Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Sumo DM işitme cihazım arızalandı. Tamirini nerede yaptırabilirim?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Oticon Sumo DM cihazı kullanıyorum. 6 ay önce cihazımın program geçişlerinde sorunlar başladı. Şöyle ki gerek 2. gerekse 3. programa geçmek istediğimde geçer gibi yapıp geçmiyor tekrar 1.programa geçiyordu. 2.programım telecoil programı olup telefon görüşmelerinde kullandığım programdır.
Bunun için Ses İşitme cihazları Merkezi'ne elden götürüp teslim ettim. Durumu tespit edip fiyat bilgisi vermelerini rica ettim.
2 gün sonra arkadaş vasıtasıyla aldırdım. 308,02 TL fiyat çıkarmışlar.
Şöyle ki,
1) Oticon Switch (Sumo DM)
2) Oticon Hoparlör (Sumo DM)
3) Bakım
4) Oticon kabin üst (Sumo DM-Ten rengi)

Bu işlemler için toplam fiyat (261,03+KDV) 308,02 TL fiyat çıkardılar. O zaman için bütçem el vermediğinden kalem kalem fiyatlandırmalarını istediğim hem fax hem de email yazıp gönderdim.
Malesef cevap gelmedi.Düşüncem kalem kalem fiyatını bilirsem kabin ve hoparlörü daha sonra değiştiririm idi.

Cihazı alalı 4 seneyi geçti.Garantisi yok yani. Cihazımızı tek buraya mı yaptırabiliriz.
Karşılaştırma ve kıyaslama yapabilmek için alternatif yer var mıdır?
Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

benim resound senin sumodan dayanikli cikmis bulnes:eek:
yavas yavas sesler gitti:( sonrada cat cat ses cikardi hafta sonu bir toplantimiz vardi bende moral sifir gittimde cihazsiz bir hayat olum gibiymis yedegimde yok:(simdi yeni cihaz almak icin cikcam artik allah ne verirse kabulum yeterki ses duyayim

Öyle sanırım,ya aslında 4-5 sene sonra cihazın arıza yapmasına pek bir şey demiyorum. Sonuçta kir,ter,yağmur,rüzgar vs. derken tüm etkenlere karşı mücadele ediyor.
Ben sadece ekonomik durumumdan dolayı şu an için gerekse kıyaslama yapabilmemiz için alternatif fiyat almak istiyorum.
Yoksa tek yer olarak bu firmaya yaptırılacak ise 300 değil 500 dese de vereceğiz demek oluyor bu.
Serbest piyasa ve rekabet ortamında alternatiflerin de olacağını biliyorum.
Bu yeri bulmak istiyorum ben. Aslında Kadıköy'de vardı böyle bir yer. Ama telefonlara çıkmıyor sanırım kapandı galiba. Zaten emekli askerdi.Sanırım yaşlılıktan dolayı işi bıraktı.
O zamanlar benim phonax'ımı ne kadar ucuza tamir etmişti hep.
Shukufe arkadaşım şurası bir gerçek ki işitme cihazımı elektronik aletlerin içerisinde en hassa ve nadir olanları. Zannetmiyorum ki 10 sene ve daha fazla dayansın. Ancak tamirlerle 10 seneye çıkabilir. Yani en azından ben böyle kabullendim.
Aslında kabin,switch,hoparlör değiştikten sonra (sadece bir bobin kalıyor) cihaz yenilenmiş gibi olacak. Dolayısıyla 4 sene daha gitse ondan sonra yeniden tamir etmek ekonomik gelmezse yeni cihaz almam gerekecek.
Allah yardımcın olsun, ben sumo dm den memnunum halen.

bulnes,
bence yetkili servisten (SES) şaşmayın. aksi halde astarı yüzünden pahalıya gelebilir. pazarlıkla belki biraz daha düşerler fiyatı.
benim seneler önce rexton işitme cihazımın conta gibi bir lastiğini değiştirmişlerdi, 200 milyonumu almışlardı. maalesef tamirden de bayağı para götürüyorlar..

