Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelliyim. Araç alım raporunda vasi için değerlendirme mi olmalı!?

serif ali ogan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhabalar. Benim h sınıfı ehliyetim var vergiden muafım fakat araç alım bayisi raporumda vasi kararı gerekli yada visi gereksiz yazması gerekiyor dedi sizce bu doğrumu bunu yazdırmak için tekrardan başka hastahanede kurula girmemmi gerekiyor. bu arada raporum Ortopedik sürekli % 55

serif ali ogan

töbe töbeeee.

Saçmalamış. Ya kendi yanlış bilgisini düzeltsin, ya da siz başka bayiden alın.

Bülent bey Sağlık Bakanlığın Sağlık Raporlaı hakında usul ve esaslar ilişkin bir yazısı var orada 5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkat edilecektir

a) Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir. veya “özel tertibatlıaraç kullanmasına ihtiyaç yoktur. ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge
sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.

b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.

c) Raporun Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar bölümünde engelli puanı verilen kişilerde konulan tanılara açıklama olarak “vasi tayininin gerekip gerekmediği ayrıca belirtilecektir

Yazmaktadır bilginize,yeni bir engel daha hayırlı ve uğurlu olsun!

inanın çok şaşırdım herşeyim kanunlara uygun fakat elime birtane örnek rapor verdi o kişi %90 üzeri raporu vasi tayini olması lazım onun gibi diyerek beni hastahaneye gönderdi.

bence saçmalık sürekli raporu olan bir insan neden tekrardan heyete girsinki

Vasi tayini Türk Medeni Kanunun hükümlerine tabidir ,mahkeme kararı gerek ,ötv ile ilgisi şöyle oluyor bazen kısıtlı kişi yani vesayet altına alınan kişi adına bir alı satım işlemi yapılacaksa ilgili mahkemenin onayı gereke bilir!

benim ehliyetimde 32.01 yani elle gaz ve fren tertibatı zorunlu kodu var engelli raporumda ise rahatsızlıklarım ortobatik ve diyabetten dolayı notlar ve oranlar var okadar.

yani ozaman bu araç satış bayisi tamamen yanlış biliyor ve yönlendiriyor beni. ben bu yüzden dilekçe verdim ilçe sağlık müdürlüğüne tekrardan raporum değerlendirilsin ve vasi tayini yoktur notu eklensin diye ben hiçbirşey yapmadan araç labiliyorum ozaman değilmi efendim

Maalesef bayilerde çok tercubesiz eleman var,ama ilginç olan birine sorma zahmetine girmiyorlar!

Dediğim gibi vasi kararı zihinsel ve ruhsal bir hastalık ,veya çok ağır Engelli kendi kendine ikame edemez halde ise olur oda hakim karar verir

bugün toyota bayi gittim raporlarımı sundum olumlu dediler sonra işe gittim tekrar bayi aradı vergi dairesi raporda özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi eksk denilmiş. Çıldırıcam inanın benim h sınıfı ehliyetimde bu kod var zaten.lütfen yol gösterin bana

raporlarımı ehliyetimi buraya yükleyemiyorum yoksa size göndericem

Evet artık engelli sağlık raporlarında özel tertibatla araç kullanır yazması gerekiyormuş,siz en iyisi bir dilekçe ile ilinizin vergi dairesine baş vuru yapın,nakil vasıtalar genel müdürlüğü olarak geçer, en son kararı onlar verir!

göndermiş olduğun fotolara baktım.32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi,Engelli Sağlık Kurulu Raporuna özel tertibat araç kullanabilirsin yazdırman gerek,ehliyet tamam, hepsi bu iyi akşamlar!

Üst Alt