Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaöğretimler organize olmalı!

Konular
25
Reaksiyonlar
1
Eğer 2.atamada da alım bu şekilde olursa düz memurluk 86'dan hizmetli ise 83'ten aşağıya inmez. Şimdiden algı operasyonu yapmalıyız arkadaşlar. Şu foruma giren kişi sayısına bakıyorum da çoğu ortaöğretimli. Bu kişilerin birlik olması lazım. Gerekirse Ankara'ya gitmesi lazım. Lise (Organize Olalım) - Memurlar.Net - Forum

Harçlar kaldırıldı sağlık raporunla doğru dürüst harçta ödemeyeceksin, Açıköğretimden 2 yıllık veya 4 yıllık başarılı olabileceğin bir bölüm bitirsenize, Dışarıda 500-600 bin üniversiteli lisans mezunu işsizken zorla lise mezunu olarak diretmene anlam veremiyorum ha sağlık durumun çok ağır olur o ayri ki bence o durumdaki arkadaşların tespit edilip bu memur maaşlarının işe gelmeden bağlanması gerekir çünkü boyundan aşağası tutmayan arkadaşlar var. Neyse bence sağlık durumu kendi işini kendi görebilecek arkadaşların açıktan üniversite okuması gerekir.

Engelsizbiz;
Eğer söyledikleriniz bana yönelikse ben zaten şu an lisans okuyorum. Öğretmen olacağım. Bilmem kaç yıl önce liseden mezun olmuş bir kimseye ''oku'' demek gerçekten çok kolay. Adam evini geçindiriyor, çocuğuna bakmaya uğraşıyor, baba parası yemiyor. Ona ''oku'' demek kolay geliyor bize de. Ağır sakat olan kimseler için dediğinize katılıyorum. Fakat diğer konuyu bence kendinize göre değerlendiriyorsunuz.

Ben Mühendis çalışanım ve okumakla sorunumda yok. Kendime göre değerlendirmek ?

Engelsizbiz;

Diyorsunuz ya lise mezunları ''okusun'' daha iyi yerlere gelebilirler, imkanları saymışsınız bir sürü. Bu işte kendine göre mi, yoksa çoocuğuna, evine bakmaya uğraşan bir babaya göre mi değerlendirmedir?

Açık öğretimden önlisans ve lisans isletme muhasabe gibi bölümleri okursaniz atanmaniz daha rahat olacaktir

ne istiyorsunuz anlamadım ihtiyacı çok olanmı yoksa hak edenmi işe alınmalı eğe işler ihtiyaca göre verilecekse üniversite bitiren adam eşşekmi yıllarca okumuş yada maddi gücünü elde ettikten sonra evlenmek isteyen kişinin bu mantıklı tutumu aptallıkmı oluyor isterseniz sınavıda kaldırsınlar herkes gelir gider belgesi getirsin kime daha çok para lazımsa o işe alınsın

demirc;
Sizin gibi düşünen birine savunma bile yapmam. ''siz, biz'' olarak ayrıştırma yapıyorsunuz resmen.

Bu ülkede işsizlik yüzünden normal bir aile kurup Baba olamayan bir sürü azımsanamayacak kadar çok insan var ama siz sanki hepsi aile geçindiriyormuş, Hepsi babaymış gibi kendinize göre :)) değerlendiriyorsunuz. (Sanırım Eşinizi düşünerek) Sizde haklısınız herkes kendine göre değerlendirebilir ama önemli olan genel ortalamadır ve bu ülkede işssizlik yüzünden yuva kuramayan nesiller yetişmektedir. Hoş işe girsede geçinmesi ayrı bir problem neyse fazla söylenecek birşey yok.
Varsada sorumluları bilir.

