Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Agil CIC mi, yoksa Phonax Versata CIC mi iyidir?

cansu sen baska bayıde ayar duzelttırmek dersen
ankarada 50 lıra ıle 140 lıra arasında dedılerdı ehh onemlı degıl dıyosunda
her gıttıgın bı kulp takıyo yesyenı cıhazına
bırı bu senın kaybına gore degıl sp degıl up olacaktı aldıgın yer yanlıs vermıs ehh yapalım bakam
bırı ee bu cıhaz boyle o paraya ne beklıyodun sunu alıcaktın
bırıde ben bu markayı degılde sunu onerırıdım bana geleydın cıhaz almaya ama bı yapalım bakam fıttıngı dıyo
yane herkes kendı cıhazını satmak dururken baskasının pıslıgını neden temızlesın 100 140 lıra ıcın
bu cıhaz satıcıları bollugunda buda normalmıs gıbı gozukuyo
satanın sorumlulugu olmayan bı dunyada yasıyoruz

shukufe aynen doğru söylüyorsun güzel bir tespit....
satanın sorumluluğunda olan cihazı kullanıcı neden bedelini ödesin mantık dışı zaten istanbula gitmek de otobüse parayla bilet alınıyor cihaz ayarı için de ücret sözkonusu bu işin suistimale yapılmaması için denetim gerekiyor bu işi otokontrolü kime ait acaba?
ben analog cihazı kullanırken cihazda potans ve düğme ayarını kendimiz belirliyorken dijital cihazlara sadece işitme merkezleri ayar yapabiliyor paraya para kırıyorlar hele ki satan kişi bu işi beceremeyince başka yere havale ederek bu işten sıyrılıyor birilerinin bu işe dur demesi lazım

dephyr denetımmı dedındı
o ne kı denetımı kım yapıyodur dıyosun gelen denetımcı salondakı satafata bakıyo herhalde bence
bı gırseler o odyo odasına bır cıhaz ayarı yaptırsalar gorurlerdı
neysekı bunlar azınlık sonradan dolastıgım yerlerde
bıde denetımcı sagırlardan olmadıktan sonra onların derdı degıldır accuk agırlarsın olur bıter sagırlar babanın oglumu
eskı cıhazlarda kendın potans ayarıyle yaptıgın ses degısıklıklerını soyldınya
bu phonak alan unutsun bunu ama dıger cıhazlarda var
bıde ustelık gıttıgım bernafon satan bırı sıemens satan bırı gaestekı odyocu sagolsunlar cok ıyı ayar yapmaya calıstı hepsı
bıde arkasında volum kontrolu var bu cıhazlarda tekerlegımsı onu asagı yukarı cevırınce oluyomus
artık bıda phonak satan yerlerın semtıne bıle ugramıycam
hem ayarını olabılecek en yuksek sesle yaparlar hemde otomatık program gecısı dıye tek bagıran programla kalıyomussun

@ cansukara bir gelişme var mı? yaptırdınız mı?

Hayır daha henüz gitmedim. Şhukufe sağ olsun döktürmüş gene çok canı yanmış belli morelim bozuldu, bende o sözleri duyacağımı biliyorum satış yerlerinden.ama artık bunlara alışmalıyız herkes satış yapmaya çalışıyor biz uyanık olmak zorundayız.o da nereye kadar çoğu zaman onların anlattıklarına inanıyoruz buna da zorunluyuz bi yerde, ellerine düştüğümüzü onlarda biliyorlar. Bizi koruyan bir derneğimiz yada vakfımız olsa hakkımızı ararlar belki bu kadar rahat olamazlar.Her satış merkezlerine zorunlu odyolog koysalar çünki pahalı cihaz satıyorlar ama bilgili kişiler az o zaman satmasınlar bu kişilere sınav yapsınlar. Öğretmenler bile öğretmen olarak mezun oluyorlar ama göreve başlamak için tekrar öğretmenlik sınavına giriyorlar.Satış merkezlerindeki oddiyomentisler %60, %70 lere kadar ayar yapabiliyorlar bizim gibi ileri derece işitme kayıplarında yetersiz kalıyorlar.

gerçekten biz işitme engelliler çok şansısız,sözde kaliteli cihaz alıyoruz,ve bir sürü para ödüyoruz ama yinede sıkıntımız bitmiyo malesef,ben ankara gibi bir yerde ne simense ne otinona adam gibi bir ayar yaptıramadım, attım bi köşeye duruyo şimdi,bütün firmalar malesef bizleri kandırma taktigiyle çalışıyo,herşey satana kadar sattıktan sonra yüzüne bile bakmıyo,onun için her zaman diyorum cihaz markası önemli degil,öenmli olan kaliteli yerlerden alabilmek,tabi burası türkiye malesef,allah yardımcımız olsun arkadaşlar...

