Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon marka işitme cihazı mı almalıyım, medikalcinin önerdiği diğer markaları mı?

Mehmet Akşit

Mehmet bey distribütör firmalar bildiğiniz üzere sadece ithalat yaparlar. Yani bir malı ülkemize getirir ve uygun pazarı bularak parasını konuşturarak para kazanırlar. Distribütör firmanın sahibinin odyoloji ile ilgili bir bilgisi olmasına gerek yoktur. Firmasında çalıştırıyodur odyoloji ile ilgisi olan kişileri . Bir firmayı kötüleyerek insaları yanıltıyorsunuz . Sizin gibi insanlar yüzünden insanlar kazıklanıyor ve beş para etmez cihazlara milyarlarca para harcıyorlar ve memnun kalmıyorlar. Ben sadece bir deneyimimden bahsettim 20 yıldır bozulmayan bir audio service marka cihaz var elimizde. İşitme cihazı denenmeden alınamaz kulağınızda bulunan işitme kaybı seçer cihazı. Lütfen insanlara doğru bilgiler veriniz belliki odyoloji hakkında az çok bilginiz var. İşitme cihazı alıcak bir kişinin gidip denemesi gerekiyor 5 merkez 10 merkez gezip bir sürü markayı deneyip işitme kaybı hangi cihazla daha iyi hale geliyorsa onu alması gerekir ve İŞİTME CİHAZI ALCAK KİŞİLERE SESLENİYORUM DOKTORUM BURDAN AL DEDİ, BU CİHAZ DAHA PAHALI DAHA İYİDİR diye birşey yok bu sektörde gidin deneyin ve hangisi işitme kaybınıza iyi geliyorsa onu alın !!! ...

Sayın kortizon,
Sizin gibi 20 yıldır aynı cihazı kullanan, belli ki teknoloji ve gelişmelerden habersiz biri kalkıp insanlara, sırf bozulmadı diye cihaz markası önerebiliyor. Ama benim gibi, alanında doktora yapmış biri, sitede hiç kimseye cihaz markası önerme cesareti gösteremiyor.
Sonra sizin gibi biri kalkıp bana, "[FONT=sans-serif]Sizin gibi insanlar yüzünden insanlar kazıklanıyor ve beş para etmez cihazlara milyarlarca para harcıyorlar"[/FONT] diyor.
Sonra sizin gibi bu işten anlamayan biri, daha da ileri gidip, "[FONT=sans-serif]işitme kaybı seçer cihazını" diyor. Sanki kulakla cihaz arasında ruhani bir ilişki varmış gibi!
Sonra da, tek bir odyolog çalıştırmadığı halde, odyologların cihaz denemesini engelleyen bir distribütörün sattığı cihazdan, insanların medet bulabileceğini söylüyorsunuz!
Siz ne söylediğinizin farkında mısınız?[/FONT]

:eek::eek::eek:20 yil once dijital varmiydi :confused:analogsa anamizi aglatti :mad:evden cihaz alirladi bii suru paralar dokup, ise yaramayinca takmadigim icin sopa bilem yemisimdir:mad: sen babana yeni cihaz alsana bayim. burda okuyosun babamin cihazi cok iyi diye:psenin gibi merhametsiz evlat cihaz satsa kac yazar:p
adam distrubor olup hastanede odyologlarin cihaz ayarlamasina karsi geliyorsa o markada is yoktur bence. cunku cihazin ise yaramadigi meydana cikicak.

Mehmet Bey bir firma Türkiyede işitme cihazı satabilmesi için işitme cihazı satış ve uygulama merkezi açması gerekiyor ve ruhsat alabilmesi için kbb doktoru, odyolog yada odyometrist çalıştırmak zorundadır.(mesul müdür olarak)
Teknolojik gelişmelerden sizin kadar haberim yoktur evet doğru ama dediğim gibi işitme cihazını kulağınız seçiyor malesef ki ruhani mi belki evet çünkü bazı markanın sesi bir kişiye mekanik gelirken başka bir kişiye doğala yakın gelebilir . Doktora yapmışsınız bilirsiniz tabi satış ve kar odaklı düşünmeyip hasta odaklı düşünüyorsanız. Bir konuda bilginiz olduğunu düşünüyorsunuz ama belliki doktora yapmış biri olarak cihaz öneremiyorsunuz çünkü nedeni işitme kaybına uygun herhangi bir cihaz alınabilir yani bu cesaret edememekten değil alıcın maddi durumu ve işitmesine uymasınla alakalı ki sektörün içinde birisiniz işitme cihazı maliyetlerinide bilirsiniz komik rakamlara getirtilip milletin sömürüldüğünüde bilirsiniz yaklaşık % 70 80 karla satılıyor. Ki ben şu markayı alın mutlaka diye bir şey demedim benim anlatmak istediğim insanlar gezsinler ve çok marka denesinler ve ruhani istekleriyle beğendiklerini alsınlar ve kazıklanmasınlar . Beni yanlış anladığınız belli ve başka firmaları desteklediğinizde belli iyigeceler saygılarla...