Cevabın için teşekkür ederim. Bilmiyorum pazarlık yapıyorlar mı ki? Ben bir email yazayım bakalım.

bulnes eğer o kadar bi ücret istedilerse eğer 5 yıl bu cihazı kullandınsa yaptırmana gerek yok yenisini alırsan daha iyi eğer bi işitme cihazıda alacak olursan benim sana önereceğim sıemens(alman malı) resound(ispanya malı) öneririm

daha detaylı bilgi almak istersen işitme cihazı hakkında talay_25@hotmail.com eklersen mailimi irtibata geçeriz

Nasıl yani cem025, işitme cihazının ömrü 5 sene mi?
300 TL vermeyip yeni cihaz al diyorsunuz ama yeni cihazlarda 2.000 TL den daha aşağı yok, öyle değil mi?

yok bi cihazın ömrü beşsene değil eğer devletten yararlanmak istiyorsan 5sene geçmesi lazım yoksa devlet yardım yapmıyor

yok 1.500 1.300 çok daha iyi cihazlar var önemli olan sizin verim alabilmeniz değilmidir takım elbise gıravat almıyosun sonuçda bu sağlık

siz o 2.000milyarlık cihazla zıga lıte81 6 kanal çift mikrofon 4 program nano koruma dfs feedback önleyici bi özellikde cihaz alırsın

Günaydın Cem Bey,
Ben devlet üzerinden en son aldığım cihaz 10 sene olmuştur geçmiştir bile belki.
Şu anda emekliyim bir de.O zamanlar uğraşamadığım bir de Starkey'e yönlendirdiği için (Starkey'den hiç memnun kalmadım) bir daha ona yönlendirecek diye Oticon Sumo DM aldım.
Yani devletten alma hakkım var ama işte doktor dijital yazar mı ki?
Analog yazarsa ödediği para da komik sanırım.
Oticon Sumo DM kullanan birine daha iyi cihaz hangisini öneriyorsunuz,araştırayım bari.
Oticon Sumo DM yi deneme zamanında Phonax'ıda denemiştim ama güçlü gelmemişti bana. O zamanlar bilinen bir kaç markayıda denemiştim ama hiç biri Sumo DM kadar güçlü ses vermiyordu.

valla bulnes kardeşim işitme cihazı tamiri günümüzde 300 tl çok para eğer 150 200 arası olsa tamam diyicemde 300 tl bi tamir cihazına vermek bence çok pahalı yinede siz daha iyi bilirsiniz

cem025;

Estağfurullah daha iyi bildiğimden değil,kıyaslama yapmaya çalışıyorum.Swicth,hoparlör,üst kabin ve bakım için 300 TL normal midir bilmiyorum ki?
Tabi ki 150 TL deselerdi o zaman çoktan yaptırmıştım.
Sizden ricam Sumo DM ye eşdeğer olabilecek şekilde güçlü ses veren ekonomik hangi işitme cihazları var.Marka,model bildirirseniz sevinirim.

biz mesala tamir cihazları eğer sıkıntısı çoksa almıyoruz çünkü yaptırıyoruz en fazla tamiri yapılmış bir cihazın ömrü 1 2 sene ondan sonra hasta geliyo cihazım böyle oldu şöyle oldu die şikayete geliyo hastayla çok problem yaşıyoruz onun için almıyoruz pek tamir cihazı kim eğer cihazı yaptırdıkdan sonra bozulmaz bidaha derse yanlış söylemiş olur ben doğrularını söyleyeyimde sonra siz nası hareket etmek istiyorsanız öyle hareket edin

analog cihazlar artık kalktı bütün hastenelerde dijital programlanabilir işitme cihazları yazarlar

artık elle ayarlanabilir cihazlar kalktı şimdi bilgisayar üzerinden ayarlana bilir cihazlar var

bulnes sizin işitme kaybınız nedir şimdi işitme kaybını bilmediğim için size kafadan cihaz sunamam

cem025;

Yok o konuda hem fikirim. Orjinal cihaz tamir görmeye başladı mı tabiki ömrü kısalıyor. 1. tamirde 2 sene gidiyor ise 2. tamirde kesinlikle 2 sene de gitmez 1 seneye düşer. 3. tamire gittiği zamanda yaklaşık cihazın parası gitmiştir zaten tamirlere.
Önceki cihazlarımdan yaşadığım ben bu gerçeği.
Onun için diyorum güçlü Sumo DM gibi güçlü ekonomik hangi cihazlar var ise söylerseniz ona göre kıyaslama yaparak yol almak istiyorum.

