Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSS'de engelli kontenjanı var mı?

dostum bende engelli kontejanından mı yoksa kimse başvurmadımı beni böyle atadılar bikmiyorum ama ben girdim üniversiteye. üniversitelerin bölümlerinin kontenjanı var nasıl oluyor bunu bilmiyorum.

ben ösym yi aramıştım ve benden hemen bir sağlık kurulu raporu çıkarmamı ve ösym ye göndermi söylemişlerdi 2004 yılında, ben mezunum şimdi .

yerlestirme kağında
yereştirme türü engelli yazıyor
puanında da 000.000 yazıyor

ben derim sen bir ösym yi ara çünkü onlarda kurul toplanıyor ve toplanmadan evrağın onların elinde olması lazım

arkadasım aldıgın puana göre seni tercihlerinden birine atıyolar bende raporumu ösym ye gönderdm hataya puanım yetio tercihlerim arasındada var dedm yakın oldugu için evime burayı istiyorum dedm yerleştirme şekli engelli yazıo ama puanınıın yetmesi gerekio ösym öle dedi

bu arada ben liseden sayısal bölümden mezun olmuştum..az önce okuduğum 2010 daki öss sisteminde benim eşit ağırlık bir bölüm tercih etme şansımın olduğunu gördüm,ve herhangi bir kısıtlama olmayacakmış,eğer böyle ise,süper bir gelişme bence.ben hukuk da yazabilirim bu sene..

arkadaslar selam.Bugün cnnturk'te dogru tercih programındaki Burak Hoca engellilere uygulanan yerlestirmeyle ilgili engelli kişinin sıralamasının biraz daha öne cekilebileceğini söyledi.Sanırım bunu ösym belirliyormus.Telefonla baglanan bir görme engelli arkadasımız bununla ilgil soru sormustu.O da dediki engelli arkadaslarımız ösym merkezlerine sorsunlar kendileriyle ilgili nasıl bir sıralama yapılmıs..Yani pek acıklayamadım ama demek istediğim su: mesela bir bölüm atıyorum 15 binle kapatıyor en son ama senin sıralaman 20 bin...ama ösym diyorki sen kendini 14 binlerde gibi düşün...O zaman ne oluyor sen o 15 binle kapatan bölüme yerlesebiliyorsun.Benim anladıgım buydu hatta yarın bunun için ösym yi arayacagım.tercih yapacak arkadaslar bunu bir arastırsın muhakkak

son noktayı koyuyorum,benim puanım 296,667
69 bin sıradayım
istanbul üniversitesi gazetecilik fakültesini kazandım
yerleşme türü engelli yazıyo,puanı 0000 yazıyo

suskun62 ,
öncelikle kutluyorum.

puan türünüzü yazabilir misiniz?

teşekkür ederim,ALLAH herkese nasip etsin
SÖZ 2

Ben kendım fırat unıversıtesınde okuyordum...batıda yalnıs degılsem 27 tane unıversıte engellı dusunulmus...
aldıgınız puanla gelme ıhtımalı cok dusuk..tabı bolumden bolume degısır..ıyı bır bolum gelmez sanırım..yınee sız danısın bılır kısılere.

ya arkadaslar benimde yerlesme puanı olarak 000.000 yazıyor .Neden öyle oldugunu bilen var mı? Ne yani cok düşük bi puan da yapsam istediğim yere girer miydim ?Neden aldıgım puan yazmıyor

bende deü yerel yönetimleri kazandım ama engellimin burayı kazanmama hiç bir katkısı olmadı sadece yüksek puan aldım :d

ek yerleştirmede engelli kontenjanının etkisi var mı

mrb arkadaşlar;
ben böyle bi kontenjanın olduğunu bilmiyordum bile...taki yaptığım tercihlerin açıklandığı ana kadar. istediğim bölüme engelli kontenjanıyla yerleştiğimi yazıyordu sonuç kağıdımda. nasıl mutlu oldum anlatamam. ben bunun için ekstradan hiçbişi yapmadım. zaten sınava girerken başvuruda engelimi belirttiğim için sonrasında hiçbişi yapmama gerek kalmadı.
şimdi merak ettiğim bişi daha var:
üni. 2. sınıfta okuyorum ve seneye dgs.ye girmeyi düşünüyorum. aynı hak bu sınavdada varmı acaba?
umarım olumlu cevap alırım. öss.de tek tercih yapmıştım ve oldu. şimdi de tek tercihim var çok istiorum. umarım bu hakkım dgs.dede vardır.

Ya bende girdimde Ygs4=380 aldım engelli tercihini yapmamıştım keşke yapsaydım...neyse kısmet bakalım ne olur

Arkadaslar kontenjan varmı bilmiyorum,2008 de dogru tercihde üni lerin istatisliklerinde engelli kontenjanı diye bir ibare yer alıyordu ama yerleşen görmemiştim,
ösym ye gelince bu sene %56 lık raporla basvurdum kabul edildi raporum engelli olarak girdim sınava ygs pek parlak gecmedi ama lys ye iyi hazırlanmaya basladım dualarınızı eksik etmeyin lütfen,güzel bir engelli puanı yada katsayı farkı gelirse Allahın izniyle eczacılık istiyorum

Üst Alt