laf cambazlığı yapmayı bırakın iş ihtiyaç sahibine değil başvuranlar arasında en fazla hak edene verilir yok öyle ben okuyamadım kader utansın ne yapayım ellerinden öper ikide bebem var diğerlerinin hakkı yenmiş önemli değil benim işe ihtiyacım var safsatalarıyla kimse size iş vermez ihtiyaç sahipliği diye meslek yok her lafada siz biz ayrımı yapıyorsunuz demekte alışkanlık olmuş sıkıştığınız yerde hemen ayrımcılık safsatasına başlamayın size ne dememi istersiniz kadın desem bu seferde kadın erkek ayrımı dersiniz sen desem ne bu samimiyet dersiniz lise mezunu desem sınıf ayrımcısı dersiniz pardon ama size ne diye hitap edeyim ki ayrımcılık olmasın

Engelsizbiz;

Ben henüz üniversite öğrencisiyim, 3.sınıf. Siz nasıl ki genel ortalamaya bakarak, ''genel'' bir işsizlik değerlendirmesi yapabiliyorsanız, ben de pek tabii lise mezunu kimseler için ''neredeyse hepsi ev geçindirmeye çalışıyor, çocuk büyütüyor'' deme hakkına sahibim. Hani, genel ortalamadan dem vuruyorsunuz ya.

demirc;

aynen.

Ortalamaya dayalı ne sen konuşma hakkına sahipsin nede ben sahibim. Devlet istatistik kurumunun istatistik çıkarması gerekir ve onun üzerinden konuşulur, Onun haricinde senin söylediğinde toplumun içinden bir örnek, Benim söylediğimde bir örnek, Örneklerle devlet çalışmaz somut verilere dayandırılır ve bunu yapması gerekende Devlet İstatistik Kurumudur ama şunu söyleyebilirim ben bir sürü genç işsiz görüyorum çevremde bundan dolayıda bu örneği kullandım genel olarak işssiz olduklarından hayatı erteleyen insanlar var gördüğüm kadarıyla.

her engellinin üniv okumasını bu kadar kolay görmek engelli olmayanlar insanların bile düşünemeyeceği bir şey;) aynı kitaptan aynı şeylere çalışılarak önlisanstan 78 ile atanan ve orta öğretimden 87 ile 90 ile atanamayanlar da varken hak etmekten ve adaletten bahsedilemez engelliler için yapılan bir sınav ile ilgili engelli yaşamlarından bi haber insanlarla polemiğe girmek ise sonuçsuz ve anlamsız olur. insanlar kendi alımları konusunda fazla alım için uğraşmak ve genel açılan konulardada birlik olmak varken kendisi gibi haksızlığa uğrayan insanlarla uğraşıyorlar çok yazık...

Son düzenleme:
İki üniversite bıraktım, sırf okula gidip gelmek ve imkanlar zor olduğu için. Ortopedik engelliyim, sonradan gelen bir engel. Ancak üniversite okumama mani oldu. Engel durumu ağır olan insanlara söylenecek laf değil, keyfi okumuyormuş gibi. Elimden geleni yapıp 85 küsür puan alabildim. Okusun diyen arkadaşlara söylüyorum bunları:

iyi-de-isler-oyle-olmuyor-iste.jpg

pardon bu sınava girenler zaten engelliler değilmi bu yarış engelilerle engelsizler arasındamı yapılıyor beim gibi ağır engeliler zaten çalışamaz onları ayrı tutmak lazım geride kalanlar içinde eğitimini zor şartlar altında tamalayanlarla orta öğrenim mezunlarını nasıl bir tutacağız bir baçağı olmayıp üniversite bitiren adamın hakkı ne olacak bu sadaka değilki ihtiyacı olana verilsin başka bir engellinin hakkını kişisel menfaatiniz için gasp etmek hakmıdır

Güzel kardeşim kim dedi ki onlar atanmasın diye? Tabii ki emeklerinin karşılığını almalılar ama okuyamayanlara da bir çözüm bulunmalı.

