Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Agil CIC mi, yoksa Phonax Versata CIC mi iyidir?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu bahsettiğim 2 marka cic cihazı denedim 2 side güzeldi.ama karar veremedim.
artık sizlerin görüşleri ile karar vermeye çalışacağım
.hangizi uzun ömürlüdür? Hangisinin teknik servisi hızlı ve ucuzdur.

bahsettıgınız otıcon un fıyatı nedır acaba ben onu beklıorum ama daha cıkmadı dedıler

Ben Kosovada denedim 2 sinide oticon1800 euro civarıydı.Ayrıca Türkiyede var olması lazım sitelerde satış listelerinde görünüyor.ama burdaki fiyatı ne olur bilmem ama belliki kaliteli bir cihaz şuan kullandığım starkey dentiny 1200 den kat kat kaliteli sesi ve daha güçlü sesi var.

oticon un yetkılı satıcısı idis'te yok ızmırde de o yuzden sordum. ama kısa sure sonra gelecek dedıler. sızın ısıtm kaybınız kac desıbel? herkese yetmıyo cunku kanal ıcı cıhazlar, sızın kaybınız mı daha az, yoksa otıcon agıl mı dıger kanal ıcılere gore guclu meral edıyorum.

*** sız yardım ıstemıssınız ama, ben sızı soru yagmuruna tuttum dı mı... ama pek kımselerın otıcon agıl konusunda yardımcı olabılecegını sanmıyoru cok yenı oldugu ıcın. sız bızden ılerde sayılırsınız:)

[SIZE=1]Benim işitme kaybım 65-70 desibel arası çok değil kullandığım starkey cic fazla bile geliyor sesi hatta geçenlerde kıstırdım ama ne varki duyduğumu anlamıyorum.oticon ve phonax daha iyi sesi vardı.benim merak ettiğim model olarak değilde marka genelinde eleştirme yapılmasını istemişitim. yani oticonmu? phonax mı?
[/SIZE]

arkadaşlar benim işitme kaybım 58 60 desibel siserden nano işitme çihazını denemek için verdiler şu anda bir problem yok ama kalitesi nasıl bilmiyorum siser işitme cihazı hakkında yorumlar göremiyorum oticon hit modelinide denemek istiyorum karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim

Işitme kaybın az hemen hemen her cihazdan fayda görürsün.ama bilindik markaları tavsiye ederim oticon widex phonax gibi...

Bugün idis'i aradım agil için 6000tl dediler.Bilgisi olan , kullanan var mı? bu cihazı bi ara gidip deneceğim.

kulak ıcı model mı 6 bın lıra, of cok yuksek ama umarım degıyodur. yanı kulak ıcı model daha ılerı kayıplara yarıyodur. pıyasadakıler 70 desıbele kadar galıba. agil daha ıyıdır ınsallah. bı de nıye kosova da 1800 euro burda ıkı katı. ne kadar kotu bı durum yaaa!!!!!!! varsa bı yetkılı lutfen bu durumun mantıklı bı acıklamasını yapsın.

[FONT=arial]Oticon Agil'in Standart özellikleri:[/FONT]
[FONT=arial]• Binaural işlem ( her iki işitme cihazı birbiri ile haberleşerek işlem gerçekleştirir).[/FONT]
[FONT=arial]• Dalgalı Linear Kazanç[/FONT]
[FONT=arial]• Binaural senkronizasyon[/FONT]
[FONT=arial]• Üç boyutlu gürültü yönetimi[/FONT]
[FONT=arial]• Binaural koordinasyon[/FONT]
[FONT=arial]• 10 kHz'e genişletilmiş bant alanı[/FONT]
[FONT=arial]• Öne odaklanma[/FONT]
[FONT=arial]• Yaşam boyu öğrenme[/FONT]
[FONT=arial]• Kendi sesim[/FONT]
[FONT=arial]• Dinamik feedback iptali 2[/FONT]
[FONT=arial]• Binaural Dinamik feedback iptali 2[/FONT]
[FONT=arial]• Power Bass[/FONT]
[FONT=arial]• Müzik derinliği[/FONT]
[FONT=arial]• Oto telefon programı[/FONT]
[FONT=arial]• Hafıza[/FONT]
[FONT=arial]• Üç aşamalı gürültü yönetimi[/FONT]
[FONT=arial]• Multi bant adaptif direksiyonalite[/FONT]
[FONT=arial]• Konuşma sesine duyarlı sıkıştırma[/FONT]
[FONT=arial]• NAL NL1 ve DSL v5.0a m[i/o] rasyonelleri[/FONT]
[FONT=arial]• Esnek hoparlör sistemi[/FONT]
[FONT=arial]• ConnectLine opsiyonu[/FONT]
[FONT=arial]• DAI girişi ve FM opsiyonu[/FONT]
[FONT=arial]• Telecoil - telebobin[/FONT]
[FONT=arial]• nEARcom uyumlu

