Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osteosarkom hastası olan kim var?

lazowdo;
kemoterapi sonrası canlı sperm hücreleri öldüğünden normal yolla çocuk sahibi olmanız neredeyse imkansız.bende osteosarkom nedeniyle kemoterapi gördüm. sizde benim gibi tüp bebek yöntemini kullanırsanız nur topu gibi bebecikleriniz olur. eşim şuan tüp bebek yöntemiyle hamile.

SerkanSvrtp;
serkan samsundasın anladığım kadarıyla. bende samsunluyum . tedavi ve ameliyatlarım samsunda oldu. prf. dr. nevzat dabak tı doktorum. Allah a şükür beni o kaldırdı ayağa.bundan 10 yıl öncesi iyi bi doktordu. şimdi durumu nedir bilmiyorum. sonuçta yaşını başını almış bir doktordu.

bu tür hastalıklarda en önemli şey hastalıkla ilgili herşeyi unutmak. yani kendini bir hasta gibi görmemek. sürekli bişeylerle ilgilen hastalıkla ilgili hiçbişey düşünme. hayattan kopma. doktorlara güven. kemoterapı v.s. sonrası oluşacak olumsuzluklara kafayı hiç takma. hepsi düzelecek. sabır ve moral bu işin çözümü dostum. danışacağın bişey olursa özelden mesaj at sana numaramı vereyim.

Zeki Bey;

Teşekkür ederim. doktorum suanda Nevzat Bey umarım iyi olacaktır benim için dediginiz gibi hastalıgımız düşünmüyorum hep başka şeylerle ilgileniyorum... özelden ulaşıcam size...

arkadas bende varım :D mayıs 2012 de solbacak diz eklemım alındı kemık protezi koydular. su an koruyucu kemoterapı göruorum 1 yıl surecek. dizimi tam bukemıorum henuz en fazla 90 derece bukebiliorum yurumemde kısıtlı ama zaman gectıkce daha da ıyı olacagını soyluo doktorlar bu hastalıkla savasan herkese allahtan sabır dılerım.

bende 1993 yılında bu hastalığa yakalandım, tam 20 yıl geçmiş, dile kolay, yaşananlar çok zor, ama herşeyde bir hayır vardır, Allah'a şükür kendimi iyi hissediyorum, Üniversiteyi bitirdim, 15 yıl bankacılık yaptım ve emekli oldum, evlendim, 2 çocuğum var, hastalığa yakalandıysanız veya yakınınız hastalığa yakalandıysa ilk tavsiyem moralinizi yüksek tutun, çünkü herşey sonuçta bir imtihan.

sbg-barış;

Aynı hastalığa yakalanmışız. iyileşmişiz. aynı mesleği yapmışız üstadım. bende 2000 yakalandım bu hastalığa. halada bankacılık yapıyorum.inşallah sürem dolunca emekli olup sizin gibi çocuklarıma zaman ayırmayı düşünüyorum :):)

Bende 1995 de osteosarkom tanısıyla kemoterapi tedavisi gördüm!!

Ege üniversitesinde tedavi gördüm,sag femurdaydı tümör iki kez ameliyat oldum; 22,5 cm protez var bacağımda (( ilk ameliyatımı 1995 de oldum ikinci de protez gevşemesinden dolayı oldumm 2000 yılında cok şükür iyiyim şimdi cok zorlu bir süreçti bilirsiniz;(((

bende osteosarkom hastasıyım ama tedavi oldum geçmiş olsun bu arada

zeki günaydın
inşallah, Yüce Allah bir daha o günleri yaşatmasın, çocukların uzun hayırlı bir ömür dilerim,
Egedennn kardeşim sana da çok geçmiş olsun, benim 2 kez protezim kırıldı, 2003 ve 2012 yıllarında ameliyat olmak zorunda kaldım, çok dikkat etmek gerekiyor,

çok geçmiş olsun bende okudukça korkuyorum tekrar kırılacak yada birşey olacak diye ama dikkat etmekten başka yapacak birşey yok bende bitti tedavim 6 sene oldu ne olursa olsun hergün ve her an dikkat etmek zorundasın tekrar geçmiş olsun ve allah o günleri yaşatmasın bir daha

bende bankacıyım

banada 2010 da protez takıldı 2 yıldır bankacıyım gerçi 7 aydır raporluyum kemoterapi alıyorum ayaktan akciğere beyin e ve pakreas falan bi kaç yere sıçramış bazı kemikler de var Allah hastalara şifa versin iyileşenlere de sağlıklı bi hayat nasip etsin inşAllah

ks207 Allah yardımcın olsun, inşallah kısa zamanda iyileşip işine geri dönersin,

inşAllah bütün hastalarla ..........

Listeye benide ekleyin/Sol diz üstü ampute...

slm geçmiş olsun.... eşim de benzer bi hastalık var osteos sarkom ..2012 de tanı konuldu... ameliyat olmadı daha ... olmayıda düşünmüyo.... seni kbana ayrıntılı msj atarsan sevinirim .. seni kim ameliyat etti... mesaj atarsan sevinirim

2012 martta bende ameliyat oldum osteosarkom sağ diz araştırma yaptık ankara da araştırmadığımız hastane neredeyse kalmadı tüm parmaklar ankara üniv. ibn-i sina hastanesini gösterdi kemik tümörlerinde uzmanlar orayada gitmenizi öneririm

Herkese selamlar, listeye beni de ekleyin. Ocak 2012 ameliyat oldum sol diz. Akciğere sıçradı şu anda ege de KT görüyorum.
gülaygöz e : İzmir de dündar Sabah var kemik konusunda uzman, bir araştır istersen.

