Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

Arkadaslar sorulari hatirlamaya devam edin mutlaka unuttugumuz sorular vardir

Hadi arkadaslar pâylasmaya devam

Arkadaslar dikkat onemli herkesden cok ôzur diliyorum genel kultur sorularininhepsini paylasmisiniz zaten sayfalarin hepsini tektek gezin 30soruya raslayacaksiniz iyikide bu basligi baslatmisim 30 soruda burda iste matematik turkcesorularini hatirlamiyoz normal beyler sorularin hepsi burdaymis zaten bnde dakka basi hatirlayin dedim bosu bosuna

30genel kultur sorusunun hepsi burda

Arkadaslar sagolsun arksdaslarla 30sorunun tamamini hatirladik 30u da baslattigim forum sayfasinda ortaogretimden sinava girecekler hatirladigiz sorulari yazin basliginda herkesin emegine saglik cevaplari ortaogretimbasliginda tartisabilirsiniz

30sorunun tamami osym den once biz yayinladik beyler

1 hafta içinde yayınlar 18 mayıstada sonuçlar açıklanır

Türkçede akvaryum sorusu vardi yapaylik gibi siklari olan o sorunun cevabini hatirlayan var mi

Peki bina yapit dili sorusu vardi onu da hatirlayamadim cevabi neydi

Tevhidi tedrisat eger okullarin birlestirilip meb izni acilmasi diyorsa tevhidi tedrisat ama okullarin müfredatinin belirlenmesi diyorsa maarif teskilati olacak cevabi

bu yüzden veya bu nedenle gibi bi şık vardı ve yerine yazılacak cevap oydu

Arkadaslar su yol probleminda80km60km araclar vardi 80arti 60 yazip arada200km var diyodu hepsini toplayarakmi buluyoruz bu soruyu hatirlayip cozen varmi

A şehrinden 80 km hızla çıkan araç ile B şehrinden 60 km hızla çıkan araç 2,5 saat sonra karşılaşıyor .. A - B şehir uzaklığı nedir ? soru böyle bişeydi hatırladığım kadarıyla ..

A şehrinden çıkan araç saat de 80 km hızla gittiği için saatde 80 km yol gidicek ve 2,5 saat de 80 + 80 + 40 = 200 km yol gidiyor
B şehrinden çıkan araç saat de 60 km hızla gittiği için saat de 60 km yol gidecek ve 2,5 saat de 60 + 60 + 30 = 150 km yol gidiyor

zaten karşılaşıyorlarmış ... A ile B arasındaki uzaklık 200 + 150 = 350 km

1- Eurovizyon Kayahan
2- ESKİ HÜKÜMDAR İSİMLERİ EMİR
3- ATATÜRK ZAMANI KURAN
4- RİZE SİNOP YAĞMUR YÜKSELTİ
5- AY HAREKETLERİ ESAS ALAN TAKVİM HİCRİ TAKVİMİ
6- DÜNYANIN UYDUSU AY
7- TÜRKİYE HANGİSİNE ÜYE DEĞİL AB
8- SUUDİ ARABİSTANIN BAŞKENTİ RİYAD
9- EVLİYA ÇELEBİ SEYEHATNAME
10- ATATÜRK İNKILAPLARI MİLLİYETÇİLİK
11- DENETLEME KURUMU SAYIŞTAY
12- ATATÜRK SİVAS GAZETE İRADEİ MİLLİYE
13- ZARARLI CEMİYETLER İNGİLİZ CEMİYETİ
14- VERGİ KANUN
15- MAARİF TEŞKİLATI KANUNU
16- MÜBADELE İSTANBUL BATI TRAKYA
17- BAĞIMSIZ MAHKEMELER TÜRK MİLLETİ
18- OLAĞAN ÜSTÜ VERGİ AVARIZ
19- ANAYASA HANGİ MADDELERİ DEĞİŞEMEZ İLK 3
20- ZİYA GÖKALP
21- LİNYİTİN ÇIKARILDIĞI ŞEHİR (boş)
22- Gümrü antlaşması sevr anlatşması
23- Babı ali baskını
24- Hayvancılığın geliştirilmesi için Et ithalatının arttırılması
25- Ani ören Yeri (Boş)
26- Anayasa Tbmm
27- Zamanında en çok göç alan ülke
28-