İşitme kaybım aklımda değil ama yanılmıyorsam sağ kulak için 105-110 gibi bir şeydi.
Sumo DM nin karakteristik değerlerinden giderek cihaz seçimi yapamazmıyız. Mesela o zaman denediğim Sumo XP de rahat ses vermiyordu bana göre.

şimdi bazen bakıyorum hastanın 50 55 db işitme kaybı var tutup o hastaya 2.000milyarlık cihaz alırsan işin görür diyolar bu yanlış 1.500 1.300 ve hatta 1.100 lük cihazda işini görür zaten bi hasta verim alamadıkdan sonra istersen 5.000milyarlık cihaz ver farketmez

Cem bey 105-110 db için önerceğiniz ekonomik ve kaliteli işitme cihazı hangileridir.
Bir de devletin emekliler için işitme cihazı ödemesi ne kadardır?

bulnes sizin sumodan onceki cihaziniz analogdu
bir yedek cihaz her zaman icin lazim oldugunu cihazim bozulup cok ileri kaybimla kalakalinca oyle anladim pir anladim sende cok ileri kaybin oldugundan elinde yedek dijitalin olursa iyi olur ben ayrica koklear implant yuzunden olan cok asiri cinlamalar icin cihaza mecbur oldugumdan su bir haftadir oyle bir moralim bozulmus durumdaydimki cihaz almaya cikinca elime ne gecerse kabulum derecesine gelmistim

senin gibi cok ileri isitme kaybina sen soylemesen bile doktor bi kere dijital yazar
phonakin hangisini denedin bilemem ama nadia s olanlardan bir dene pisman olmayacaksin bana s x up olanlar fazla bile yuksek geldi sesleri
bir dene pisman olmayacaksin
ben ellerinde olan nadia s 3sp olanindan cok memnun oldum valahi diyeyim kulakla ses duyduktan baska gozlerim bile daha net gormus gibi hissettim almazsan alma madem emeklisin bir aktif duyuyu ziyaret ette dene iyi bir indirimde veriyorlar pesin paraya:eek:2600 lira dedikleri cihazi ricam uzerine 2000 liraya verdiler eh devlet babadan da koparirsak degmeyin keyfime:eek:
bence sumonuda sondan bi elden gecir

Shukıfe,s9 ıle s3 arasında guch farkı yok bence ama ozellıkler fazla s9 da.o yuzden kımın parası yetıyorsa s9 daha uygun

ben aslinda obur koklearzede kulagimada cros cihazi deneyerek rapor cikartmak istemistim kira sara taksitlde olsa cift tarafli duymak istemistim ama odyolog hanim sana cros olaz diyince biraz sevincime golge dustu ama sonra adm bunca sene tek kulak duymusum salla bir kulaklada olsa duymak dunyalara bedel:eek:

shukufe;

Evet haklısın, bu Sumo DM benim ilk dijital cihazım.
O zamanlar hangisi denedim model olarak hatırlamıyorum ama en güçlüsü idi ve bana yeterli gelmemişti. Belkide Nadia'lar daha sonra çıkmıştı piyasaya.
Bende bu arada Ses İşitmez Cihazları şirketine yazı yazdım. 307 TL olan değişim için son fiyat ne olur diye. Cevap olarak indirim talebimin uygun görüldüğünü ve 250 TL'ye yapılabileceğini bildirdiler.

Devlet dijital işitme cihazı için ne kadar veriyor.
Ayrıca benim iki kulağımda işitme kaybı aynı derecede sayılır. Bilmiyorum doktor iki kulağıma işitme cihazı yazar mı?
Yazarsa ben iki cihaz parası ile bir adet cihaz alabilir miyim?