Güzel kardeşim kim dedi ki onlar atanmasın diye? Tabii ki emeklerinin karşılığını almalılar ama okuyamayanlara da bir çözüm bulunmalı.
:D bu konu açılırkende daha sonra da kimse diğerlerinin kadrosu alınsın orta öğretime eklensin demedi sadece kadro artsın denildi ama onlar kendileri ile ilgili olmayan konuya gelip muhalefet oluyorlar sizi az alsınlar bizi çok alsınlar diyecekler nerdeyse ama dedim ya böyle insanlarla tartışmak sonuçsuz ve alamsız olur söylenen hiç bir şeyi anlayamıyorlar sınav stresi başlarına vurmuş sanırım.

penthesile ve cennetgülsevdi arkadaşlar konuyu gereksiz şeylerden daha önemli ana başlığına geri getirmek istiyorum twitterdan facebooktan vs sürekli gündeme getirelim kadrolar artması için sizce başka neler yapabiliriz ?

:D bu konu açılırkende daha sonra da kimse diğerlerinin kadrosu alınsın orta öğretime eklensin demedi sadece kadro artsın denildi ama onlar kendileri ile ilgili olmayan konuya gelip muhalefet oluyorlar sizi az alsınlar bizi çok alsınlar diyecekler nerdeyse ama dedim ya böyle insanlarla tartışmak sonuçsuz ve alamsız olur söylenen hiç bir şeyi anlayamıyorlar sınav stresi başlarına vurmuş sanırım.

penthesile ve cennetgülsevdi arkadaşlar konuyu gereksiz şeylerden daha önemli ana başlığına geri getirmek istiyorum twitterdan facebooktan vs sürekli gündeme getirelim kadrolar artması için sizce başka neler yapabiliriz ?

Birlikte hareket edersek çok kolay olur bence. Gidip 4 kişi kadroları artırabiliyorsa 50 kişi -bakın ibreyi ne kadar az tutuyorum- çok rahatlıkla kadroları istediğimiz seviyeye çekebilir. Seçim olması bizim lehimize bir durum. Bizler, genelde sandık ürünü olarak kullanıldığımız için oyunu kurallarına göre oynamalıyız. Bu iş internet üzerinden halledilecek bir mesele değil. Fiilen bir şeyler yapmalıyız. Hemen harala gürele gidelim eylem yapalım demiyorum. Önce ortalık biraz rahatlamalı, atanan arkadaşlar ilk maaşları ceplerine koymalı :) İşte, sizin dediğiniz olay; Facebook, twitter olayına ise şimdiden başlanmalı. Bu algılarında, bizim memnuniyetsizliğimizi oluşturacak. Fakat fiilen bir şey yapılmadan sadece internet üzerinden bir şey elde edemeyiz. Ben böyle düşünüyorum :)

arkadaşlar ben foruma yeni katıldım, şunu merak ediyorum sınavda sorulan sorular (orta öğretim ve üniversite mezun iki yıllık veya 4 yıllık) aynımıydı? farklımıydı? bilen varmı merak ettim

evet farklıydı sorular

Birlikte hareket edersek çok kolay olur bence. Gidip 4 kişi kadroları artırabiliyorsa 50 kişi -bakın ibreyi ne kadar az tutuyorum- çok rahatlıkla kadroları istediğimiz seviyeye çekebilir. Seçim olması bizim lehimize bir durum. Bizler, genelde sandık ürünü olarak kullanıldığımız için oyunu kurallarına göre oynamalıyız. Bu iş internet üzerinden halledilecek bir mesele değil. Fiilen bir şeyler yapmalıyız. Hemen harala gürele gidelim eylem yapalım demiyorum. Önce ortalık biraz rahatlamalı, atanan arkadaşlar ilk maaşları ceplerine koymalı :) İşte, sizin dediğiniz olay; Facebook, twitter olayına ise şimdiden başlanmalı. Bu algılarında, bizim memnuniyetsizliğimizi oluşturacak. Fakat fiilen bir şey yapılmadan sadece internet üzerinden bir şey elde edemeyiz. Ben böyle düşünüyorum :)
bende aynen böyle düşünüyorum eylem vs için çok erken ama memnuniyetsizliği belli etmeliyiz konuyu sıcak tutmalıyız daha sonrada ne gerikiyorsa yapmalıyız

