Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSS'de engelli kontenjanı var mı?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar
öss de sözel 1 308 puan
sözel 2 de 296,667 puanla 69 bininci sıradayım
gazetecilik tercih edecem fakat geçen sene 55 binle kapatmış
engelli kontenjanının olduğunu duymuştum,10 tane gazetecilik fakültesi var,hepsini tercih edecem,yerleşebilirmiyim,tecrübeli arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum

suskuncum kimse sana garantisini veremez sen tercihi yapacaksın gerii kısmet raporunu gönderdiysen ösym sorun yok.ama bu yıl garanti bir yere yerleşmek istiyrsan aldığın puanın 5-10 puan altını yaz.

tamam 5-10 puan altını yazimde zaten 296 puandayım,altında bölüm yokki

yerleşmen çok zor işini garantiye al başka şeylerde yaz şahsen ben olsam öyle yapardım.

ya bu engelli kontenjanına şuandan sonra bşvurabilirmiyim...mesela terch yparken raporumu yollasam ya da dilekçe yazsam ....sınava başvururken engelliyim diye belirtmedim çünkü engelli kontenjanının olduğunu bilmiyodum...

farklı bölümleride düşünebilirsin suskun.

ben engelli olduğumu belirttim ve yardımcı görevlilerle girdim,puanımla anadolu'da öğretmenliklere yetiyo,ama ben engelli kontenjanı olduğunu düşenerek istanbul'da yazıcam bir tane.doğru tercih sitesinde puanlar var,mesala 22 puanlık farkla tıp fakültesine giren var.bu nerdeyse okul birincisi kontenjanı gibi.bende öğretmenlikte istanbul'da ikinci öğretim yazıcam.hem okul birincileri pek ikinci öğretmenlik yazmaz.şansımı deniycem.ikinci öğretimde olsa istanbul olsun yeter ki.olmazsa gidicem anadoludaki üniversitelere.inşallah girerim benim için dua edin...

doğru tercihe randevu aldım 17 uzman varmış yarın gidecem,bakim neler diyecekler,yarın sizinle paylaşırım,isteyende randevu alabilir doğru tercihten

lütfen iyice sor şu engelli kontenjanını,acaba kaç puan aralıklarıyla alınıyo,engelli salonunda ve yardımcılarla giren herkes faydalanabiliyor mu diye sorar mısın?onlar kesin biliyordur.merakta bırakma beni lütfen.şimdiden teşekkür ederim arkadaşım...

merak etme ALLAH nasip ederse yarın hepsini sorcam,doğru tercihte yayınladıkları şeyin gerçekmi yalanmı olduğu,herşeyi,ki o gerçekse,ben yerleşirim o zaman

ya benm sorumu da sorarmısn
kimse cvp vermiyo zaten sinir oldum ya

ama engelli kontenjanlarından daha güzel bi yere yerleşebilirim o yüzden istiyorrm

arkadaşlar mesela sözel öğrencisi ea uluslar arası ilişkiler ws diye ortak bölümler var,we yerleşirken 0,8 le yerleşiyor sözel öğrencisi,bu gerçekmi acaba?

Ben de bu yıl öss sınavına giricem. Anadolu lisesine gidiyorum. Böyle birşey varsa sınavdan faydalanma kontenjan boşluğu vs yasadan haberdar edermisniz..

arkadaşlar gittim görüştüm,
25 puan farkla yerleşen engelliler olduğunu söyledim
sonra bizim bu hakkımızı nasıl kullanacağımızı sordum
cevap:evet 25 puan farkla yerleşenler var,fakat ösym engellilere yönelik nasıl bir puanlama ve yerleştirme yaptığını hiç açıklamadı,310 puanla, 315 lik yere giremeyen engelli olduğunu söyledi,ösym nin bir kurulu varmış,onlar karar weriyormuş engelli tercihlerine,