dıplomaya guvenmeyın ben odyometrıstten alıyom dıye cok guvenmıstım fosmus dıploma bı kagıt barcasıymıs duvara asılan
eskı cıhazımı alırken sormustum odyometrıst degılım demıstı kursa gıttım sadece demıstı semranım
ama ılk ayarında cıhazıma tapar olmustum
yaptıgı kalıbın rengı kotuledı artık dıye hala bu gunlere kadar kullandım utanarak doktor fılan gorunce
ama naparsınızkı bı uyan kalıbım olmamıstı sımdıye
odyologların cıhazları buyuklere ayar yaptıgını duyarsanız bana da haber verın

Shukufe ben odyolaogdan bahsediyorum. kaldıki sen odyomantis olmayan birinden bahsediyosun senin ayarını nasıl yapıyor peki diplomasız odyomantis olmayan biri çok şaşırdım. Her konuya faklı ilginç yorumlar yapıyorsun.hep negatif. Dalga geçiyorsun .Odyologların bilgilerini o kadar çalışmalarını sen sıfıra indiriyorsun.Bazan yazdıklarına inanamıyorum sırf muhalefet olsun diyemi yorum yapıyosun anlamadım bi türlü.bu sitede birbirimize yardım etmeye çalışıyoruz birbirimizi gelişmelerden haberdar etmeye çalışıyoruz.iyiki her kez senin gibi yorum yapmıyor yoksa bu sitenin adı tartışma sitesi adını alması lazım.

ya ole cansu napalımkı sende yanlıs anlıyomussun
annem derdı kı
oynamaya bılmeyen kız davuldan gorurmus

acil izmirde veya manisada güvenilir oticon işitme cihazi bayii arıyorum bana yardımcı olun cihazımın ayarı bozuldu ayarını yaptırmak istiyorum

Yolunu bu tarafa düşürürsen beklerim.. Adnan Menderes Bulvarındayım, Aydın Merkez'de... )

Arkadaşlar.... Hiç boşuna gerilip canınızı sıkmayın. İşin aslı şu ki ; bu eğitimler bizlere verilirken yani Odyometri Teknikerliği süresince pek çok ders eğitimi almaktayız. Aldığımız dersler Teorik de olduğu gibi , hastane stajlarında pratik de oluyor.. Ancak bir işitme cihazı firmasında cihaz proglama gösterilmiyordu. İşitme cihazının ne olduğu , hangi parçalardan oluştuğu, parçaların tek tek görevlerinin ne olduğu gibi .. vs vs ... Şimdi bu bilgiyi alan bir odyometrist , eline aldığı işitme cihazına bakıp bakıp , derste okuduklarını hatırlamaya çalışarak program yapamaz... Mezuniyet sonrasında şunla yaşanılıyor. İş imkanı konusunda devlet bizleri tanımıyordu ve hemşirelik kadrosunda 1 kişi çalıştırıyordu. Dolayısıyla insanlar Yüksek Okul mezunu olarak başka işlerin peşine düşüyorlardı. İşitme cihazı dünyası yeni bir iş alanı oluturmaya başladıkça daha da yaygınlaştı. ANCAK... Bu cihazların hepsi yurt dışından geliyor ( şimdi yerlisini de yapmaya çalışıyorlar da , o hooo ) ve her marka cihazın kendisine ait bir program ayarı var... Bu ayarlamaları ve cihazların özelliklerini öğrenebilmesi için de bazı firmalar elemanların çok özellikli yaklaşıyor. ancak Sürekli yer değiştiren bir odyometrist firma firma gezerse elbette bir noktaya gelemez. Herkes satış yapıp para kazanmanın derdine düşerse de amaç sağlığa hizmet etmekten çıkıyor. Halbuki amaç iyi bir hizmet ve kalite olduğunda , firmaya ve cihazlara yeterince hakim olduğunda , devamı kendiliğinden geliyor. AKSİ olursa ne oluyor ; sonuç bu forumda yazılıp paylaşılanlar gibi oluyor. KUMAŞGÖSTEREN TERZİDİR. elbetteki çok güzel cihazlar var. Ancak iyi bir merkayı ve iyi bir odyometristi bir arada bulabilmeniz malesef biraz şansa kalmış durumda sizler için. Hiç kötümser olmayın. Hiçkimsenin ruhunu da karartmayın. Ümitsiz olmayın lütfen. Bu paylaşımlar sayesinde doğru noktaları bulabilirsiniz belki de.. şu nu da bilmelisiniz ki, Odyolog odyometristten çok daha iyi cihaz programlar düşüncesini de bence unutun. Çünkü yazımı bir daha okursanız cevabı kendiliğinizden bulacağınıza eminim.. MUTLU OLUN, POZİTİF OLUN ARKADAŞLAR... Kötü yaklaşımlara kim olursa olsun izin vermeyin. Teknoloji de her geçen gün ilerliyor.. Ne kadar yakalayabilirsek o kadar şanslıyız. Sevgiyle kalın hepiniz )))