Ben henüz üniversite öğrencisiyim, 3.sınıf.
aynı katagoride sınava giren, aynı soruları cevaplayan arkadaşların en iyileri elbette kazanacaktır.
kazanana farklı, kazanmayana farklı soru sorulmadı.
burada. kazanamayan arkadaşların düşünmesi gerekiyor ben niye kazanamadım diye.
acaba kazananlar kadar emek verdinizmi bu sınavlara?
onlar kadar başarılı niye olamadık diye düşündünüzmü ?

bir arkadaşımızda üni. 3 sınıfta olduğu halde.
liselilerle imtihana giriyor,
zaten 3-0 önde girmişin sınava
lise seviyesindeki soruları yanıtlayamıyor, veya yeteri kadar yanıtlayamıyorsun.

sonrasındada eylem yapalım diyorsun.

bence sen hakkın olmayan bir sınava girmiştin zaten.

eğer kazansaydın.
evinden çıkamayıp liseyi dışarıdan bitiren arkadaşların hakkı kalırdı sende.

kazanan herkesi kutluyorum.
kazanamayan arkadaşlarada sonraki hayatlarında ve sınavlarında tüm dileklerimle başarılar diliyorum.

esenlikle kalın.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşların yorumlarına katılıyorum önümüzdeki atamalardaki sayıyı daha da yukarıya çekmek için eyleme daha fazla engelli kardeşlerimiz katılmalı yoksa Bimer'e mail atmak, DPB'e mail atmak, Çalışma Bakanlığına mail atmak yada Başbakanlığa veya Cumhurbaşkanlığına mail atma maalesef bir işe yaramıyor bizzat kendim onlarca mail attım bir şey değişti mi yok, o yüzden diyorum ki 2. atamalardan önce 4 kişiyle 5 kişiyle değil de 50 yada 100 kişiyle eylem yapmamız lazım siz istediğiniz kadar facebook'ta, twitter'da, diğer sosyal medyalarda istediğiniz kadar sitem edin sonuç boş...

sevgili arkadaşlar hep sözde kalıyor..belki eylem yapıldığında ciddi manada gelememesi için engel olabilir..ya kardeşim eylemin yapıldığı il olan ankarada ikamet eden engelli kardeşlerimiz dahi yapılan eyleme iştirak etmediler. EKPSS 1. ATAMA LİSE MEZUNLARI İÇİN HÜSRAN OLMUŞTUR..Bi şeklde 2. atama döneminde lise kadrosunu artırmalıyız.kulağımızın üstüne yatarsak bizler yine atanamayız..lütfen gerekli olan yerlere mail atalım,twet atalım..bimere yazalım...akime yazalım kısacası boş durmayalım...

TBMM'ye dilekçe yazalım, oylayalım. Milletvekillerinin meclis mail adreslerine de yazalım. Ben birkaçına yazmıştım da yalnızca Şafak Pavey cevap verdi. O da mecliste pek bi güçleri olmadığını, AKP vekillerinin onları düşman gibi gördüğünü söyledi. AKP vekillerini sıkıştıralım, çünkü diğer partililerin önergelerini kabul etmiyorlar bile. Her gün mail atalım topluca. AKP'lilerin borusu ötüyor.

Sizlere katılıyorum. Engelliler Konfederasyonu da bu işte bizlere yardımcı olacaktır. Turhan İçli, açıklamalarında lise için uğraşacakları söylemişti. Bu yüzden, bence ilk önce Turhan İçli ile bağlantıya geçmeliyiz. İnternet üzerinden ona çok rahat ulaşabiliriz.

