Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon işitme cihazları çok pahalı

shukufe;

seni çok iyi anlıyorum.. )) seni mutlu edecek cihazlar veya çözümler bulabileceğin konusunda umudunu hiç bir zaman yitirme.. her geçen gün yenilikler ve gelişmeler olmakta..

adil12;
tahmin edersem size en pahalısı önerildi.
ve cihazın özellikler sağlamlığı şusu busu övgüler eşliğinde anlatıldı?
bunlar satış stratejilerinden başka birşey değildir.
kaybın çok kötü değil. 2. el de bualbilirsin. sıfır ve daha alt modellerden de bulabilirsin.
işitme cihazı satanların her sözüne inanmamak lazım.
cihaz arızalandığında surat asacaklar :))

ceremicem güzel sözlerin için tsk ederim 14 yasımdan beri ilerleyen cinste bi işitme kaybım olmasına ragmen sanslı oldugumu dusunuyorum tek sıkıntıyı arabada yasıyorum arabada insanlar konusrken anlamıyorum nedenide arabanın motor sesi sanırım cihazlarmdan memnunum :) herkesede tavsiye ederim su anki fiyatında haberim yok sunuda solemek isterim her kulak chili ile duyacak degil abimde işitme engelli ama benım cıhazla hıc duymuyor anlamıyorda phılıps kullanıyo dogru cihazı bulmak doktorunuzun ve sizin elinizde :)

ceremicem;

bende birşeyler yazmak isterdim fakat ceremicem arkadaşımız herşeyi net bir şekilde anlatmış :)

Chli konusunda fazla bir bilgim yoktu sayenizde onuda öğrenmiş oldum benim sağ cihazımdaki dijital diye aldım sanırım chili özelliğinede sahip

Ben doğma büyüme işitme engelliğim şuanda oranlar ile fazla bir bilgim yok doğrusunu söylemek gerekirse grafiklerden bir şey anlamadığım için fazla önemsemedim dikkatimi çeken taraf sağ % 95 sol % 90 oranında kayıp olduğunu farkettim 2 yaşımdan bu yana işitme cihazı kullanıyorum,

şimdi gelelim asıl konumuza öncelikle söylemek istediğim konu sıfır alacak iseniz hangi cihaz ile daha iyi duyabilecekseniz parasına markasına önem vermeden onu alın derim mümkünse dijital olanı alınız tabi abartmamak koşulu ile yani bir çok programa sahip olmasına gerek yok olursa fiyatlarını kabartırlar, dijital ve analog cihazları arasında duyma konusunda çok fark vardır bunları dikkat edelim, sonuçta duyması gereken siz olacaksınız ha ikinci el almayı düşünüyorum diyorsanız kafayı fazla yormaya gerek yok çünkü yakın zamanda mutlaka bozulacaktır paranız boşa uçar, marka değilde kaliteye ne kadar önem verirseniz size o kadar hizmet edecektir, küçüklüğümden bu yana kullandığım markalar yani 92 yılından Siemens (analog), 2000 yılında phonak (analog), ve 2008 yılı şuanda kullanmakta olduğum cihaz rexton (Dijital, sanırım chili oluyor çift mikrofonlu, ses ayarlanabilir ve proğramlı tabi proğram yükletmedim standart ) ancak belirtmek isterimki rexton markalı sol cihazımı iyi koruyamadığım için arızalandı tamir konusu ise yedekte cihaz olduğu ve ileride yeni cihaz almayı düşündüğüm için 1 yıldır eskiyen phonak cihazımı kullanmaya devam etmekteyim, dayananıklık konusunda ise phonak tavsiye ederdim ama bu yeni modellerde ses ayarı olmadığını buradan öğrendim, mümkünse elle ses ayarlama olan modellerini tercih edin

yani kısacası anlatmak istediğim marka değil kaliteli olsun, dijital, proğramlı, standart olanı tabi para var derseniz proğramda yükletebilirsiniz :)

