Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedi %20, fizik %20, kardiyoloji %19 rapor verdi. Toplam oran nasıl hesaplanır?

sevic

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benım sıgorta baslangıcım 1998 %40 raporum var ama 6 seneye akın sıgortalı calısıyom vergıden muaf degılım

su anda rapor alıyom ortapedı %20 fızık %20 ve kardıyolojı %19 rapor verdı. sonucu almadım...

nasıl hesaplanıyo sızce sonuc ne olur

bılgılendırebılır mısınız benı

20
20
19

100 - 20 = 80
80 x 20 = 1600
1600 / 100 = 16 (ikinci %20 buraya düştü)

20 + 16 = 36

100 - 36 = 64
64 x 19 = 1216
1216 / 100 = 12,16 (%19 oran buraya düştü)

36 + 12,16 = 48,16 (toplam işgücü kaybı oranı da bu)

tunç ballı arkadaşımız tam onikiden vurdu yani :)

slm bu konuda bende dertlıyım işe başladımda vergıden muaf olmadım bu hafta hastaneye gıttım bana ortapedı yuzde 20 fızık yuzde 20 ve norolojı yuzde 20 verdı ama heyetten cıkan engellı derecem yuzde yırmı olmus ne yapmam lazım kafayı yıecem sakatlılıgımızı kanıtlamaya çalısmak ne zor bı durum ve doktorlar ınsan yurduna bıle koynmuyolar bızı

bu arada yuzde 40 raporum var amalıyattan sonrada yuzde 45 raporum var ne yapmam lazım

Nasıl toplamda %20 olmuş ki? Emin misin? Öyleyse, İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz etmelisin hemen...

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
Bağdat C. No:16 Macunköy Yenimahalle/ ANKARA
Ek Bina: OSTIM
Telefon: 0312 385 97 00

Bakın işte heyet öyle hesaplamıyor oranları önce özür uzuvuna sonra tüm vucuta endeksliyorlar yani Sevinç Kök Arkadaşın raporu 48,16 uzuv özür oranı Tüm vucuta bakılınca %20 oluyor .
yönetmelikte öyle çünkü yada yönetmeliği yanlış hesaplıyorlar .bende aynı dertten muzdaribim.Mevcut yönetmelikte Ayaktan özürlü olanların durumunun tespiti o kadar karışıkki o yüzden yanlış hesaplıyorlar.

osman o zaman ugrasmama degmezmı ne dersın

peki benim %34 kbb %15 üroloji%5 de dermontoloji toplam %54 batazala göre %47 sevinç kök %69 neden %48.16 oluyor arkadaşlar %54 le %59 arasında 5 puan fark var

sevinç hanımınki 69 deilki 20+20+19=59 falim sen yanlış hesaplamıssın

özürdilerim ya yanlış tabii

Raporum yuzde 20 geldı
o derecelere raman bıktım ne yapsam boş bızı bu duruma dusurdulerya ne deyım

norolojıyı ve fızıgı hiç kaydeye almamıslar
ne yapacam
verdıklerı derece yuzde 20 msadece ortapedı

%69 luk raporum süreklidir işareti olmadığı için kabul edilmeyince hiçbiyere yenisini almaya aynı hastaneye başvurdum %74 süreklidir diye verdi,fakat iş vergiden muaf olmaya gelince raporum kabul edilmedi yeniden aynı hastaneye sevk edildim.%69 luk raporu verende aynı hastane %74 yaptı vergi için gitdiğimde bu oranı geçen hafta öğrenebilirsem diye gitdiğimde ordaki çalışanın aklında kalan rakama göre ya %53 müş yada % 40 mış bakın aradaki farka.

İl sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edeceksin. Seni hakem hastanesine sevk edecekler...

Düşük raporla. Ya da raporun sayısı/numarası vs. ile.

Eğer yerini bilmiyorsanız Araba pazaranın hemen yanı hatda pazara giriş kapısına daha yakın araba pazarını bulursan orayı daha çabuk bulursun.

Patron İl Sağlık Müdürlüğü Başhekimi tanıdık hiç gelmezse çalıştığım yere bir kaç ayda bi uğrar hafta sonları acaba bende kendimi söylesemmiki yoksa raporu eğerki aldıysam hiç gerek yokmu ?

Arkadaşlar;Aynı bölgeden rahatsızlık var ise örneğin: önce birleşik değerler hesabına göre Alt ekstremitede özürlülük oranı bulunuyor yani Ortapedi + Fizik tedavi + Nüroloji önce bu 3 ünü değerliyorlar
sonrada bu 3 den çıkan oranla Tüm Vücut Fonksiyon Kaybını çıkarıyorlar.