şafak pavey size cevap vermemiş topu taca atmış mecliste gücü olmayabilir lakin istese medya aracılığıyla yapacağı açıklamalarla sizin 50 kişiyi bulamadığınız eylemi binlerce kişiyle yapar akp, chp, mhp hepsi aynı halt sürekli birbirleriyle paslaşıyor golüde hep vatandaş yiyor kadroların çoğaltılmasına gelince türkiyede toplam 2,200,000 memur var buna karşın 10.000.000 engelli var tüm memurları işten kovup engellileri alsanızda kadrolar yetersiz kalır kadrolar artırılsın derken ülkenin memur sayısını ve ortalama bir memurun 30 yıl görev yaptığınıda hesaba katın meb ve sağlık bakanlığı dışında memur alımları emeklilik yaşının artırılmasından dolayı bir önceki yıl görevden ayrılanların yarısını geçmez kendi gerçekçiliğinizle ülkenin gerçekleri uyuşmuyor sizin istemenizle bir koltuğa iki memur atanmaz

Ben 2.atamada hizmetli puanlarinin 83 e dusecegini sanmiyorum.Neden derseniz yanilabilirim kendimce bir hesaplama yaptim.Puanim 83 küsür ve (26..) siradayim..Lise atanan paunlarina baktim.Benim saydigim ortalama (bundan yuksekte olabilir) 380'e yakın kisi benden dusuk alip atananlar.1383 Kisi atanmis 1383-380=1003 26.. siradayim cıkartgimda hemen hemen sıralamam 1500 fln.Eger bu seferde 1400 civari alim olursa yine 400-500 kiside nitelik kadrolarindan dolayi benden dusuk puanla yerleseceginden cok zor.. 3 atamada olabilir dusuncesindeyim..

Bence kendi işini kendi görebilen arkadaşlar engel durumları ağır değilse üniversiteye devam etmeli sonuçta söylediğim açıktan üniversite okumak ben tekerlekli sandalyeyle okula gidin demiyorum ki işinize gelmiyorsa ben ne yapayım okuyamayacak durumda olanlar zaten devam etmez, Konuyu oraya buraya çekiştirmenin alemi yok. Zorlada kimseyi okutamayacağına göre isteyen okur, İstemeyen okumaz.

Ben 2.atamada hizmetli puanlarinin 83 e dusecegini sanmiyorum.Neden derseniz yanilabilirim kendimce bir hesaplama yaptim.Puanim 83 küsür ve (26..) siradayim..Lise atanan paunlarina baktim.Benim saydigim ortalama (bundan yuksekte olabilir) 380'e yakın kisi benden dusuk alip atananlar.1383 Kisi atanmis 1383-380=1003 26.. siradayim cıkartgimda hemen hemen sıralamam 1500 fln.Eger bu seferde 1400 civari alim olursa yine 400-500 kiside nitelik kadrolarindan dolayi benden dusuk puanla yerleseceginden cok zor.. 3 atamada olabilir dusuncesindeyim..

Haklısınız, ben kabaca hesaplayıp öyle söyledim. İyi ihtimali düşünmeliyiz vevelimizden geleni yapmalıyız.

Bence kendi işini kendi görebilen arkadaşlar engel durumları ağır değilse üniversiteye devam etmeli sonuçta söylediğim açıktan üniversite okumak ben tekerlekli sandalyeyle okula gidin demiyorum ki işinize gelmiyorsa ben ne yapayım okuyamayacak durumda olanlar zaten devam etmez, Konuyu oraya buraya çekiştirmenin alemi yok. Zorlada kimseyi okutamayacağına göre isteyen okur, İstemeyen okumaz.

Haklısınız, konu çok saptı. Siz de tartışma oluşturabilecek mesajlar atmayın lütfen. Konu kapansın. Olur mu :)

Ciddi bir plan yapıp o doğrultuda hareket edebilirsek eğer elimizden geldiği kadar artırabiliriz kadroları. Önümüzdeki hafta içi bir dilekçe ve mail örneği hazırlayacağım. Dilekçeyi TBMM Dilekçe Komisyonuna atarız. Maili de herkes kendine göre düzenleyerek vekillerin mail adresine atabilir. Tüm vekillere atarız. Baktık olmuyo eylemimizi yaparız, bildirimizi yayınlarız. Hatta eylemi sosyal medyada da duyurabilirsek duyarlı bireylerin de katılımı sayesinde katılım sayısını arttırabiliriz. Şimdi birkaç cesur yürek lazım. :D

Son düzenleme:
Üst Alt