Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oticon Sumo DM işitme cihazım arızalandı. Tamirini nerede yaptırabilirim?

unitron 360+ da naida V deki sound recover var mı ? Çok önemli bir özellik çünkü duyma aralığını genişletiyor. Naida V in normal aralığı 6400 hz kadarken bu özellik ile ben 8500 hz e kadar duyabiliyorum. Bazı çevre seslerinde mesela kapı zillerinde aradaki fark belli oluyor. Geniş duyma aralığı daha canlı bir işitme dünyası sunuyor. Bu sebepten naida serisine devam edeceğim. Yeni çıkan naida s serisinde 10000 hz e kadar çıkabildiğini okumuştum bu aralığın.

Maksimum kazanç ve çıkış gücü farklı şeyler tabii belirttiğiniz gibi ancak maksimum kazanç benim için önemli bir kriter. Zaten maksimum kazanç yükseldikçe çıkış gücü de artıyor cihazlarda.

Frekans sikistirma yenii cikan bir teknoloji 360+ naida 5In aynisidir fakat frekans sikistirma yoktur bunun yerine konusmaya odaklanma vardirCihazini kullaniyorsan ve memnunsan ayni markanin gelismis modelini kullan Cunku alistigin sesi bozmaz daha rahat edersin unitron pohonakla ayni sws kalitesindedirAlmadiysan bir dene kaybedecegin bir sey yok

troytd;

siz tarafsiz olarak bilgiler veriyorsunuz simens satsanizda cok tesekur ederim isitmeyenler adina

alistigin sesi bozmaz ayni marka diyorsunuz bunu hic bilmiyordum resoundda spark denemistim vakti zamaninda ayni benim canta 780 d gibi ses vermisti ama anlama acisindan benim cihaz kadar verim almadigimi hissettim
birde siemensin centrasiydi galiba cok oldu buda reoudlar gibi ses vermisti ben uygulayan odyometristlerin kerameti zannetmistim :) iste simdi sayenizde cozdum:)

Tamir için idis ve duysel firmaları da yapar ... idis oticon türkiye yetkili bayisi yani baş bayii.. Duysel de gerçekten ilgili bir firma ve servisleri çok iyi ...

Eğer yni cihaz alacaksanız önce phonak naida S5 ve unitron 360 ı bir deneyin... chili yeterli glirse o da iyidir ama naida s serileri neme ve toza da dayanıklı s 5 yeterli s9 a o kadar para vermeyin. Ben s9 kullanıyorum telefonun sesini hr ii lağa vrmesi dışında bi artısı yok tamamen reklam olduğunu düşünüyorum. Devlet cihaz başına 500 tl ödeme yapıyor.. bunun için devlet hastanesinden her iki kulağa programlanabilr dijital cihaz gerekliir raporu çıkartmanız yeterli sonrasında cihazı alıp evrakları mal müdürlüğne teslim ediyorsunuz paranızı 1-2ay sonra ziraat bankasından alıyorsunuz...Phonak oticon unitron resound widex ve beltoneyi denein derim... siemens iidir ama bir ara çok sık ithalatçı değiştirdi mağdur olan çok oldu ama şimdi ne duumdadır biliyorum...Firma olarak duyselin müşteri hizmetleri gayet iyi...Aktif duyu da fena değil... Ama dediğim gibi cihazları tek tek deneyin hangi cihazdan memnun kalırsanız ve hangi firmnın yaklaşımı hoşunuza giderse ondan alın...

hah bahadir sen aldin iste 9 s:)kayipta 100 db yi gectigi gi i hatirliyom:) bu saqgir kulakla nasi duydun telefonu hic aklim kesmiyo valla:( 95 db kayila bebekligimden kendimi bildigimden hic telefon kullanamadim bide heves ederdimki artik astim
ondan s3 bana yeter dedim cihaz bozuk oldugundan panikle yapistim
simdi gozumu acip duymaya baslayinca acep bu 5s yi mi alaydim daha cok anlardim konusmalari der oldum simarikca:p
obur cihazimLA DUYMAZDIM koklear implant varken cay doldururkenki sirrr diye bi ses cikariyo diye hayret edrdimya aynen bu 3s ile duydum yaaa
bide kapiyi orterken bi tane ses duyardim uhh 3 4 turlu olurmus bu kapi kapama sesi
inanamiyorum yahu ocak yanarken ses cikiyomus iste onuda duydum :)

