ceremicem;
bende birşeyler yazmak isterdim fakat ceremicem arkadaşımız herşeyi net bir şekilde anlatmış
Chli konusunda fazla bir bilgim yoktu sayenizde onuda öğrenmiş oldum benim sağ cihazımdaki dijital diye aldım sanırım chili özelliğinede sahip
Ben doğma büyüme işitme engelliğim şuanda oranlar ile fazla bir bilgim yok doğrusunu söylemek gerekirse grafiklerden bir şey anlamadığım için fazla önemsemedim dikkatimi çeken taraf sağ % 95 sol % 90 oranında kayıp olduğunu farkettim 2 yaşımdan bu yana işitme cihazı kullanıyorum,
şimdi gelelim asıl konumuza öncelikle söylemek istediğim konu sıfır alacak iseniz hangi cihaz ile daha iyi duyabilecekseniz parasına markasına önem vermeden onu alın derim mümkünse dijital olanı alınız tabi abartmamak koşulu ile yani bir çok programa sahip olmasına gerek yok olursa fiyatlarını kabartırlar, dijital ve analog cihazları arasında duyma konusunda çok fark vardır bunları dikkat edelim, sonuçta duyması gereken siz olacaksınız ha ikinci el almayı düşünüyorum diyorsanız kafayı fazla yormaya gerek yok çünkü yakın zamanda mutlaka bozulacaktır paranız boşa uçar, marka değilde kaliteye ne kadar önem verirseniz size o kadar hizmet edecektir, küçüklüğümden bu yana kullandığım markalar yani 92 yılından Siemens (analog), 2000 yılında phonak (analog), ve 2008 yılı şuanda kullanmakta olduğum cihaz rexton (Dijital, sanırım chili oluyor çift mikrofonlu, ses ayarlanabilir ve proğramlı tabi proğram yükletmedim standart ) ancak belirtmek isterimki rexton markalı sol cihazımı iyi koruyamadığım için arızalandı tamir konusu ise yedekte cihaz olduğu ve ileride yeni cihaz almayı düşündüğüm için 1 yıldır eskiyen phonak cihazımı kullanmaya devam etmekteyim, dayananıklık konusunda ise phonak tavsiye ederdim ama bu yeni modellerde ses ayarı olmadığını buradan öğrendim, mümkünse elle ses ayarlama olan modellerini tercih edin
yani kısacası anlatmak istediğim marka değil kaliteli olsun, dijital, proğramlı, standart olanı tabi para var derseniz proğramda yükletebilirsiniz