Okul birincileri için açılan kontenjanları anladım da,bu engelli kontenjanı çok mantıksız geldi.Yahu sizede anlamsız gelmedi mi bu kontenjan?Bu şekilde değilde,üniv. fiziki yapısı fiziksel engellilere uygundur diye bir ibare olsa daha hoş olurdu.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Mami Junior' Alıntı:Ek puan başlıklı ama ek puandan bahsetmemişler.
Konuyla ilgili bi yazı buldum inş işine yarar.
http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=306827
Bugün ÖSYM'den çok detaylı ve tatmin edici bir yanıt geldi. Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duydum. Maşallah, ülke en azından yüksek öğretim konusunda emin ellerde!OturanBoğa' Alıntı:[size=4]Bu ek puan konusunda YÖK'e bilgi edinme yasası çerçevesinde şimdi şu soruları sordum:
ÖSS kitapçığında, bedensel engelli adaylara ek puan verileceği yazmaktadır.
1- "ÖSYM Yürütme Kurulunun saptayacağı yöntem" nedir ve nasıl uygulanmaktadır?
2- Sakatlığı bulunan adaylara ek puan veriliyorsa bu kaç puandır, bu puan nasıl belirlenmektedir?
3- Sakatlığı bulunan adaylar için herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünde kontenjan ayrılmış mıdır? Ayrılmışsa, hangi okul ve bölümlerde ayrılmıştır ve buralara giriş için neler yapılmalıdır?
4- Bugüne dek bu kontenjandan/ek puandan kaç engelli yararlanmıştır.
5- Engelli camiasında neredeyse şehir efsanesi halini alan bu kontenjan ve ek puan konusunda kurumunuz kamuoyuna detaylı bir bilgi vermeyi düşünmekte midir?[/size]
Üniversite Puan Engelini Aşmak !
konu hakkında ilgili resmi kılavuz içerisinde konu tam açıklamalı bir şekilde yeralmadığı için
kişinin bireysel dilekçe başvurusu ile nasıl işlem yapıldığı hakkındaki
yorumları http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=377773 baştan sona okudum ! ama bizim asıl sorunumu üniversite yüksek lisans üstü doktora mastır falan filan değil ama üniversiteye bir girelimde bir 4 yıl geçsin aradan sonra o da olur be gülüm
öncelikle ben bir meslek liseliyim ve bu lanet olasıca katsayı sorunu yüzünden
istediğim yere girmekte sorunları yaşamak istemiyorum.
bu açıdan engelliler sağlanılan ÖSS puan indirimi hakkında bir kaç sorum olacaktı
öncelikle benim 4tane farklı sağlık sorunu bulgum olduğu için
bu 4 farklı bulgunun birleşmesiyle sağlık raporumda %40 işyapamaz üzerine çıkabilmekteyim
bu açıdan benim sağlık raporu çıkarma işlemim için
aynı devlet hastanesinde 4 farklı polikıliniğe gitgel
anlamında benim bir sağlık raporu çıkarma sürem
sizinkilerine göre 4 kat daha uzun ve yorucu bir işlem olduğu için !
sormak istediğim çok önemli bazı sorularım var
::::SORULAR :::::
ÖSYM kılavuzunda tablo 1A nın en son kısmında yer alan
6.bölüm "ÖSYM ile Yazışmalar" kısmında diyorki !
Genel Amaçlı Dilekçe Örneği : ile başvurulması gereklidir
ve 30 gün önceden başvurulması ve PTT den ötürü oluşan kayıplardan
sorumluluk duyulmayacağı hakkında bir kaçtane uyarı yer almaktadır.
şimdi kötü olasılıklar en kötü olasılık sağlık raporunun giderken kaybolması ve
engelli statüsünde olduğunuz halde engellilere sağlanılan bu haktan hakkınız alamanız gibi bir sorun olası gibi !
1.soru
Engelli Sağlık Raporunuz ne şekilde gönderdiniz.
yani aslını yani orjinalinimi yoksa
noter tastikli bir kopyasınımı !?
2. soru
ve gönderi işleminde ne kadar süre sonra sağlık raporunuz geri dündü !?
3. soru
dilekçe tam olarak nasıl bir şekilde yazıldı !?
( mümkünse tüm engelli kardeşlerimizin bu haktan yararlanmasını ve yüksek öğretim görmüş engellilerin sayısının ciddi bir şekilde artması için herkeze yol gösteren bir rehber ve kılavuz olmasını istediğim için konuyu bu kadar ayrınıtı ve genişleterek yazıyorum aynı şekilde sizde konuyu mümkün olduğunca ayrıntılı yazar iseniz herkez tarafından daha rahat anlaşılabilinir olacaktır. !
vereceğiniz cevaplar için şimdiden sonsuz teşekürlerimizle
şimdi sorulması gereken mantıklı sorular !2008 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) KILAVUZU
( 21. sayfasından özet alıntı )
10.6. BEDENSEL ENGELLİ ADAYLAR
"eğitim-öğretim hizmetlerinden yeterince yararlanamayan adayların seçme ve yerleştirme işlemleri,
ÖSYM Yürütme Kurulunun saptayacağı bir yöntemle, engel türü, engel derecesi,
puanları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır."
Bu durumdaki adaylar bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları
sağlık kurulu raporu ile kimlik bilgilerinin yer aldığı, engellerine ilişkin
özgeçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçeyi 2008- ÖSYS Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir.
Başvurma işlemleri bittikten sonra engelli duruma gelen adayların,
raporlarını bir dilekçe ekinde hemen ÖSYM’ye göndermeleri gerekir.
Bu raporlarda belirtilen engel dereceleri ÖSYM'nin görevlendireceği kurullarca incelenecek,
adayların engelleri yüzünden ayrı bir seçme ve yerleştirme işlemine tabi tutulup
tutulmayacakları bu incelemelerin sonuçlarına göre belirlenecektir.
Daha önceki yıllarda engelli olarak ÖSYS’ye başvuran ve raporları kabul edilen adaylar,
engel durumlarında bir değişiklik olmasa da bu durumlarını belirten bir dilekçeyi
ve eski raporlarının bir fotokopisini 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna eklemelidirler. ..."
--------------------------------
11. ÖSYM İLE YAZIŞMALAR kısmından
( 23. ve 24 sayfadaki kısımdan yer alan ilgi çeken merak uyandıran ilginç ifadeler !? )
her türlü isteklerinde, Genel Amaçlı Dilekçe Örneği; Dilekçe örnekleri bu Kılavuzun sonunda yer almaktadır.
...
belgelerin postada gecikmesinden veya kaybolmasından Merkezimiz sorumlu değildir.
...
Adaylar doldurdukları dilekçeyi PTT kanalıyla ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara
adresine gönderebilirler ya da elden teslim edebilirler.
....
Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin tarih damgası esas alınır. Sınav evrakı,
Merkezimizde sınav tarihinden itibaren en az 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.
....
Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı,
yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dahil hiçbir kişi yada kuruma gösterilmez veya verilmez.
kaynak : ftp://dokuman.osym.gov.tr/2008/OSYS/2008_OSYS_KILAVUZ.pdf
kaynak:memurlar.net ,,
Engelli Memurlar .. forum editörü "idealist84"
22 Ekim 2008 16:46
Başkaları ne der ne yazar bilmem ama ben bildiğimi ve gözlemlediğimi söylerim
birçok engelli arkadaşım bölüm taban puanlarından 10-15 puan aşağıda puan almalarına rağmen
üniversitelere okul birincisi gibi yerleşmektedirler.
Ayrıntlı bilgi isteyen olursa: 0 506 691 94 10