Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon marka işitme cihazı mı almalıyım, medikalcinin önerdiği diğer markaları mı?

Neuer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar kulağımda % 50 işitme kaybı var. doktor işitme cihazı almamı önerdi. tam kanal içi alacağım. gittiğim medical uzmanı bana bernafon ve unitron markalı cihazları tavsiye etti IIC modelleri 4000 tl.sizce bu markalardan mı almalıyım yoksa oticon mu?(oticon satmıyorlarmış) bilgi verirseniz çok sevinirim tamamiyle yabancı olduğum bir konu çevrem de cihaz kullanan yok sizlerden yardım bekliyorum
bilgilendirirseniz sevinirim.... :confused:

Erzurum'da Mumcu İşitme vardır. Anadolu'nun gördüğü en temiz işitme cihazı satıcılarındandırlar. Giderseniz selamımı da söyleyin:)

yerinde olsam kulağım için giderim ankaraya yada istanbula en iyi marka cihazları geze geze deneye deneye bakar alırım... erzurumda cok fazla işitme merkezi saten yoktur varsada yeni model son teknoloji cihazlar varmı bakalım elinde... sağlığın için üşenme git iyi bir yerden iyi bir cihaz al...

İstanbul'da 5 ayrı firmaya (resound, beltone, unitron, si-ser ve oticon) gittim.. Kişisel olarak fiyat ve kalitesiyle Oticon öne geçti diyorum, ayrıca sizinle gerçekten ilgileniyorlar belki benim şansıma öyle gelmiştir emin değilim. Yine de siz bilirsiniz, çok fark etmiyor.

cihaz markalari arasinda duymada fark oluyor kryeck bence.hermarkanin sesi bana degisik gelmekle birlikte oticonlarla bernafonu ayirt edemedim. ikisinin sesleri ayni gelmisti, simenslerde sesler berrak ama 4 kanalli intiuslarinda ko nusma hic anlasilmiyor, sesleride pek net degil, cok kanalli olanlari daha guzeldi. phonaklarda sesler cok vuruyor,ben kullanamadim. resondlardaki seslerde guzel.
ha ucret derseniz bence kalitesine gore en uygunu oticon.

shukufe bende ileri derecede bilateral sensörinöral kayıp var 90db den başlıyor 120 ye çıkıyor. Bunların arasında öyle verdiğin paraya değecek fark yok, birinde düşük diğerinde yüksek volümlü ses var sadece. Değişik olmasının sebebi ayarının iyi yapılmaması diye düşünüyorum. Bu forumda bir arkadaş kullandığı markayı o kadar güzel anlatıyordu ki gidip deneyeyim dedim (interton) son olarak bu firmaya bakmıştım ses kalitesi konusunda bir şey diyemeyeceğim son ses ayarı bana düşük geldi veya ayarlayan ayarlayamadı bilemiyorum. Hepsi aynı sadece dediğim gibi tonlamaları değişik, mesela birinde aynı sesi tiz ve sert duyuyorken diğeri kalın ve yumuşak oluyor neticede aynı sesi duyuyorsun. Önemli olan duyduğun seslere alışabilmen ve bol bol insanlarla konuşma egzersizi yapman, böyle olacak. Bu firmalar arasında bir odyologcu bana aynanın karşısında bol bol egzersiz yap dedi dudak hareketin iyi ses tonun yüksek olsun dedi. Kısık kısık konuşuyormuşum bazen. Sonra implant ameliyatı olacağım doktor uygun görürse, diğer kulakta cihazla devam ederim diye düşünüyorum.

sozlerine katiliyorum kryeck :) yuksek sesle kitap gazete okumak ayna karsisinda haber sunar gibi yapmak bu esnada sesimi kayit ederek yapiyorum :) hem ses tonun daha net hemde kelimeleri agizinin icinde yuvarlamadan daha net ciktigini anliyorsun bende bu tur egzersizi cok sık yillardir yaparim. Gerek doktorlar gerek cevremdekiler Telafuz bozuklugumun olmadigini soylerler katiliyorum faydasi cok.. impilant ameliyati bende oldumRabbim hakkında hayırlı olanı gönlüne razı eylesin.

bunun üzerine başka bir işitme merekzine gittim. oticon ııc modellerine 6000 tl dedi.bende başka markaların ( starkey bernafon) ııc modelleri var mı diye sordum. var dedi ama stakey türkiye de satışları durdurdu dedi bernafon da artık üretmiyo elde kalmışları satıyor dedi cihazı alsanız bozulsa elinizde kalır dedi.doğruluk derecesi nedir?

bernafonla oticonun arasinda bir fark goremedim denedigim cihazlarda. extreme ile inzia modellerini denemisti odyocunun biri. inzia kucucuk incecik bir cihazdi. sesleri oticon ayni.
starkey hic yaklasmadim simdi. ankarada bile starkey satan bi yer bilmiyorum simdilerde. az satis yeri olan yerleden uzak durmakta fayda var tabiikide.
oticonun agiline 6000 lira saymak zorunda degilsiniz.
isterseniz resounda bakin. sesleri kalitelidir. sizin gibi kulak ici kullanacak kadar orta kayiplara cok iyi cihazlari var.

deneyerek hangi cihazla sesleri iyi alıyorsan gürültüde en az rahatsızlık veren cihaz

Son düzenleme:
ben aslında gürültülü ortamlarda daha iyi duyuyorum sessiz ortamlarda duyamıyorum
murat2121

vay anasssiiinii:confused: hic boyle bi sagirlik duymadiydim:confused: daha ne istiyosun. sana heryer bayram. keski sen gibi gurultude duyabileydim:( gurultu olmassa cok guzel anliyorum ben dudak okuyarak. ne guzel analogla bile mutlu olursun sen gurultude duyuyosan.