Kanunu okurmusunuz belki ben yanlış okumuş olabilirim yada yanlış anladım daha öncede dediğim gibi özellikle ayaktan özürlü olanların tespiti okadar karışıkki çoğu hastanede sosyal çalışmacı olmadığından Heyete giren doktorlar bunu bir maddeye göre değerleyip aha bu diyorlar.Beni daha iyi anlamanız için okuyunuz Lütfen.
Anlayana aşk olsun.
3. ALT EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI

Birde Sağlık müdürlüğüne gitmeden önce eğer ilk rapor ise ikinci kez başka bir hastaneden rapor almalısınız.Eğer vergi indirimi için ise ilgili vergi dairesine dilekçe ile tekrar başvurup başka bir hastaneye sizi yönlendirmesini istemelisiniz ki bu raporda olumsuz gelir ise bu kez Kişisel olarak bir hastaneden özürlülük oranınızın tespiti için heyet raporu almalısınız alacağınız rapor % 40 ve üzeri olur ise bununla birlikte sağlık müdürlüğüne müraacatta bulunup şikayet ediyorsunuz onlarda sizi bölgedeki hakem hastahaneye yönlendiriyorlar ve bu hastaneden alınan rapor kesin rapor oluyor.artık sonrası Hukuksal işlemler sanırım.
Valla ben hala uğraşıyorum...

[FONT=Verdana]Dernek-Vakıf-Kurum hepsi hikaye - Ben yanarım yavrum sana .Yavrum yanar yavrusuna.. misali !!! herkes kendi çıkarını düşünüyor...Bu rapor problem 5 senedir var olan bir problem hiç kimse ilgilenmiyor ve üstelik kişisel şikayetlerede dalga geçilir gibi cevaplar veriliyor...8,5 milyon özürlüyüz ülke nüfusuna oranı % 10---30 Milletvekili çıkarmamız lazım en azından ve sadece Lokman Ayva var oda görmeyenler ile ilgileniyor çok güzel ...??? belki bir ortapedik özürlü milletvekilimiz olurda belki o anlar bizi .....belki....???? yanlış anlaşılmasın görmeyenler derken onlarda biziz bizde onlar hepimiz aynıyız...ama neden Tüm özürlü dernek ve vakıfları ayrı telden çalıyor anlamış değilim...:([/FONT]

selamlar benimde bir sorum olacaktı bu konuda% 25 piskoloji % 15 kulaktan rahatsız olan bir arkadaş rapor oranı % 40 olurmu

Balthazar 36.5 diyo civan kardeş YEDİ CİHAN GELSE DEĞİŞTİREMEZ ))

kesin bilgidir bu dimi mestan kardeş, ve balthazar kim..?

Balthzar özürlülük ölçütünü hesaplayan sistem hesaplamayla ilgili detaylı bilgi ilgili linklerde var .(balthazart formülü devletin karagün dostu )bana göre bu sistem özürlü birey adetini düşüren devletimizin en önemli yardımcılarından.

Sağlık raporları bölümünde bununla ilgili bi soru var oturanboğa formülün içeriğini cevaplamış (link atmayı bi bilsem) ))

arkadaslar bır sey danısacam bı arkadasım iş kazası gecırdı iş yerı hıç bısey yapmadı arkadasın ayagı kesıldı ve arkadasın ne yapması gerek ıs yerı hakkında dava edıpte sıgortasını yatıra bılırmı sunku maddı manevı hıç bırşey yapmamıs ne yapması lazım sıgorrtasını yatırta bılırmı
sızden bılgı ıstıyom arkadas halen ayagının ustune basamıyo çok kotu durumda

Hesaplama doğru %48,16 yı aşağı yuvarlıyorlar ve % 48 çıkması lazım. Fakat Ankara daki kuruldakiler hastanenin yolladığı bulguları EK-5 deki tabloya göre yeniden değerlendirip 20-20-19 olan oranları düşürüp yeniden hesaplıyorlar galiba... Başka yolu yok. Matematik yorum götürmez. Çıkışı orda buluyorlar...

yazıyı yeni okudum yanlışmı anladım acaba ortopedi+fizik tedavi+nöroloji den alınan oranlar ayrı ayrı hesaplanıp tek bir oranamı dönüştürülüyor?. bu duruma göre ortopedi bölümünden alınan rapor oranının üzerine fizik ve nöroloji için alınan oranlarda hesaplanıp ekleniyor ve toplam iş gücü kaybı dolayısıyla da engelli raporunun net oranı belirleniyor

Üst Alt