Phonak Versata da aşağı yukarı aynı özelliklere sahip; ama Versata'nın gürültülü ortamda arka fondaki sesleri baskılamasının iyi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Oticon Agil yeni piyasaya sürülmüş bir cihaz. Aceleniz yoksa geribildirimleri bekleyin derim; ama eğer aceleniz varsa ve gürültülü ortamlarda sık bulunmanız gerekiyorsa Versata size uygun olabilir.
[/FONT]

yeni çıkan cihazların hemen hepsinde artık gürültü bastırma ve feedback özelliği var...
bakın Oticon Agil'in özelliklerinde de;

[FONT=Arial]• Üç boyutlu gürültü yönetimi[/FONT]
[FONT=Arial]• Üç aşamalı gürültü yönetimi[/FONT]
[FONT=Arial]• Konuşma sesine duyarlı sıkıştırma gibi özellikler var... [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]yani ses baskılama oticon agil'de de mevcut... [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]oticon mu? phonak mı?[/FONT]
[FONT=Arial]şahsi düşüncem: oticon[/FONT]

Phonak Versata ile yarıdan fazla fiyat farkı var

miracle84;

Evet ben kanaliçi (cic) modelinin fiyatını sordum 6bin tl dediler gercekten çok pahalı Bir fiyattan çıktı :(

Ben her ikisine denedim oldukça kaliteli sesi vardı ama yine de her konuşulanı anlamıyorsun

ayrıca fiyat konusunda neden türkiyede daha pahalı anlamadım kosavada 1800 euro civarıydı.ayrıca ordaki odyo hizmetide mükemmel cihaz geldikten sonra işitme cihazını kulağına takıp birde oyle odyı testi yapıyorlar duyamadığın ses aralıklarını tekrar düzeltiyorlar böylece odyada oluşabilecek hataları minumuma indiriyorlar.burda böyle uygulama veren yok sanırım.cihazlara gelince oticon agıl gerçekten ses kalitesi çok değişmiş ve çokta güzel ama dediğim gibi neticede yine bazı konuşulanları anlamayabiliyorsun

satlas bahsettiğin oticon agil kanal içi 83 db işitme kaybına yararmı peki.

benim işitme kaybım 81db bana oldu ama odyometrist şuan oluyor ama işitme az bir ilerlerse o zaman yetresiz kalır dedi.o yüzden kulak arkası tavsiye etti

Oticon Agil i denedim 10 gün çok bir fark göremedim yine çatlamalar tv izlerken cırıltı ani ses yükselmesi falan oldu belki ayarından olabilir ama sol kulağımın kini hiç kullanamadım alır almaz tık tık çekiç sesi gibi ses oldu çıkardım yani arkadaşlar parası çok kalitesi bol sanmayın.Bize uygun olan verilrer olsun yeter çok fazla özellikler çabuk bozulmayı getiriyor. Koklear implant olmayı düşünüyorum.Bıktım bu cihazlarla uğraşmaktan.İşitme kaybım her iki kulağımda %82 oldu bi türlü anlamadım her ölçümde biraz daha çıkıyor.şuanda oticon ino kullanıyorum ama yetersiz telefonla konuşmam bi problem anlamalar deseniz ayn.Bu geri götürdüm.K.İ. olmassam eyer ponhak naida yı, simens veya Mehmet Akşit in önerdiği chil i deniycem.Ama onuda ayar yapabileceklerini sanmıyorum.

merhaba,
sanırım bursa dan yazıyorsunuz..ben istanbuldayım.burada olsaydınız cihazı hangi bayiden aldınız diyecektim..
cihazınızın ayarını yapan kişi odyometris miydi..yoksa odyolog muydu?
ve agili denemeniz için verdilermi..satın mı aldınız?

acil izmirde veya manisada güvenilir oticon işitme cihazi bayii arıyorum bana yardımcı olun cihazımın ayarı bozuldu ayarını yaptırmak istiyorum

sevgili satlas kosavada güzelmiş uygulamalar,burda düzgün ayar yapan yer bulmak mesele,zaten bulamıyorsunuzda,baştan sagma yapıp yollluyorlar,her şey cihazı satana kadar,bu durumda en kaliteli, en pahalı cihaz alsak bize ne faydası olacak:) özellikle otinonda satış sonrası şikayet çok fazla,fiyatta çok pahalı bence:) saygılar..

