Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon işitme cihazları çok pahalı

adil12

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
20
Arkadaşlar kulaklarımda sinirsel işitme kaybı var iki cihaz almam gerekir ama otticon işitme cihazları tekin fiyatı 5 bin tl iki tane 10 bin tl :rolleyes:

İşitme cihazı kullanamıyorum kullanmadığımda hergecen gün duyma gücümü yitiriyorum...

Oticon pahalıdır. Unitron, phonak , widex gibi markaların fiyatlarına da bakınız.

cok ileri isitme kaybiniz varsa phonak almayin cunku volum kontrol yok bide otimatik nanesi ileri isitme kayiplarina olamiyo widekte cok pahali

adil12;

merhaba, ben de Oticon veriyorum ama en yüksek modellerden birisini seçtiğiniz fiyatlardan belli.. Oticon, Phonak veya Wıdex fiyatları arasında hiç fark yok neredeyse.. Bunlar sizi yanıltmasın.. 1000 liraya da cihaz var.. 2000 e 3000 e 4000 e.... 7000 e kadar cihaz var piyasada... Seçtiğiniz model ile markanın adına pahalıya çıkarmanız anlam taşımıyor. Herşeyden önce işitme kaybınızın derecesi , tipi, odyogram eğriniz çok önemli... Uygun modeller arasından cihaz seçmeniz gerekir.. Yanılgıya düşmeyin. 10 000 lira vermeden Oticon da mutlu olamadığınızı düşündüyseniz bir yerde büyük bir yanlış var demektir. Lütfen daha sağlam bilgiler edinin , beğendiğinizmodeller Alta - Agil - İntiga falan olmalı.. İnanın daha uygun fiyata da mutlu olabilirsiniz.. Sadece geç kalmayın.. Sinir kaybına daha fazla uğramadan çift taraflı cihaz takın.. Sevgiler.. ))

cihazları denedim işitme testinde hoşuma gitti ama cihaz çok pahalı ben o kadar para veremem ?

Yanlış yargılarla insanları doldurmayın lütfen

55 ve 57 dB işitme kaybı ile kullanamayacağınız tek cihaz tipi, Süper Power ( çok ileri kayıplara verilen ) cihazlardır. Onun haricindeki cihazlarla çok güzel verim alabilirsiniz.. Pahalı model beğenip de markanın adını pahalıya çıkarmamalısınız.. oticon phonak wıdex arasında yok sayılacak bir farkı vardır. Kaldı ki diğer markalar da da aynı şekilde fiyatlar geçerlidir. bu kadar az kayıp var iken çok pahalı modeller almayı neden düşündüğünüzü bilmiyorum ama , bilin ki yarı fiyatına 2 tane oticon alabilme şansınız var. isterseniz tekrar gidin merkeze , bir daha sorun fiyatları , hatta diğer markalarınkini... Kendiniz tespit edeceksiniz.. Önemli olan doğru hizmeti almaya çalışın.. Sevgiler ..

adil12;

o kadar para vermene gerek yok zaten.. Daha uygun modellerden denemelisin. Göreceksin ki mutlu olacaksın.. ))

Ben işitme cihazlarında anlamam nerden bılıyım markaları ..benim doktorum tavsiye etti bende gittim oticon a orada bana bu cihazı onerdiler.

Göreceksiniz ki mutlu olacaksınız :) reklam kokuyor bu hareket...

adil12;

bende birsey zattentim ya 1000 liralık cihazda senin iişini görür görende 90-100 db sanar :D neyse sen araştırmaya devam et belki 10.000 liralık cihazda bulursun

Ceremicemin yazdiklarini daha cok dikkate almani tavsiye ederim,cihazlarin fiyat farki bir-birine cok yakin,fiyat farki cihazlarin yildizlarina gore degisir.mesela en ust duzey cihaz 5 yildizli olanidir,sizin isinizi de 3 yildizli cihaz bile gore bilir.ayrica 10000tl olan cift cihazi 7-8bine indirerek ala bilirsin

sanki mübarek otomobil alıyoruz.neden pahalı bu kadar,çokmu hakkediyor bu cihazlar...