Shukufe sana çok katılıyorum. Duymaya alıştıktan sonra sessizliğe gömülmek bizler derin psikolojik ve sinirsel bunalıma sokmaktadır.
Hiç unutmuyorum. 1990 da Trabzon KTÜ'de okurken, işitme cihazım ben var zannederken meğersem bitmiş ve Trabzon'da bulamamıştım. Babam İzmit'ten gönderip bana gelene kadar geçen sürede evden dışarı adım atmamış kimselerle görüşmemiştim.
Resmen inzivaya çekilmiş gibiydim. Kapı çalsa da duymadığımdan arkadaşlarda çok merak etmişlerdi.

bu spice palatform cihazlar daha yenice gibi biliyorum hunsal olsaydi biraz bilgi verirdi ama
bugun tekrar gittim kalibimi yapmislar alllah dedim siki durun ahali:eek:
su nal gibi kalibi yillardir biz cok ileri isitme kayiplilara illa bole nal gibi buyuk kalip kullancaksiniz diye yaparlardi ya:(ee bizde duymak icin mecburduk vallahide billahide kucucuk kalip yapmis bi tanesini bi tanesinide eger bunu kullanamasan diye benim kalip gibisini yapmis
kucucuk kulak icinde kaliba bi sevindimki havalara uctum:eek: oluyomuuuus hicbi tane otmedi artik yaz gunleri o koca naylonu kulagimda tasiyip kanter icinde kalmiycam:eek:
ecel terleri doktum kalip alinirken ama degdi:(
yalniz sesler cok yuksek kis sunu diye diye hal olsamda boyle kullan biraz sonra tekrar ince ayar yaparim dedi sule hanim
devlet bir cihaz icin 550 lira veriyormus sen iki cihaz alirken1100 lira alirsin bide emekliden kesinti az olurmus
ama iste oyle bir kayit kuyut yapiyolarki iki cihazin barasina bir cihaz alamazsin
ama iki cihaz alana hemen hemen bir cihaz parasina indirim yaparlar iyi bir pazarlikla birde nakit olacakmis:eek:
iki kulagindada ileri isitme kaybi olunca tabi yazar iki tane bana bakma sen bir kulak kor :(

shukufe;
Sizin adınıza sevindim. Hakikaten büyük kalıplar büyük problem. Ter yapması, kaşındırması vs.
İlgin ve bilgiler için teşekkürler.

Gasanov;
Bilgi için teşekkürler

önereceğim cihaz resound yada siemens markalar devletin ödeyeceği 500 milyon

git istanbulda gaes firaması var yada duyusana sana işitme kaybınıda söylersiz sana yardımcı olurlar

bulnes, kaybın için ultra power cihazlara bakman lazım. Phonak da naida UP modellerine bakacaksın. Oticonun pek ultra power türü cihazı yok nedense , sumo DM gücünde bir yeni cihaz çıkaramamışlar. Hala sumo DM satıyorlar ve de hala pahalı. 7 sene önceki fiyatından bile pahalı sumo dm. Oticonun bu tavrına gıcık olduğum için ben daha uygun fiyatlı olan phonak naida V sp almıştım. Memnunum ancak yeniden ayarlatmam lazım sanırım. Tabii sp cihazlar da size yetmez.

çamlıca;

Yorum ve açıklamaların için teşekkürler.
Evet Oticon o konuda sanırım hala yerinde sayıyor. Ama işte ne yaparsın dijital işit cihazında ilk göz ağrım ve o zamanlar araştırdığımda derdime derman olan bir cihaz.
Şimdi ise kararsız kaldım tamir mi yenisi mi diye. Hazır devlet babadan da destek alma hakkımda varken. Gerçi eskiden çok uğraştıyorlar diye hakkım olduğu halde almamıştım acaba hala öyle mi?
Sonuçta bu yazışmalardan şunu anladım. Oticon diye saplanıp kalmamam ve diğer cihazları da denemek gerektiğini...... Anladığım kadarıyla Phonak'ta teknoloji ve ürünler gelişmiş demek ki....