Sayın shukufe , sizler gibi cihaz satıcısı değilim . Eğer bir cihaz satıcısı olsaydım bende istemezdim hastanede cihaz ayarlanmasını çünkü bir sürü özel merkez var bu işi yapan ve dediğim gibi bir sektör haline gelmiş vede bu sektörün çok karlı olduğunu çok iyi biliryosunuz senelerce inanları sömürerek geçiminizi sağlamışsınızdır.Bir sektör haline gelen cihaz satış olayınıda hastaneye yayarak niye 2 ye bölsünki kazancını. Ki ben sadece bildiğim ve kullandığımız analog yada dijital bir ürünü tavsiye ettim ki buda en doğal hakkım bir arkaşımız sormuş ve en doğrsununda gezerek deniyerek bulabilceğini anlatmak istedim illa audio servis al demedim ki belliki bazı firmalarla bir bağlantınız var ve yaranıza basmış gibi ağlanıyorsunuz. uslubunuzu takının lütfen...

Sayın kortizon,
Sorun, yasal mevzuatlar değil. Sorun odyolog çalıştırmadığı gibi, odyologların iş yapmasını engelleyen zihniyet. Siz niye bu zihniyete karşı çıkmıyorsunuz?
Kar marjına gelince, bu devletin çözmesi gereken bir problem. Cihazların hepsini devlet verse (koklear implantta olduğu gibi) fahiş fiyatlar ortadan kalkar. Firmaların da büyük kısmı ortadan kalkar ama ihtiyaç sahipleri ücretsiz cihaz sahibi olabilirler. Cihazları da hastanelerdeki odyologlar programlar. Böylece hem hastalar firma firma süründürülmez hem de hastaların odyologtan hesap sorma şansı olur. Güzel olmaz mıydı?..
Bu arada, babası yirmi yıldır aynı cihazı kullanan bir işitme kayıplı çocuğu olarak, bu alanda güncel gelişmeleri takip etmeniz hayli ilginç, değil mi? Bu kadar şey bilmenize rağmen, babanızın yirmi yıldır aynı cihazı kullanmasına ses çıkarmamanız da ilginç. Babanızın işitmesi yirmi yıldır aynı kaldı da, hep aynı cihazı mı istiyor?.. Babanızın kulağı ile işitme cihazı arasında nasıl bir ruhani ilişki gelişmiş, çok acaip!..

Son düzenleme:
Dediğiniz gerçekten çok mantıklı gerçekten devletimiz buna el atlamalı ve fahiş fiyatlar ortadan kaldırılmalı ne yazık ki zor gibi gözüküyor ama keşke olsa muhasebesini tutduğum bir kaç müvekkilimin işitme cihazı şirketi var ve yönetmeliklerine ordan az çok bilgim var , 20 yıl kullanmaya gelince değiştirmek için tabiki çok uğraştım hem kendisi istemedi hemde doktoru konuşmayı anlama scorununda kaybolma olmadığı için kullanabilir o cihaz ona yeter dedi tabiki annelerimiz babalarımız bizim herşeyimiz onlar herşeyin iyisini hak ediyor geçen sene değiltirmek için çok araştırma yaptım ve nereye bilgi almaya gitsem denesin marka önemli değil dedi ve bende tecrübemi paylaştım saygılarımla iyigeceler

kortizon nickide tam oturmus haa:eek:kucukten sagir olup kelimeleri toplayamayan benn:picin cihaz saticisi gibi gorup o payeyi verdiginiz icin coook sevindim:eek:valla billa agzim kulaklarima kadar acildi haaa:eek:cok ama cok tesekkur ederim.

hastanelerde odyologlarin cihaz denemesine kim karsi gelir;
cihazi cok tercih edilmeyen, begenilmeyen,satisi az olan firmalar.
niyemi;cunku odyologlar hastanedeki iyi, yeni gelismis teknolojik ayar cihazlariyle deneyecekler. hata payini en aza indirecekler. bilgi, gorus, birbirleriyle konusarak. tabi buda vasat cihazlar icin sans olmayacak.
ayrica odyoloji yurdumuzda gelisme asamasinda, yetisen odyologlar cihazin iyi ayarla ne yaptigini gorup makaleler yazsa universite hastanelerinde talebeleri yetistirse odyoloji dunyasina iyi hizmet olurdu. bunu baltalayarak uc kurusluk cihazindan asiri nemalanacak saticilari distruborleri afaroz ediyorum:mad:
son olarak hastanede cihaz satmayacaklar iyi ayar yapililirsa cihazdan memnun olarak onu tercih eder firmasindan alirlar. bisey ogretilmeden mezun edilip bizlere cihaz kakalayan odyometrist bozuntularinin yaptigi hatalarida duzelttirme sansimiz olacak. buni baltalayarak. bizleri magdur edilmesine sebep olan cahil distruborun markasini her yerde ifsa edecegim.:mad:

Üst Alt