuncelerinizdeki yogunluk yazarken yazilara yansiyor gibi.

@Mara, ben de sürekli aklımda kuruyorum örneğin tam film izliyorum aklım başka yere gitmiş misal filmi geri alıyorum tekrar izliyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
@happy11,
ARKADAŞLAR ŞÖYLE BİR AYRINTIYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
Psikiyatriden nedense rapor oranı yükseldikçe SÜRELİ olma oranı artıyor.
Rapor oranı düşükse eğer SÜREKLİ olma oranı artıyor.

Üst Alt