teyzemle komsu dayı bıraz ıhtıyarlıktan galıba az duymaya basladılar
cıhaz alıcaz dıyınce tabı ordan burdan suraya gıt su markayı al dıyorlar
bende gıdın resoundda guzel cıhazlar var dedım
bu markayı bılen az galıba yok yok otıcon dıyenlere bakıp teyzem otıcon get aldı bırıkı kullandı attı kutusuna duruyor bu yankı yapıyor begenmedım kendı kulagım duymasada daha guzel dedı
komsu dayıdaınterton mu ne bısı almıs gudurduyo bu sankı herseyı duyunca nolucak ettık bı enayılık gıttı param dıye hıc takmıyo

Bursa dayım ama oticon İNO cihazımı ayarlatmak için istanbula gideceğim Kadıköydeymiş Bahtiyar bey Daha önce buraya ayarlatan arkadaş varmı acaba Ben Agil markayı geri verdim sadece denemek için kullanmıştım.Açıkcası biraz pahalı ben şimdikinden de pek fark göremedim işitme olarak.Ayarlatırsam belki daha iyi olacak inşallah.

CANSUKARA;

bursa desibel işitme merkezi dururken ne diye istanbula gidersiniz.oradada ayar yapabiliri arkadaşlar birde orada starkey x serisisini deneyin otikon ve phonaxda var.

yelizzz;

yeliz hanım izmir alsancakta oticon bayi var veya aydın merkezde de var yeni açıldı bende işitme merkezi sahibiyim yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinmeden sorabilirsiniz

Cem

Nerde bu desibel hiç duymadım oddiyolog varmı.Benim ayarımı odyomentisler yapamadı.O yüzden İstanbula yönlendirdiler tabi oraya gitmek külfet koskoca bursada Oticonu ayar yapacak odiyolog yok malesef.

sadece otinonmu bende simens aldım dünyanın parasını verdim ama adam gibi bir ayar yaptıramadım.koskoca başkent ankarada yani olacak şey degil,kimi nereye ne şekilde şikayet edecegimide bilemiyorum,bu kadar büyük ve farklı firmalar neden adam gibi personel egitiimi vermezler anlamış degilim yani.yada türkiyede odyocumu yetişmiyo acaba?zaten ankara iidiste çalışanlarda çok ilgisiz,yalan yanlış indirim yaptık diye mesaj atıyorlar.sonra gidiyorsun o cihaz elimizde kalmadı diyorlar,yani biz işitme engellilerin allah yardımcısı olsun, bu kadar para verip cihazz alırız birde cihaza ayar yaptırmak için ordan oaraya koş,şaka gibi yaaaa:)

ceremicem;

bursa desibel işitme:
Telefon : 0224 223 58 01
Adres : İnönü Caddesi Hüzmen Plaza No:29/D D:1 Osmangazi / BURSA

bursa sönmez işsarayı altında inegöl çarşısı karşısında hizmet veriyor oraya gidincemutlaka mustafa beyi bul en iyi odyolog kendisidir bıkmadan usanmadan sorunu cözmeden ayrılmayınız sizinle gerçekten ilgilenecektir

dephyr
Çok teşekkür ederim mutlaka gideceğim. Yalnız desibel e internetten girdim oticon marka yoktu.Yine yaparlarmı ayarımı. Siemens, ponahk markalar vardı ama yinede gideceğim.Söylediğiniz gibi Mustafa beyi bulacağım.Ottomer beni İstanbul a yönlendirdi her ayar için istanbulamı gideceğim zaten de gidemedik hava şartlarından insaf yani cihazı satıyorar her türlü yöntemle,ayar olmayınca sanki suçlu biziz.Tavırlar değişiyor.Keşke adınızıda yazsaydınız gidince söylerdim.

CANSUKARA;

sunay bey yolladı dersiniz heykelde kolaylıkla bulursunuz yerini phonak solana 312 uz kanal içi kullanıyorum oradan almıştım ilk başta alırken orada mustafa bey yoktu başkası yapmıştı daha sonraki akabinde odyocu aramıştım istanbul merkezi aradığımda hepsi de db de calısan mustafa beyi bulmalarını söylediler tekrar gidip bulmuştum orada her türlü ayarı cekip mukemmel 3 program oto 3 program manuel güzel bir ayar yaptırdım oraya gidince oldu mu diye kalkmayın kendi kendine konusun sesi berraklığını yumuşaklığını anlaşılabilirliğini test edin kolay gelsin

Sunay bey,
çok teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için. Bir de ben oticon ıno kullanıyorum buradan almadım ama gene ayar yaparlarmı? Belli bir ücret karşılında da olsa yaptırmak istiyorum. Yarın gideceğim gelişmelerden haber veririm.

onlarda her cihaz için uygun ekipmanlar vardır yaptırabilirsiniz cihazıoradan almasanız bile en azından cüzi bir ücret olup olmadığını bilmiyorum telefondan da öğrenebilirsiniz

Üst Alt