Pahalı olması bir kenarına devlet birşey karşılamıyor ki :) ömür boyu sessizliğe itiyor bu sistem. asgari ücret 846 tl işitme cihazı 10 bin tl :) nerden nereye ...arkadaş yazmış 7 bin tl alabilirsin yahu 7 bin tl benim yılllık kazancım bile değil nasıl alıyım...

her kesin kendi butcesine gore cihaz var parasi olan jepte gezer olmayan tofashda.yalnis anlasilmasin.2 cihazalirsan 1000tl devlet karsilar,1000tl kendin bulursan normal cihaz alirsin takma kafana

adil12;

sevgili adil12,siz ceremicemi tanıyormusunuz acaba? reklam kokuyo bu hareket diye degerlendirmişsiniz,bir kere bu düşünceniz çok yanlış,siz bişey sormuşşunuz,sevgili betül hanımda size ayrıntılı bir şekilde cevap yazmış,bunun neresi reklam anlamadım,ayrıca betül hanım işinden zamanından feragat edip burda bize yardımcı olmaya çalışıyo,biz bir işitme kayıplı olarak kendisinden çok şey ögrendik.böyle bir insana bu şekilde hitap etmeniz bence çok yanlış.lütfen insanları tanımadan bu şekilde kırıcı sözlerde bulunmayıın arkadaşım...

arkadaşlar bence bu konuyu ciddiye alıp yazmayın ben ciddiye aldım yazdım ama arkadaş dalgasında. ben imkanım olduğu halde gittim 1500 liralık kanal içi cihaz aldım 7000 liralık cihazdan mücize bekleyen versin 7000 lira 5000 liralık cihazda denedim sinek vızıltısı gibi öttü:) hem arkadaş durumum yok diyor hemde yok nasıl alayım yok çok pahalı vs..bu araba almak isteyen birinin porshe marka araçtan başlaması gibi birsey :D madem durumun yok. ucuz cihazlara bak devlet zaten veriyor cebinden 1000 lira anca çıkar onuda 10 taksit yapıyorlar..

arkadaşlar bence bu konuyu ciddiye alıp yazmayın ben ciddiye aldım yazdım ama arkadaş dalgasında. ben imkanım olduğu halde gittim 1500 liralık kanal içi cihaz aldım 7000 liralık cihazdan mücize bekleyen versin 7000 lira 5000 liralık cihazda denedim sinek vızıltısı gibi öttü:) hem arkadaş durumum yok diyor hemde yok nasıl alayım yok çok pahalı vs..bu araba almak isteyen birinin porshe marka araçtan başlaması gibi birsey :D madem durumun yok. ucuz cihazlara bak devlet zaten veriyor cebinden 1000 lira anca çıkar onuda 10 taksit yapıyorlar..

Burada oyun oynamıyoruz 1000 tl lık cıhazın benım ısıtme sorunuma çare olmaktan çok benım sınırsel ısıtmeme daha fazla zarar olacak ben alamma o 1000tl lık cıhazı. devlet veriyor diyor bir şey derdim ama neyse .

kardeşim burda cihazın pahalı olanı iyi diye birsey yok demek istediğim bu ben ilk siemen marka cihaz denedim. adına göre dersin aa simens güzeldir ama hiç birsey anlamadım uğraştı etti fln neyse fiyatı 2500 liraydı özellikleri ise vasat..sonra başka markaları denedim. en son duymerde intertoon marka cihazı denedim kanal içi olması görünmemesi özelliklerini simensins 4000 liralık cihazla aynı olması ve en önemlisi anlamamı sağlaması sonucu aldım.. siemes 4 kanal interton 12 kanal mesala buna dikkat et..kanal sayısı ne kadar çoksa okadar daha gerçek ses alırsın..interten yazın indirimdeydi 1500tl bunun 440 lirasını devlet verdi.. a510 hpg modelini dene sana tavsiyem hemde 80 db işitme kaybına kadar kullanırsın..

hehhhaaayt iste oticon pahali numarasina yatip rakip marka reklami gibisine
hicbir marka oticona yetisemez ammmaaa
saticilarinin burnu cok buyuktur genelde cunku ne sattigini bilir tabi markayada para
ama is odyometristte
oticon bile olsa odyocunu bulamadiysen ne yazar
bide benim eski resound cihazim ahhh ahhh onun gibisini hic bulamadim

hakancan06;

Ben sadece düşüncemi sözledim betül hnm saygızca davranışta bulunmadım.son yazı bana öyle geldi öyle değerlendirdim cunku bu sekılde gorecekslınız mutlu olacaksınız tabiri kullanım doğru değil bu reklam olarak görülebilir.
Benim sıkıntım şu oticon almam lazım ama fiyatı yuksek diğer işitme cıhazları işime yaramıyor.oticon test ettim biraz hoşuma gitti başta söylediğim gibi...