ılk once kendısıne meslegıne saygı
derman olmaya cıktıgı yolda ılgılendıgı hastasının ısıtme kaybının cesıdı
elındekı cıhazın nası ses verdıgını ne tıp ısıtme kaybına oldugunu
en en en onemlısı yuksek seslerın konusmaya degıl kulagın olmesıne yardımcı oldugu kafasına basması
para para paraymıs tabıde eger gelen musterısının derdıne care bulmak degıl satıs yapmaksa gorevı ıste bun u bırkere yaparlar
ıs dıplamadan once ınsana ınsan oldugu bılıncıyle yaklasması
memnun olanlar etrafındakılere bunu cok sevınerek soylıyecek sattıgından baskaları vasıtasıyle daha bır suru musterı bulacak ıyı nıyet bılgıyle cıhaz satan yerler

shukufe;

çok haklısın söylediklerinde. yapılan yanlışların sonunda ortaya çıkan sonuç , tamamen bu anlattıkların işte.. Bunun bilincine varabilmesi için ve mesleğin hakkıyla yerine getirebilmesi için ciddi bir eğitim verilmeli. Üstelik teknik bilgi dışında bir eğitim olmalı bu. Mezun olmuş olan arkadaşların işitme cihazı sektöründe çalışmaya başlamadan önce bu konulara dair mutlaka bir sertifikalı eğitim programından geçmeleri gerekli. Çünkü her mezun odyometrist cihaz satacak diye bir kaide yok. Bu sadece meslek mezunları için bir iş kapısı. Ama herkes bu işi yapmaya uygun değil malesef. Hak veriyorum sana .

Odyolog odyometrist hikaye bu ayar meselesi fazla abartılıyor bence.

Siz hiç cihazların kalitesiz olduğunu düşündünüz mü? işitme cihazı teknolojisinin çok geride olduğu aklınıza geldi mi?

Cihazların klavuzlarında yazan özellikler palavradan ibaret.Herşey reklam üzerine dönüyor.Geri kalmış teknolojiyi size gülen, mutlu görünümlü kadın erkek resimleriyle pazarlıyorlar.Tamamen aldatmaca.

İşitme cihazı teknolojsiyle uğraşan firmalar sabah akşam yatıyorlar.Yeni yaptıkları hiçbirşey yok.

Şimdilerde IIC (invisible in canal) diye bir palavra çıkardılar ki sormayın bu sözde teknoloji (!) 20 kişiden 1 ine hitap ediyor.Onların da memnun kaldığı muaallak.Ama bunu abartıp vitrine koyarak size daha kalitesiz ve daha fazla kar vaat eden cihazlarını sunuyorlar.

Toplumda duymayanların sayısı ne kadar azsa rant da o kadar azdır.Dolayısıyla dünyada işitme kayıplı birey sayısını artıracak olağanüstü birşeyler olmazsa bu tembel rantçı firmaların yeni teknolojiler üretip bize getireceklerini bir 30-40 sene daha beklememeliyiz.

logın sen yenılere bakmaaynen ole ıste
bırazıcık eskı cıft mıkrofonlu gurultu onleyen cıhaz ıste bızlere olacak hemde accık ucuza verırler
cok paralar vermeyelımkı hayal kırıklılıgı olmasın

IIC cihazı kim çok övüyor bilmem ama doğrusu şu. Sadece ve sadece çok küçük ve kulak kanalının ortasına kadar yerleşebildiği için çok estetik bir cihazdır. Herkese uygulanamaz. Kulak kanalının ve işitme kaybının uygun olması gerekir. Bu kadar estetik bir cihaz oluşu nedeniyle sanırım fiyatı da çok yüksektir. 6000 - 7500 liralarda seyretmektedir. Ben olsam görünmeyen bir estetik cihaz yerine, konforlu yaşamayı ( üstelik çok daha uygun fiyatlarla ) tercih ederim. Abartılarak anlatılan şeylere inanmayın. Ancak Danimarka Oticon u gözlerimle gördüm. Kimsenin anlatmasına gerek yok. Bu iş üzerinde ne kadar ciddiyetle çalıştıklarını gördükten sonra cihazlara bakış açım değişti. Çin malı veya merdiven altı cihazlarla karşılaştırılamaz.. Karıştırılmamalı... Bir olumsuzluk yüzünden herkesi her cihazı ve her firmayı yargılamak konusunda da ben bişey söylemek istemiyorum. Cihazın herşeyi başarmasını beklemek doğru olmaz. Sesleri duyuran cihaz, beyne ileten bir kulak ve algılayan bir zihin var. Herşey cihazla başlıyor ama ya sonrası ?!?!?!?!