merhabalar öncelikle ben 10 yılduır işitme sektöründe çalışıyorum işitme cihazı aldınmı veya denedinmi bilmiyorum fakat benim sana birkaç önerim olacak
eger uzaktan kumanda veya bulututlu cihaz istemiyor ekonomik ve güçlü ve saglam ürün arıyorsan
1 sıemens ıntıus sp dır cıkış gücü 145 db fiyatı 1750 ama kampanyayla 1200 alırsın
2 sıemens cıelo 2 sp cıkış gübü 145 db fiyatı 2280 ama kampanyayla 1600 alırsın
3 unitron 360+ cıkıs 145db fiyatı 2500 kampanyayla 2000 alırsın
4 phonak naida 5 fiyatı 3000 tl civarı kampanyayla 2200 alınır
bunlar kullanabilecegin ürünler fakat bana sorar san siemensin bir modelini al özellikle cıelosu cok güzel ve özellikli bir modeli sese odaklanma gürültü bastırma anti fitbek 2,0 işine yarayabilecek tüm özellikler var daha detaylı bilgi almak istersen 0546 291 65 36 nodan bana ulasabilirsin

siemens cielo 2 sp ye baktım. http://www.duysan.com/Files/Data/CIELO_2_SP_TEKNİK_DATA.pdf
Maksimum kazanç 84 db fakat frekans aralığı 5000 hz ile sınırlı. Yüksek frekanslarda işitmesi olanlar 8000 hz destekli cihazlar kullanmalı bence ve sumo DM 8000 hz destekli. Sumo DM nin yeni teknolojili devam serisi çıksaydı çok iyi olurdu ancak oticon daha çok orta ve orta üstü seviye cihazlara ağırlık veriyor ne yazık ki. Çok ilerlemiş kayıplar için yeni bir cihazlarını pek göremedim. Chili gibi cihazlar var ancak bunların 100 db gibi kayıplara hitap edeceğini sanmam.

bulnes, eğer 2000 hz ve ötesinde hala az da olsa işitebiliyorsan sana phonak naida up serisini önerebilirim. Bu cihazlarda frekans sıkıştırması özelliği vardır ve daha fazla yüksek frekanslı sesleri işitebilmeni sağlar. Mesela ben naida V sp cihazlarım sayesinde 8500 hz e kadar duyabiliyorum. Yeni naida S UP serisinde bu aralık 10000 hz e kadar çıkabiliyor kayba göre. Tabii deneyip almak lazım. Her cihaz herkese olmayabiliyor. Artık işitme cihazı raporlarını almak zor değil. Rapor verme yetkisi olan her hastaneden çıkartabilirsin. Tabii cihaz başına 500 lira civarında bir ödeme yapılıyor.

burada işitme testi cok önemli 100 db fazla işitme kaybı var ve geniş bant istiyorsa sıemensin centra sp ye bakabilir pohanak sa gelince markaya fazla para vermeyin aynı modellerin unitron markası adı altında daha ucuza var mesela naida 5 in karşılıgı unitron 360+ deneyin bana dua edersiniz ikiside canadada üretiliyor aynı fabrikanın ürünü zaten işitme cihazı alacaksanız en önemli kriter denemektir kaybınıza en uygun modeli deneyerek bulabilirsiniz
cıelo 2 sp ye gelince 84 db kazanç cıkısıdır bunun odyodaki karşılıgı 145 db dir kazançla cıkış gücünü karıştırmayın ayar yapan işitme merkezi giriş mpo sunu ne kadar yüksek tutarsa cıkıs ona göre artar

siemenste guzel cihazlar var ama ithalatci firmasi degisip duruyor birde celio zannedersem baya bi senelik cihaz buda cok hizli gelisen isitme cihazi sektorunde eski cihaz deyimini kullanabiliriz sumo gibi
ithalatci firmalarini degisip duran cihazlardan hayir gelmedigini ben resonud cihazi gumastan alip gase satildiginda yasadim
bikac sene once uretilen cihazlar artik bizde yok diye ayarda yapamiyorlar programini bilmiyor alan yeni firma ben bunu cok yasadigimdan siemense yaklasmadim

Simensin trabzon bayisiyiz italatci degismiyor duysani simensin kendisiAliyor yani almanyadaki gibi turkiyedede kendi urunlerini satacakBu kullanici icin iyi bir durum Cielonun yeni versuyonu var bess sount diye tum modellerin var yeni versiyonu denemek lszimTabi daha gelismis modeller mevcut fakat fiyatlari pahali

Üst Alt