Bu arada bana işin dalgasında derken o arkadaş bana saygısızca davrandı..benim kulaklarım duymuyor canım yanıyor duyamıyorum o bana sen dalgasındasın diyor...

adil12,

betül hanımı tanısaydın onun reklam yapmayacagını tahmin ederdin,bende onu demek istiyorum,siz yanlış degerlendirmiş olabilirsiniz,cihaz konusuna gelince senin bütcene göre cihaz mutlaka vardır,otinondada vardır başka markalardada vardır,ama önce şunu anla,çok pahalı cihaz,çok iyi cihaz asla degildir,sadece digerinden biraz fazla özelligi vardır,her markanın her fiyatta cihazı vardır,pazarlıkta yapailirsiniz,sana burdan dost olarak önerim,betül hanımdan bu konuda yardım al,sana en uygun fiyatla,fayda görebilecegin cihazı verecektir,burdaki amacımız senin mutlu olman,sama yardımcı olabilmek,yoksa reklam filan degil kimsenin amacı,bu dediklerimi uygula sonra bana dua edeceksin:)

hakancan06;

Kardeşim işitme satan bir insan ile odyometrik te çalışan insan arasında dünya kadar fark vardır. İşitme cihazları satan birinin reklam yapmaya ihtiyacı vardır elbette reklam yapıcaz sonuçta bu onun ekmek parası burada yanlış anlaşılma bir şey yok ben yanlış değerlendirdiğimi düşünmüyorum yaptığı reklam kokan hareketti ve bunun arkadasındayım ama bunu kotu amaçla soylemedım sonuçta ekmeğini kazanıyor.Betül hanım tanımama gerek yok bütün işitme cihazları satan insanlar sevecen güler yüzlü canayakındır :) Burada yanlış yapan biri varsa bence bu sizsiniz sanki biz bilmiyoruz ben hangi işitme cihazını almaya gitsem herkesden çok güzel ilgi gördüm defalarca arandım mektuplar gönderildi bana ŞİMDİ BUNU DİKKATLE OKUYALIM

Odyometriğe girdiğimde sağlık kurulunda hayvandan farkımız kalmadı nerde ise yalan soyluyorsun dan başlıyım suratımıza bakmadan raporlar verdiğini biliyorum ben Askeriyede odyometriğe girdiğimde odyometriğin bana davranışlarını bilirim ben... Herkes işini nasıl yapması gerekiyorsa onu yapıyor..İKİNCİSİ sende burada reklam yapıyorsun betül hanımda cihaz almamı tavsiye ediyorsun sonuçta bir öneri bir reklam bu :) Reklam kötü bir şey değildi insan isteklerini karşılyan bir adımdır.BETÜL HANIMIN yaptığı da gayet doğal bir şey...

ben oticon chili sp5 kullanıyorum 2 kulaktada var fiyatı tane işi 1,850 den aldım 3 sene oldu herhangi bi sıkıntıya rastlamadım cokta guzel duyuyorumda anlıyorumda %95 ıkı kulaktakı kayıb allaha sukurkı otıcon sayesınde kımse cevremde duymadıgımı anlamıyor bıleee :))) tavisye ederimmm

katılıorum :)))

95 db kayipla cevrende senin duymadigini farketmiyolar
valla ne cihazmis ebruu 1800 diil 9000 lira bile az hele bi anlat su chiliyi volum kontrolu var bunu biliyorum
kac program yukleyebildi odyocun
bide seslerin kumandasi sende olunca cok iyi

ebru.87;

algıma 0 demekki senin ebru kaç yaşından beri cihaz kullanıyorsun?

shukufe;

Şu program nasıl yükleniyor nelere dikkat etmeliyiz işitme cihazı alırken ?ben işitme yerinde taktım oyle kumanda ile sesi kontrol ediyorlardı

Arkadaşlar otticon almaktan tamamen vazgeçtim ?