öğrendiğim tek şey,ösym ye güvenme,raporun kabul edilmiş olabilir,puanın yüksek olabilir,ama 2 puan düşük bile yazssan garanti değildir,ewt 25-20-15 puan farklarla yerleşenler var,sizde ilk tercihlerinizi böyle yapabilirsiniz,diğer tercihlerinizi,puanınıza göre yapın,umarım yerleşirsiniz

sağol,ben ilk 4 tercihimi kendi puanımdan büyük yer yazıcam,sanıyorum ki sonra kendi puanımlada girebileceğim yerler yazıcam,acaba ösym neye göre karar veriyo bana yardımcı vermişti ama o kontenjandan yararlandırır mı bilmiyorum.geçen sene bir kolu olmayan birini tıp'a sokmuşlardı.ona verdilerse heralde banada verirler diye düşünüyorum. ama resmen kaderimiz başkalarının elinde.sen orda liste hazırlamışsındır.kaç tercihini engelli kontenjanını varsayımına göre yazdın ve kaç puan farklarla yazdın?

hayır tercih listesi oluşturmadık,sadece soru sormak için gittim,burak kılaçı 3-4 saat bekledim cnn de programdaydı, geldikten sonrada, bunları konuştuk işte

daha fazla geç olmadan yolla,ösym aday işlemleri bölümüne gir,şifreni tc ni gir, sonra sağ tarafta referans no al diye bölüm var oraya tıkla,sana bi numara verecekler,o numarayı bir kenara yaz,sonra bir dilekçe yaz,raporumu göndermeyi vs unutmuşum diye raporumun kabulüni rica felan et,kişisel bilgilerinide gir,sonra raporunun fotokopisini ve dilekçeyi referans numarasınıda mektubun hem üstüne hemde dilekçeye yaz,kargoyla veya daha hızlı birşeyle gönder pazartesi,sonra ösym yi ara,rapor gönderdim kaç günde işleme alınır vs diye sor,
kesin olur demiyorum,tek yolu bu,denemekte yarar var, hızlı olursan mutlaka kabul ederler

hüsna balkan;
7-8 yıllık heyet raporu biraz eski kabul ederlermi bilemem,başörtülü olman sorun olmaz,zaten resimlere bakmıyorlar sanırım,mühüre birde tc kimlik no na,istersen pazartesi,o raporu aldığın hastaneye git,başhekimliğe götürüp tekrar mühürlet,eğer raporunda süreklidir diyorsa önemli değil,ama sürekli değil ibaresi boşsa götürüp mühürlet,bu arada puanını bölümünü ve başarı sıranı yazsana,merak ettim

benim a lamadığım bi nokta var bu sitenin için de bu kadar kişi var hiçmi engelli kontenjanıyla yerleşen yok eğer var ise lütfen bizi bilgilendirin

hukuk fakültelerinin kontenjanlarının artmasının engelli kontenjanına bir etkisi olur mu sizce daha fazla engelli alımı gibi

ben engelli kontenjanı die bişey ilkdefa sizden duyuyorum tek eşit tutuldugumuz yer öss ondada aldıgın puana göre tercih yapıyorsunuz arkadslar...

[FONT=Verdana]üniversitede engelli kontejanı diye bir şey yok, engelli arkadaşlar başbakanlık bursunu biraz farklı alıyorlar ve sosyal güvencesi olmasa bile sağlık hizmetlerinden yararlanıyorlar,katkı kredisini geri öderken bir indirim uyguluyorlar, başbakanlık bursu için başvuru yaparken engel durumunun belirtilmesi gerekiyor benim zamanımda rapor istemiyorlardı bu raporu kendileri iliğili kurumlardan araştırıyorlardı [/FONT]

evet güngör arkadasımız dogru sölüo engelli kontenjanı die bişe yoq

kontenjanın olup olmaması önemli değil,asıl konu,puan farkıyla yerleşmiş olmaları

arkadaşım puan farkı ile yerleştirme olmuyor herkese uygulanan sistem bize de uygulanıyor, üniversiteye yerleşirken bir ayrıcalığın olması düşünülemez herkes eşit haklara sahip

eet ayrıcalık olması düşünülemez...herkes eşit herkes puanı neyse ona göre yerleşioo...

Üst Alt