Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon ino pro işitme cihazı kullananlar var mı?

hatice1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oticon ino pro cihazı hakkında bilgisi olan var mı? kullananlar memnun musunuz?

Ben 2 yıl önce deneme amaçlı kullanmıştım fiyatlar sanırım 1 250 1 650 arası ama 1000tl kadar indiriliyor ? oticonlar arasında en düşük kaliteli cihazlardan biri olduğunu düşünüyorum oticon uno İDİS ten mi alacaksınız cihazı?

fiyat da sıkıntı yok bir türlü alışamadım acaba ben kendim çok mu inceliyorum diye düşündüm o yüzden kullananlardan yorum almak istedim ilk başlarda sıkıntı yok derken daha sonrasında aylar geçtikçe bir türlü istediğim şekilde ayar yapamadık o yüzden sıkıntı yaşadım gibi

Evet en çok şikayet edilen şey ayarlar ve bende bu yuzden almaktan tamamen vazgeçtim analoğ kullanıyorum hemde 5 senelik cihaz :)

Son düzenleme:
analog demeyin bana her an dönebilirim analoga... Bir türlü analog gibi verim alamadım yada ben öyle sanıyorum 20 senedir kullanıyordum nerdeyse dijitale geçiiş 4 ay oldu daha ama bana sorun nasıl geçti ama her gittiğim doktorlarda bana sağlıgım açısından dijital dediler mecbur geçtim hatta geç kalmışsınız dediler hayırlısı diyelim

20 senedir analog cihaz mı kullanıyordunuz ?

Bu dijital chiazlar garanti süresi 2 yıl ama analoglar cihazlar bizimle yaşlanıyorlar nerde ise :)Bu arada desibel kayıplaınız hakkında bilgi verir misiniz?

80 ile 83 desibel hayırlısı diyelim girdik bu yola devam edeceğiz bir şekilde

işitme özürlümüüsn %40 raporunuz var mı? bu oranlar çok fazla ?

bu merak nedir? ben sadece cihaz hakkında bilgi almak istedim yardımınız için sağolun...

Bu oranda ne kadar puan aldığını ogrenmek istedim ?

sevgili hatice analog cihazi bu kadar kotuleyen doktora sastim simdi insanlar yillarca bu saglam kalabilen alisinca fazla problem yasanmayan odyocu eli opulup durulmayan:mad: az bir paraya alinabilen cihazla ne dertleri varki
sen doktora bakma kulagin dijitali seviyor onu
analogu seviyor onu kullan
zaten yeteri kadar gerilimin sebebi isitme kaybimiz cihazlada olsa duyanlar kadar konusma anlamayacagiz
neden kendine yuklenesin illaki dijital diye
bosvar hangi cihazla rahatsan onunla yola devam et bitek sesleri fazla yuksek kullanma cihazda

shukufe;
evet haklısın ama ilerleyen zamanlarda daha yüksek ses de duymak isteyeceksiniz ve daha güçlü cihaz takacaksınız diye hep diyor buradakı odyocu bende ne yapacagımı şaşırdım etrafımdakiler analog da bazı şeyleri anlamıyordun fakat bunda iyi dediler ama yeri geliyor bu cihazlada anlamadıgım olabiliyor inanın alışmak için ugrasıyorum kendi konuşma sesime alışamadım bile hayırlısı teşekkür ederim yardımın için hayırlı günler...

Oticon Ino 80 dB işitme kayıplılar için uygun bir cihaz değildir. Bi yanlışlık olmasın?

oticon ino degil zaten oticon ino pro olanı kullanıyorum zaten

odyocu tavsiye etmişti onun için kullanmaya başladık

Mehmet Akşit;
Bende katılıyorum oticon alga yada oticon super power ler uygun olur ?

Anlıyamadım shukufe ne demek istediğini?

İleri kayıplar için oticon unu hele 90 desibel kayıp için uygun olmadığını dusunuyorum ben.uno daha çok 40 55 desibel için işe yarar diye dusunuyorum.... bunu soylemek istedim... Sağır numarası derken neyi kasteddin?