Son düzenleme:
adil12 merhaba, :) yazılanları okuyorum da bir kaç kısa şey söylemek isterim izninizle.. Aslında kimsenin kötü niyeti yok. Herkes iyi birşeyler için yazıyor. Sen de hakancan da mühendis de.. hatta ben de :) şunu söylemeliyim. Ben bir oticon bayisiyim. Üstelik işitme kayıplı numarası yaparak forumda gezen firmalardan değilim. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Kimseye gelin benden cihaz alın demiyorum. Ben Aydın da yaşıyorum. Sadece Oticon alın da demiyorum. İyi bildiğim konular hakkında sizleri de bilgilendirerek hayatınızı kolaylaştırmak istiyorum. Diğer arkadaşlar bunu bildikleri için beni savunmuşlar, hepsine teşekkür ederim. Reklam kokan bir cümle olmuş olabilir , niyetim bu değildi ama olabilir.. Görüntü ve ses ibareleri olmayınca yazılanların yorumlanması kişiden kişiye değişebiliyor. Bunda kötülük aramaya da gerek yok bence. İsterim ki mutlu olun.. Çünkü satış politikası gütmeden yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum sizlere. Bilmediğim bir konu ise bilmiyorum demesini de biliyorum. Şimdi senin konuna gelince. Oticon da alsan başka bir marka da , ihtiyacın olan bir bilgi var ise yardımcı oluruz hepbirlikte. Her oticon kullanıcısı mutlu olamayabiliyor çünkü 47 dB işitme kaybı ile gelip, hiç bir konuşmayı cihazla bile anlamadığı için , cihaz vermediğim insanlar olmuştur. Bak ebru nun kaybı ne kadar yüksek ama kimse anlamıyor bile cihaz taktığımı diyor. O çok mutlu. Sebebi kullandığı cihazın pahalı olması değil. Evet indirim yapmışlar ve 1850 liraya cihaz vermişler Chili yi.. Chili nin 3 serisi var . Ebru daki 5 serisi... Chili SP 7 ve Chili SP 9 modelleri de var... fiyatları 4000 liralara kadar yükseliyor.. Ama SP5 modeli de yetmiş Ebru ya.. Anlatabiliyor muyum bilmem.. Yani çok yüksek rakamlardan bahsedilmesi seni yanıltmasın. Bu Oticon olduğu için değil , genel tüm cihaz markaları için söylüyorum.. Gözün korkmasın rakamlardan .. Hizmeti alacak olan sensin. PARASI CEBİNDEN ÇIKACAK OLAN DA SENSİN. Cihazı Bursa dan alırsan, parayı kazanacak olan da Bursa.. :) YANİ, ben sadece yardımcı olmak isterim. Forum da Türkiye nin her köşesinden insan yazabiliyor. Çok yerde Oticon bayiliklerinde insanlar tanıyorum. Yardımcı olabilecek bir başka konu da ücret olabilir. Parayı yine onlar kazanır belki , ama sizlere kolaylık göstermeleri için ben de devreye girer mümkün olacak ise rica da bulunurum..

Kimsenin gerilmesine gerek yok. Dayanışma içerisinde yolumuza devam edelim isterim.. Senin yazdığın yazıya alınganlık yapmadım üstelik. Bunu da bil. Tebessüm ettim "aaa gerçekten o havayla mı yazmışım, eğer öyleyse ayıp etmişim" diye söyledim kendi kendime.. Yanlış bir anlaşmaya sebep olduysam herkesten özür dilerim.. :) Beni tanımaya başlıyorsun. Zamanla daha da iyi görüşmelerimiz olacaktır. Alacağın cihazı markası ne olursa olsun, alt ve üst modellerden deneyerek karar ver bence.. Gereksiz yere çok paralar harcamak seni üzer.. sevgiler.. ))

ebru.87;
Ebru cum, adına çok sevindim.. Çok başarılı cihazlar olduğu doğru ama asıl önemlisi , sana olan katkısını mutlulukla ifade edebiliyor olman.. Sevgiler ))

shukufe;
Chili Özellikler 4 program , 2 mikrofon , ter ve suya karşı donanımlı , çift taraf takıldığında cihazlar birbiri ile bağlantılı, volüm kontrol mevcut, 6 - 8 - 10 bant özelliklerde cihazlardır kabaca.. Ebru nun da eklemek istedikleri olacaktır belki.. ;)

chili hakkinda merak ettiklerimi yazdiginiza cok sevindim betul hanim tesekkurler
oticon denemedigime pisman oldum ama bunu telafi edecegim en kisa zamanda
cunku benim cok ileri isitme kaybimla bana lazim istedigim performansi yakaliyabilecegim cihaz
idisciler olmazsada baska saticilardan deneyip cihazlarim yenice bile olsada begenirsem ki begenecegimden eminim bu chiliyi alacagim insallah
duymak icin parada cok onemli olamiyor yerine gore bogazimdan bi fedakarlik edebilirim

Üst Alt