Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ossificans progressiva rahatsızlığım var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Amirim

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Öncellikle iyi Günler. benim Engelim ossificans progressiva Ehliyet Alma Şansım var mı ?

Bel ve boyun hareketlerim kısıtlı. Ehliyet almada sıkıntı yaşar mıyım?

Rahatsızlıgımın Adı FOB bel ve boyun hareketlerim kısıtlı ehliyet almada sıkıntı yaşarmıyım ?

Amirim
Yönetmelik aşağıda..Eğer bu yönetmeliğe göre boyun hareketlerin deki kısıtlılık % 50 nin altında ise ehliyet alabilirsin.
İnsaflı bir doktora denk gelmen gerekiyor.

a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

Anladım O zman insaflı bir doktora denk gelmem lazım :)

Amirim insaflı derken tıpta insaf diye bişey mi olur o dediğin yemin etmemişse mevzuatın dışına çıkıyordur

Aynen doktordan doktora deisit burda durum boyun harketleri aciksa bel herkwtleri cok onemli deil

Saga sola bakamalrda aynalara bakmalarda sıkıntı varmi

burak_br yani genel olarak sağ ve sola bakmam kısıtlı ama kör nokta aynası ile görebiliyorum arkayıda dikiz aynası ile görüyorum

Amirim

AS gibi boyun hareketlerini kısıtlayan rahatsızlıklarda sürücü yönetmeliği'ne göre çok zor ehliyet veriliyor. Aklı başında insan evladı doktor/heyet bulmalısınız ki hakkınız olan ehliyeti alabilesiniz!

Bülent bey saga sola aciksa boyun harektleri yeterli olmasi gerek

Aslinda geriye donuse zorlamamalari lazim

Fop hastası ehliyet alabilir mi

Öncelikle herkese hayırlı Geceler. Benim sorum şu : Ben fob hastasıyım ehliyet alabilir miyim.(Otomatik vites)
Örnek teçhizat olarak ; geri görüş kamerası

Amirim

Teorik olarak evet, ama işini bilen, aklı başında doktor/heyet bulmak lazım!

Üst Alt