osteosarkom sarkom tanılarının en tehlikelisi ancak doğru seçim ve zamanında nokta atışı ile hayatta kalma şansı var ben 2000 yılında tanıştım bu hastalık ile ama ben onu nakavt ettim sonra evlendim ve 2 dünya tatlısı çocuklarım var +(doğru seçim ve zaman ]

slm merhabalar.....bende osteosarkom hastasıyım 2008 de teşhis konuldu.sol dizden operasyon geçirdim platin takıldı ve platinimle ilgili hiç bir sorun yaşamadım şimdilik.kemoterapi gördüm,daha sonra 2 akciğerimde de metastaz tespit edildi sol akciğerimden 2 defa operasyon geçirdim 1/3 alındı.şimdi çalışıyorum 6 ayda bir kontrollere gidiyorum son gittiğimde doktorum senin tıp literatüründe yerin yok çok iyi gözüküyorsun dedi..arkadaşlar moralinizi çok yüksek tutun.. ben alternatif tıp ta kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.. hepimize çoookkk geçmiş olsun ..

herkeze çok geçmiş olsun banada 2013 ocakta osteoserkom tanısı koyuldu izmit umuttepede tedavi gördüm Mayıs 6 da Göztepe medicalparkta ameliyat oldum Doç. Dr. Önder Ofluğluna diz kalça arası protez koyuldu protezden yana hiçbir sıkıntım yok bi koşamadığım eksik o derece sorunsuz bu şubatta tedavim bitmişti ama 1 ay sonra çekilen akciğer toraksında çok sayıda küçüklü büyüklü 30 a yakın metaztas olduğu söylendi ve cerrahi operasyonun riskli olduğu söylendi 1 hafta içinde ameliyat olup olmama kararı vermem gerekiyor ne yapmalıyım böyle bi durumlara karşılaşanlar tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum ALLAH herkeze şifa versin...

öncelikle herkese geçmişler olsun. kolay değil ölümün kıyısından döndük. Yaşamaya devam ediyoruz. Ben 2000 yılında üniversiteden mezun olmak üzereyken sol dizimde başlayan ve beni uykudan uyandıracak kadar şiddetli ağrıların başlaması üzerine hastaneye gittim ve 3 aylık bir tarama aşamasından sonra osteosarkoma yakalandığımı öğrendim. 3 ay sürdü çünkü ilk gittiğim doktor inatla röntgen filmi çektirmedi. ve iki ayı ağrılar içinde ağrı kesici ilaçlardan medet umarak geçirdim. sonra gazi üni. tıp fakültesinde tomolar mr'lar biopsiler falan derken teşhis kondu. Bu arada ben bütün bırak istanbula gel çağrılarına kulak tıkayıp okulumu bitirdim. Ankara'da bazı doktorlar bir kaç aylık ömrü kaldı, kurtulamaz falan dediler. Türk filmlerindeki gibi beni dışarı çıkartıp konuştular ya. neyse sonra istanbul'da çok sevgili harzem hocayı bulduk. Beni muayane ederken ilk sorduğum ne zaman top oynayabileceğimdi :) gayet babacan şekilde dur aslanım hele bi bacağını kurtaralım dediğinde bende jeton düştü. Kemoterapi ameliyat kemoterapi derken kurtardık paçayı. Protezde şükür ALLAH'a son zamanlara kadar hiç sorun çıkmadı ama bu aralar biraz ses çıkartıyor. ee 14 sene sonra yapsın artık:) Ayrıca ALLAH'ın takdiri; evlendim. hiç bir ek tedaviye gerek kalmadan çocuğum oldu. Şu anda 14 senelik öğretmenim. Hepinize sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. İrtibatta kalmak dileğiyle :)

merhablar ben osteosarkom hastası değilim ama sizlewre birkaç soru sormak istiyorum osteosarkom röntgende görünüyor mu herhangi bir ortopedi doktoru baktığında görebilir mi ve osteosarkomun ağrısı şiddetlimidir ne gibi belirtiler veriyor şimdiden teşekkürler hepinize hepinize geçmiş olsun

2 doktora gosterdim kacirma olasiliklari yoktur herhalde rontgeni zatrn agrilar baya hafifti ve kurek yapiyorum ondandir herhalde osteosarkomda agrilar siddetli mi ?

ağrılar ne kadar süredir devam ediyor önemli bir etken bu ikincisi röntgende gözden kaçma olasılığı var en iyi sonuç MR diye düşünüyorum hemen ben osteosarkom mu oldum düşüncesine kapılman neden acaba yakınınızda falan var etkisinde kaldın büyük ihtimal bağlarda ki bir yırtıkta şiddetli ağrılara neden olur ve yürümede zorluk çeker insan sorduğun soruya gelince evet şiddetli ağrılar yapar diz kalça hareketlerini yaparken bükerken zorluk çekersin(tümör o bölgelerdeyse eğer) ağrı acı hissedersin ilk başlarda bu ağrılar hafif olur sonradan şiddetlenir ve kişiden kişiye değişir kişinin hiç ağrısı yoktur düşer bir yerini kırar hastaneye gider osteosarkomsun derler tümör orayı zayıflatmış kırık oluşmuştur vs.

Yok bizim ailede kemik kanseri hic olmamis fakat galiba ben cok evhamliyim benim agrilarim hafif olmakla beraber kolumda veya elimde olabiliyor yani yeri degisiyor eger oyle bir durumum olsaydi rontgende gozukurdu herhalde. spor sakatlanmasi olabikir benimki

Üst Alt