[FONT=Verdana]shukufe nasilsin?[/FONT]Vallahı senın forum mesajlarını okudukca ben de sana benzıyorum,bu kadar da olmaz ama,her kesı satıcı olmakla sucluyorsun,koklear ısteyenı,phonak ısteyenı tovbelık edıyorsun.bu kadar da kotu deyıl o cıhazlar faydasını gorenler cokdur

tövbelik ettiriyorsun

Oticon almaktan vazgeçtim ben zaten oyle bir başlık bile açtım oticon cu filan değilim :) arkadaş geçici travma yaşıyor galiba :)

daha öncede sölemiştim oticon ino değil zaten o 4 kanal benim kastetmiş olduğum oticon ino pro 6 kanal verim aldım duyuyorum fakat denilenleri anlamama sıkıntım oldu bu da alışmak ile ilğili sanırım geçecek diye inanıyorum

Yanımda değil fakat desibeller belli

özelden konuşma imkanımız var mı?

hatir sorman hostu gasanov tesekkurler
bakiyorum azeri siveni unutmus iyi bi turkce siveye dondurmussun az bi gayretle isitme cihazi diye istanbul sivesi bilem olacak :p bak cok duzgun turkce ha yazilarin nasi duzeldiyse
phonak ben memnun olmadim diye icin gitmesin satanda kullananda varken icin rahat olsun
daha senin koklear implanta coook varken catma kurban olayiiiim

shukufe,aslinda benim turkcem cok iyi ama bazen notebokumdaki dugmelerde turk dili olmuyor
bekle beni istanbul geliyoruuuuuuuuuuuuuuum

bu arada 10 mart 19 mart arasi bayram gunleri varmi turkiyede?

Oticon Acto p cihaz kullanan var mı acaba 2.000 tl veriyor fiyat nasıl

hatice1 arkadaşım, senin yaşadığın sıkıntı aslında şu: uzun yıllar analog kullanmış insanların kulakları her sesi gürültü ile duymaya alışmış oluyor. yani gürültüyü süzme ve daha yumuşak ses almaya alışkın olmuyor. şimdi artık piyasadan neredeyse kalkma aşamasına gelmiş ve çok daha sağlıklı olduğunu düşündükleri için herkes dijital cihaza yönelmiş durumda. Doktorlar da , firmalar da , üreticiler de... dolayısıyla bu sene olmasa bile bir kaç sene sonra da yine dijitale mecbur kalabilirsin. En kısa zamanda doğru cihazla dijital kullanmaya başlaman senin açından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ino Pro modellerin mini Rıte sistemlerinden kullanırsan eğer , power hoparlörler sayesinde cihazdan aldığın sesi yükseltmiş ve çok daha temiz ses almış olursun aslında. Ancak benim hastam olsaydın sana chili sp grubu cihazlarımızı önerirdim. Ses kazancı çok daha yüksektir ve senin gibi geçmişi olan hastada çok daha doyurucu ses almana yardımcı olur. Daha mutlu olursun bence.. Yani ilk defa cihaz kullansaydın Ino Pro Mını Rıte ( power hoparlör ile ) mutlu olabilirdin ( belki ).. Yine de belki.. Yoksa chili sp senin için çok daha iyi olabilir. Hangi bayiden aldın bilmiyorum cihazı , biraz da zaman geçmiş tabii. Bu konuda yorum yapamam ama , cihazın güzel olmasına rağmen senin işitmene katkısını bu anlattıklarımdan yola çıkarak değerlendirebilirsin. görüşmek üzere )) sevgiler..

ekinos;

fiyatı indirmişler , rahat olsun için ))

aslında anolog cihazlar vardır. üretilebilir geliştirilebilir. ama digitallere göre fiyat avantajı olduğu için kimse bu cihazları satmak istemez. anolog cihazların en büyük artı yanı bilgisayar ile programlama yapılmadığı için fazla ayar yapılamadığıdır. anolog cihazda volümü artırıyor ve rahat duyuyorsan mutlusundur.

Üst Alt