Sınav sonuçlandı diyelim ya sonra

Arkadaşlar bu sınavda sorular az bu yüzden bir soru bile hayati önem taşıyor bu noktada az olması avantaj değil dezavantaj bence sürede kısıtlı çünki ben zamanım olsa çok rahat 3 yada 4 matematik yapardım ama sorularda fazla oyalanmadığım halde süre yetmedi
geçmiş atamalarda baktığımda şöyle bir surum var lisans ön lisans yada meslek lisesi branş sahbi olanlar 70- 80 lerle çok rahat memur olarak atanabiliyorlar,ama ortaöğretimde durum farklı ya 90 ve üstü alacaksın ilk atamada memur olacaksın 2. atamalarda ise memur sayısı çok az genelde hizmetli ağırlıklı 80-90arası almışsanızda 2. atamada memur çok az ihtimal olmakla birlikte hizmetli ağırlıklı atanağız durum bu
hizmetli konusundada kurumun insiyatifine bağlı ya masa başı olacak yada temizlik vs
sorular kolaydı zor diyemez kimse heleki normal kpss göre ama SÜRE en büyük engeldi türkçe paragraf uzundu türkçeyi bitirdim 25 dakikam kaldı ki çok kişide aynıdır durum matematikte tarih gibi şık işaretleme değil sonuçta işlem onada zaman kalmadı yapabileceğim dört soru vardı belki bir on dk olsa yapacaktım ama yapamadım beklentilerimin hayallerimin o on dk 3-4 soruya bağlı olması düşününce üzülüyorum ama kısmet kader bekleyip göreceğiz herşeyi

1- Eurovizyon Kayahan
2- ESKİ HÜKÜMDAR İSİMLERİ EMİR
3- ATATÜRK ZAMANI KURAN
4- RİZE SİNOP YAĞMUR YÜKSELTİ
5- AY HAREKETLERİ ESAS ALAN TAKVİM HİCRİ TAKVİMİ
6- DÜNYANIN UYDUSU AY
7- TÜRKİYE HANGİSİNE ÜYE DEĞİL AB
8- SUUDİ ARABİSTANIN BAŞKENTİ RİYAD
9- EVLİYA ÇELEBİ SEYEHATNAME
10- ATATÜRK İNKILAPLARI MİLLİYETÇİLİK
11- DENETLEME KURUMU SAYIŞTAY
12- ATATÜRK SİVAS GAZETE İRADEİ MİLLİYE
13- ZARARLI CEMİYETLER İNGİLİZ CEMİYETİ
14- VERGİ KANUN
15- MAARİF TEŞKİLATI KANUNU
16- MÜBADELE İSTANBUL BATI TRAKYA
17- BAĞIMSIZ MAHKEMELER TÜRK MİLLETİ
18- OLAĞAN ÜSTÜ VERGİ AVARIZ
19- ANAYASA HANGİ MADDELERİ DEĞİŞEMEZ İLK 3
20- ZİYA GÖKALP
21- LİNYİTİN ÇIKARILDIĞI ŞEHİR (boş)
22- Gümrü antlaşması sevr anlatşması
23- Babı ali baskını
24- Hayvancılığın geliştirilmesi için Et ithalatının arttırılması
25- Ani ören Yeri (Boş)
26- Anayasa Tbmm
27- Zamanında en çok göç alan ülke
28-
Muallakta birkaç soru kalmış okulların açılmasının izne tabi tutulması kesinlikle tevhidi tedrisat değil maarif teşkilati tevhidi tedrisat öğrenim öğrenim birliği

Arkadaşlar matamatik sorularında cevap A şıkkı kaç tane vardı hatırlayan varmı ortaöğretim olarak

arkadaslar televziyon bilgisayar diye bir soru vardi turkcede bu sorunun dogru sikki hangisiydi

Her öğretimden kaç kişi girmiş birde kaç yanlış doğru götürüyordu bilen var mı

Cevap televizyon insan kararlarını etkilesede günümüzde bilgisayar yerini almış gözüküyor. diye düşüniyorum.
cagribekar
Akvaryum sorusu cevabı büyük ihtimal yetersizlik olacaktı. Çünkü akvaryum sadece orada yaşayan canlılara ait ve yaşam alanı o kadardır.

serwol
Doğru cevap 8 serkan bey şıklarda vardı.

umut kardeş bu babı ali sorusunu hatırlayamadım bu soru nasıldı

Bilgisayarin tv yerini almasi son cümlede bahsedilen bi durum parcanin geneli degil bence tv nin insan hayatindaki yeri ve etkileri ile ilgili bi cumle vardi o olmasi lazim ve cevabin ve akvaryum da tv gibi yapay bi dünya sunuyor o olmali bence cevap

Yapay olmasi akvaryumun yapay bir dünya sunmasi tv gibi daha mantikli degil mi

1.dünya savasindan önce olmustur hangisi cevabi bab ı ali baskini 1909

akvaryumda papaylik tv de televziyonun yerini bilgisayar aliyor

siklarini isaretledim hayirlisi artik

tv nin artik bilgisayara gore tarih oldugu icin akvaryumunda insan tarafindan yapildigi icin yapaylik diye dusunuyorum taktir siz degerli arkadaslarimindir.

Yapaylik dogru ancak tv nin yerini bilgisayar almasi cikarilabilir ancak genel bir yargi degil sadece 1 cumlede bahsetmis

Üst Alt