Pegasus' Alıntı:
Bu ülkede sağ iktidarların kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak için başlattıkları imam hatip lisesi mezunlarına karşı devletin kendisini savunmaya alması nedeniyle tüm gençlik katsayı belasının mağduru oldu. Hükümet bu katsayı farkını imam hatipleri dışarda bırakacak şekilde ortadan kaldırmıyor. Israrla katsayı kalkacaksa imam hatiplerde bundan yararlansın diyor. Devletin diğer kurumları daadı üstünde bunlar imam hatiip eğitimi almış ve burdan mezun olanların başka bölümlere girmesi doğru olmaz diyerek diretiyor. Bu durumda olan koskoca bir gençliğe oluyor.
İmamhatipler imam yetiştirmiyor! ders yönetmeliğine bir gözatabilir bu şekilde düşünenler.
Madem ortada bir yangın var, herkes cayır cayır yansın bu yangında.. Liseye başlayacağım sene yeni ameliyat olduğum için evimizin yakınındaki ticaret meslek lisesine -mecburen, muhasebe alanında eğitim alayım diye değil- kayıt yaptırdım.. 99'da ÖSS'ye girdim ve sınava iki ay kala, gözüne uyku bedenine huzur giremeyesice sayın kemal gürüz katsayı meselesini getirdi, koydu önümüze.
Koskoca bütün yıl harıl harıl sabahlara kadar ders çalış, hedeflerinle hayallerinle süsle bütün duvarlarını sonra bir kendini bilmez bütün hayallerini parçalayıp konfeti yapsın başından aşağı.. aldığın puanın hiç bir önemi yok nasılsa alanın belli, bundan sonra hiç çalışmasan da olur.. ya da git zırla sabaha kadar bilmem çare olur mu?
Anadolu ya da fen liselerinde okuyanlar diş hekimliğini.. düz lisede okuyanlar hukuk fakültesini, eğitim fakültelerini tercih ederken; bana muhasebe nasıl dayatıldıysa aynen devam etsin, kesinlikle kalkmasını istemiyorum.. Sonra birkaç sene sonra benimle aynı puanı alan hukukçuların, edebiyatçıların karşıma dikilmesini istemiyorum.
Çok bencilce bir düşünce biliyorum; ama okuldan sonraki hayat çalışma hayatı aynı bencillikte olduğu için, eşitleme buradan başlanmalı. Üstelik 99 da ÖSS'ye girenler bu farkı sınavdan 2 ay önce öğrendi, şimdikiler bile bile lades diyorlarsa hala varsın yansınlar..