Neuer,
Gürültüde daha iyi duyuyorsan muhtemelen orta kulak problemine bağlı işitme kaybın vardır. Odyogramını görmek isterdim. Cihazın tipini belirlemek için önemli.

Mehmet Akşit
kulağıma bakan doktorlar işitme sinirlerinin yıpranmış olduğundan işitme kaybı olduğunu söylediler. sadece 1 doktor kireçleme olma ihtimali var dedi. bunu anlamanın tek yolu da ameliyatla kulağıma bakmaları gerekiyormuş.bende açıkçası ameliyattan çekiniyorum . gerçi son gittiğim doktor( kbb dalında) en iyi doktorlar arasında gösterilebilecek bir doktor ama yine de insan çekiniyor.sonuçta % 1 ihtimal sağır olma riski var (bir şeyler ters gidere tabi)

gönderemiyorum desem yalan olmaz pdf dosyası olarak gönderemiyorum

sukufe nin dedigi gibi dedigi gibi analok cihaz senin işini görür genelde cihazlar sessiz ortamlarda çok güzel çalışır fakat gürürtülü ortamlarda bütün sesleri karıştırır

evet uzun bir aradan sonra cihaz aldım (oticon ria) kanal içi ve tek kulağıma...
alalı 3 - 4 gün oluyor alıştım mı? hayır! sizlere sorum ben bunu sürekli takmasam (sadece okulda kullansam çünkü tek sıkıntım okul dersler amfide işleniyor hocalar kısık sesle konuştuğu için anlamıyorum gündelik hayatım da sıkıntım yok çok şükür) kulağıma zarar verir mi?

ria kullandiginiza gore orta yada hafif isitme kaybiniz olmali, ne mutlu size. bende cok heves etmistim ama sagira yakin kulakla ria olmuyor:(
hicbir zarari olmaz cihazinizi istediginiz zaman, ihtiyac hissettiginiz zaman kullanin. siz okulda kullanmak icin FM sistem gibi biseyler soyluyorlar. bi parcasini ders anlatan hocanin yakasina, bi barcasinida isitme cihaziniza takiyorsunuz. hocanin dediklerini daha guzel anlarsiniz. isitme merkezinize giderseniz hemen alirsiniz. gule gule kullanin cihazinizi. bir zaman sonra cihazi hic cikarmak istemeyeceksiniz. duymak gibisi varmi:eek:

evet orta dereceli kaybım var son testte 45 - 46 db çıktı . umarım cihaza alışmam :rolleyes: ki zor da görünüyor bu :) çünkü cihaz yokken sesler o kadar güzel ki cihaz seslerin bütün sıcaklığını berraklığını alıyor alışmak biraz zor olacak gibi :) sadece hocanın ne söylediğini anlayayım o bana yeter :)
cihaz da canımı sıkan bi konu (normalde gürültüde çok iyi duyarım sessiz ortam da sıkıntı çekerim) gürültülü oratmalarda iyi duyan ben cihaz takılıyken gürültüde iyi anlamıyorum cihaz takmadığım kulağım yardımcı oluyor bana :) acaba bu cihazın kanal sayısıyla alakalı mı ( cihaz 16 kanal ) yoksa genel bi problem mi ?

Bu şikayetler cihaz özellikleriyle ilgili gibi gözükmüyor. Daha çok cihaz ayarıyla ilgili sanki. Davut Bey'den mi aldınız?

Odyogramınızı ve cihaz kazanç grafiklerinizi (Davut Bey'den almanız gerekiyor) yollarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Selamımı söylemeyi unutmayın:)

bende öğretmenim ve resound,kulak arkası kullanıyorum çok memnunum. sank bir den ortmın sesini 3-4 kademe müzik sesi açmış gibi oluyorum. artık 5 yıl oldu alıştım. önceleri takınca rahatsız olurken şimdi takmadığım zaman rahatsız oluyorum. kaybım her ikisinde de % 30

mehmet akşit bey inş. c.tesi gidicem davut bey den isterim selemınızı iletirim :)

mehmet bey grafiklerimi mail atsam olur mu?
son adresinizi değiştirmediyseniz o adrese göndereyim

Tabiki birçok işitme cihazı markası var ama gerçekten gezerek doğrusunu bulabilirsiniz . Alman ürünü olan audio service kullanıyor babam gerçekten memnun. işitme kaybını kulağın seçtiğini söyledi satan kişi isterseniz 10bin lik cihaz takıyım işitme kaybınıza uygun olmayabilir dedi dediğim gibi gidin ve deneyin markaya ve fiyata takılmayın. Ama marka derseniz audio service derim bizde çok araştırdık hem kaliteli hem uygun fiyatlı hemde sağlam arıza vermiyor. Bide çoğu işitme cihazı merkezinde var. Servis ağı geniş. AMA DEDİĞİM GİBİ GEZMEDEN DENEMEDEN ALMAYIN.

Bu Audio Service'in Türkiye Distribütörü, işitme uzmanlarının hastanelerde işitme cihazı denemesine karşıydı.
Bildiğim kadarıyla kendisinin de odyoloji eğitimi yoktu!..

Üst Alt