program yukletme ozelıgıne karsıyım program yukleyınce cıhaz ıslevını yıtırıo telefon ayarı yuklettım ben daha sonra kaldırttım bi seans sesi duyuluo sonra sadece telefondakı sesı duyuyorsun dısardn gelenı duymuyorsun arada dısardan gelenı duyuyorsun konusma kopuyo sen aptallasıyorsun sadece ses ayarını yapmak yeterlı bence bi cihaz için 3 senedir kullanıyorum o ayarı kaldırdıktan sonra hıcbı sıkıntı ıle karsılasmadım telefonda konusmaya gelınce nokıa lumıa 625 kullanıyorum ses sevıyesı oldukca yuksek cıkıo kullaklıgın hoparlarının oldugu bolume verdıgım zaman ahizeyi konusurkende bi sıkıntı olmuyo suya dayanıklı gercekten ben her gun saclarıma bakım yapan birisyim saclarım tam kurumadan cıhazlarımıda takıyorum annm solenıyor bazen ama :) neyse allah hepımızın yardımcısı olsun cok azda olsa bı vasıtaylada olsa duyuyoruz duymamak gercekten cok kötü...

Evet Betül Hanım gerçekten çok bilgilidir...
Ama ekonomik model olsun derseniz Beltone (maxtone) markasının ekonomik modelleri var tavsiye edebilirim size...
Oticon gerçekten işitme cihazının en kalitelisi... Bir de Phonak...
Ayrıca iş cihaz almakla bitmiyor iyi bir teknik servis lazım ki en zor bulunan şey o :)
Beltone ye bakın derim... Bir de widex Super serisi olabilir...
Devlet karşılamıyor derken haklısınız ama yaplacak bişey yok ...Düzen böyle...

teşekkür ederim arkadaşlar )) hepinize sevgi ile selamlar

oğlum 8 yaşında 5 sene widex kullandı 4 ay kadar önce oticon aldık çok çok memnunuz 3500 liralık bir cihaz ve benim eşimde asgari ücretli devlet ödemeside yok.konuşması duyması dersleri çok fark etti.bence ondan bundan şikayet yerine oturup çözüm üretmek en iyi olanı çalışmak gayret etmek siz kendiniz için çabalamazsanız herkesin gözünde engelli kalmaya mecbur edersiniz kendinizi.insanlar araba aldı ev aldı biz oğlumuza 5 senede 3 cihaz aldık özel eğitim aldırdık eğitimi için verdik paramızı ağlamadık kimseden yılmadık hiçbir güzel şeye oturarak ulaşılmaz

cocugunuzun duyabilmesi adına ne guzel bişey yapmıssınız bu dunyada paradan daha buyuk seyler var bunlardan bırısıde sevgı ...
para insanın elinin kiridir derler ... siz mutlu olduktan evldanız mutlu olduktan sonra hayatta hiçbişeyin önemi yok ....
burdan sizi canı gonulden tebrık ediyorum keske her aile sizin kadar duyarlı olabilse.... iyi günler....

ebru.87;

Selamlar..Benim de ilerlemeli tip işitme kaybım var...
Philips cihazı nereden buldunuz ve modeli nedir...
Ben arayıpta bulamadım çünkü...
Geçmiş olsun....

philips analog hic kullanamadim ben bahadir. gel sana chili 7 alalim. valla odyocu ver o begenmedigin phonak 5 i diye soyledi bana chiliyi alinca kullanacam sandi:p kulagimin kokunu becerek phonaka bida doner bakarmiyim. chili 7 cok guzel oldu bana. bide ses yuksekligini kendin cevirebilince oylede iyi olduki
konusulan yerlerde dahada yukseltebiliyorum. gurultulu yerlerdede kisabiliyorum. ama bak en iyi yeri o taktaklardan kurtuldum.:eek:

Chili gercekten cok guzel .... sen o odyocuyu bana soyle hemen gidip alacam... daha once chili sol kulagima yetmemiş idi... ama benim naida s 9 ile takas etsin turkiyenin her iline kosarak giderim... yapar mi bu kiyagi... zaten chili duyma kalitesi naidadan cok ustun belli zaten... ayarini iyi yaparsa birde kiyak yaparsa... olene dek dua ederim... philips analog ise hayatimda kullandigim en iyi cihaz... ama bir kulağa philips diger kulağa viennatone diye bir marka super olduydu...

oyle yagma olaydi bende varim:eek:elalemin uyduramdan sattiginin gunahini cekecek babayigit vardiysada bilemem.teklif bile edemedim ben sana veriyim yerine ver diye.
ayrica selis isitme cihazlari eskiden phonak satardida. bende bildigimden fellik fellik oticon ararken onlara gitmemistim phonak satiyolar diye.
sen teklifini sunarsan bilemem.kendin satici olsan yaparmiydin.

ebruhanım,nokia lumıa marka telefonda dış ortamdada saglıklı bir şekilde iletişim saglıyabiliyormusunuz?ben samsung kullanıyorum,ev ortamında rahatlıkla konuşuyorum ama dışarda sorun oluyo,normal iletişimim cihazla gayet iyi ama telefonla heryerde konuşulanı anlamıyorum,cihazın sesini açtırsam bu seferde sesler dış ortamda çok gürültülü ve rahatsız edici geliyor bana.telefonda deneme şansım olmuyor malesef,tavsiye şeklinde telefon almam gerekecek,onun için bu şekilde detaylı soruyorum,kullanım tecrübeleri hakkında biraz bilgi yazarmısınız lütfen,şimdiden tşk ederim...

shukufe;

Valla yeminlen yapmam ben de olsam....
Şu naidaları bir satayım anında alacam chiliyi....
Hayırlısı olsun...
Odyocu iyi olsun yeter ....
Yada bir tanesini satarım diğer kulağa takarım chiliyi...
En güzel duymam 2 farklı marka ile olmuştu benim...

biliyomusun bizim selis bu chili 7 yi 2000 e verdi bana:eek:degdi.5ide denemistimde bilemem parasi cok diyemidir bu 7 daha iyi geldi gi bi oldu. bidahada gitmedim. artik odyometristin kartvizitini istiycem bidaha gidince. gider mider selisten ismiyle cismiyle hangi sehire giderse bidaha cihaz alirken bu odyometristi arayip bulurum insallah.

Ben de biraz para biriktireyim...
Elbet alacam yoksa yeni evliyim...Eşim çıldıracak...
Sağolsun anlamayınca tablete yazıp veriyor ben de okuyorum ama 2 senedir ne film syredebildim ne normal anlaşabildim...
Dükkanda müşterilerimle bile anlaşamaz druma geldim...
Hayırlısı bakalım...

esin niye cildirsinki. bizden cok onlar rahat ediyorlar valla. bizim evde soyler soyle duymazdim phonak kulagimi acitiyo diye takmayinca.kapiyi calsalar duymuyomda cebi caliyolar gene duymuyorum, delittiydim evdekileri.onlar daha cok sevindi benim cihazima. cunku artik cihazi hic cikarmiyorum. eee ise yarayan ben her seye lazimken bide ne dediiin ne dediiin demiyo:eek:

Merhaba.Bu cihazlarda olması gereken özellikleri yazabilir misiniz?Kanal,speech ground,yada seslerin anlaşılmasını sağlayan teknoloji her ne ise

is senin duymayan kulakta bi kerem:eek: sonrada cepteki parada:(dahada sonrada odyometristin hasinda:)dahada sonrasi iyicene dikkatli on tane cihaz denemede:mad:
gikin cikiyoda internetten arastirdiginda ise yariyo bak.:eek:cevir sitesini. al yanina odyo kagidini. oku babam oku. sonrada kulagini aklina yatana emanet et. amma velakin her aklina yatan odyocuda bu iyidir, bu bilgisizdir diyebilsen:confused: karpuz degilki bilgisini yarip bakcan:confused: sans sans sans.

Üst Alt