ıste sızı demıyım musaadenızle senı onun ıcın coook sevıyorum betul hanım
ısıtme cıhazlarının hangısıne bakarsan
konusma seslerıne odaklı onu secıcı
gurultu onleyıcılı
bılmemne etraf tarayıcı seslerı soooyle guzel duyuran
ıyıde kulak bızım
ne kadar ıse yarıyorsa sınırlerı o kadar anlıyoruz
sattıkları cıhazı bu kadar tanrılastırdıktan sonra alıncada hayal kırıklılıgı tabı
sız buraya geldıkten berı hep vurguladınız ısıtme cıhazı ses verır kulagınızın sınırlerının saglıgı kadar anlarsınız
ıste budur

teşekkür ederim shukufe :)) doğru bilgilendirmek amacım... mesleğime , kendime ve elbette ki sizlere saygım çok önemli.. işitme kayıplı olmayı siz seçmediniz. bizim de başımıza gelecek bir gün bu kayıp. hiç nedeni olmasa bile yaşlılığa bağlı kayıplar oluşacak. sevgiler...

ceremicem;
anladıgım kadarıyla işitme cihazı merkezinde çalışıyorsunuz. size bir sorum olacak.
kulak içi işitme cihazı olarak en yüksek db yi karşılıyan cihazlar hangisidir acaba? sienens cio muydu neydi tam olarak hatırlamıyor 90 db ye kadar fayda sağlıyor diye okumuştum gerçek mi acaba?

bizi duyuranlara en guzel isitmeler diliyorum insallah ihtiyarladiginizda bie guzel duyarsiniz betul hanim
televizyon kanallarinda dolasirken 110 yasinda afyonlu bi ninenin kulagina karton boruyla konusuyodu ogluydu galiba
sizlerde gulumseyin ama bende burukluk yaratti bu sahne nedense
biz cihazla ses duyuyoruz ihtiyarlar sesle anliyormus

asadas05;

Sadece simens değil artık pek çok firmada var CIC POWER cihazlar. Yani kanal içi ve Power güç. 90 dB e kadar çıkış güçleri var doğrudur ama asla kazancını sonuna kadar kullanacağınız cihazlar almayın. Ben 13 yıl Oticon markanın satışını yaptım İstanbulda. Aydın a taşındım ve burada kendi bayiliğimi açtım. Oticon marka satıyorum. Bizim de başka firmaların da böyle tarifler verecek cihazı vardır. Ancak mutlu olabilmeniz için işitme kaybınızın 60 - 70 dB den fazla olmaması gerekir. Bakın bu çok önemli. Rakamlar sizin için büyük anlamlar taşımasın. Bana gelsen vermem o cihazı sana. Ne sen paranla rezil ol , ne de ben huzursuz olayım. Yarın bir gün şikayetlenmeni istemem.. İşitme kaybınızın derecesi ve eskiden kullandığınız cihazların verimi çok büyük önem taşır. Hastanın öyküsü göz ardı edilemez. Başka markalar hakkında iyi ya da kötü bir şey duyamazsınız benden. Bu çalışma prensibimdir. Aklınızda kalana kadar gidin bi takın derim. Deneyin ama , cihazın kazancını nereye kadar kullandığınızı görün. Bakın bilgisayar ekranına göstersin firma çalışanları. Oticon ya da başka marka farketmez. 250 km ye kadar hız yapan arabanın kaç tanesi bu hızda gidiyor bir bunu düşünün, bir de hiç hızını düşürmeden hep bu hızda ne kadar süreyle gidebilir bir de bunu düşünün isterim. Sonuçlar kaçınılmaz olacaktır. :)) sevgiler.. ( marka ve dr ismi veremediğim için anlayış göstermen dileğiyle :) )

shukufe;

çok hoşsun shukufe , teşekkür ederim.. Sen çok duygusal birisin. O yüzden böyle buruluyorsun.. Haklısın aslında hepimiz buruluyoruz böyle şeylerde. Ama sen hepimizden fazla etkileniyorsun. Güçlü ol.. Yoksa kendine zarar verirsin. ne yapıyoruz , HAYATA TEBESSÜMLE BAKIYORUZZZZZ :)) öyle ya da böyle , naapalım.. herkesin sıkıntıları farklı farklı. Allah dermansız dert vermesin kimseye.. Tebessüme devammm :)

shukufe

gürültü önleyicili alırsanız yeterli ses alamazsınız. denedim bile. ben diyim size..
ben Phonax aldım hiç bir sıkıntım yok iken @shukufe neden phonaxı çok kötü görüyor anlam veremiyorum.. kendisi test yaparken pes mi etti hiç bilmiyorum. test sırasında başta hiç beğenmemiştim. 3 4 ay sonra alışınca düzelmeye başladım herşey çok iyi..

Üst Alt