Öncelikle yeni cihazınız hayırlı olsun...
Valla bu duophone ile yavaşl yavaş alışıyorum ama daha ayarları tam beceremediler.. Konuşmayı anlamada S 5 s3'e oranla gerçekten iyi. Aldığınız yerde bir deneyin zaten sanırım alalı 1 ay olmadığından seve seve değiştirirler. Hem daha fazla para kazanacaklar :)
Açıkçası ben daha alışamadım mı yoksa ayarları mı beceremiyorlar tam çözemedim... Olmazsa parasıyla başka firmaya da yaptıracam bakalım...
Gerçekten Phonak Naida S serisi ile bizim için nimet oldu...
Sizi foruma üye olduğumdan beri takip ettiğim için duymanıza ve duyduğunuzu anlamanıza çok ama çok sevindim...
İyi günlerde kullanın...

Shukufe birşey sorcam...
Kalıp olaraka sana ne verdiler normal kalıp mı yoksa power slim tube mi ?

bbilensoy merhaba,arkadaslar merhabalar.bilensoy,ozaman cift naida 5 alirsak bir de compilot alirsak cift kulakda duyacaimiz icin s9a gerek yok deymi?bu shukufe bizden habersiz bizim aldiimiz ve alacaamiz firmadan almis cihazi,bana haber vermeden,oysa ki...ne ise,gerisini kendine anlatmisdim.paran varsa s5 ve dene

bende sumo dm kullanıyorum alalı daha 1 yıl olmadı lakın ondan oncekı sumo dmnın bır alt modelı sadece sumoydu onuda 8-9 yıl kullandım arıza yaptı hopörlör tamire gitti 250 tl verdim yetkili firmaya yaptırdım oda ses işitme cihazları*** evet aldıgımda odyolog söylemişti zaten bir işitme cihazının ömrü en fazla 5 senedir.

bulnes;

Oticon SUMO DM dünyanın en güçlü cihazıdır. Kullanılan hoparlörü bir başka marka tarafından takıldığında size aynı derecede yüksek ses vermeyebilir bunu mutlaka göze almalısınız. Göze alıyorum diyorsanız, cihaz tamiri yapan tamir merkezleri de mevcut. Aksaray da , Kadıköy de bildiğim yerler var. Ses İşitme ile ben sizin için irtibata geçtim. Cihazların tamiri konusunda çok ciddi indirime gidilmiş. p e varan indirimler mevcutmuş. Arkadaşlar diyor ki , mümkünse tekrar getirsin, yeniden bir fiyat bilgisi alsın hastamız. Çünkü artık swich tek başına değişim olmuyormuş zaten. Amplifikatör olarak değişim söz konusu olabiliyormuş. Yani, benim tavsiyem önce Ses e gidip tekrar fiyat bilgisi almalısınız. Sonra baktınız ki yine rakamlar size uymuyor, başka bir adresi de size özelinizden yazar yollarım. Buradan bunu yazmam ayıp olacaktır )) Sevgiler..

allllaaaaaah dıyorum
ceremıcem betul hanım oyle bılgıler verıyorsunuzkı, ısıtme kayıplıların koruyucu melegı bızler ıcın bulunmaz kısısınız ama ama sızı topa tutucak satıcılar bu gıdısle. olsun bızlerın duasını alıcaksınız sıze duacıyım her ısınız rast gıtsın,gonlunuzce olsun betul hanım, ıcımden aglamak gelıyor.
benım cok severek kullandıgım danowokundu gaes sahıplenmedı tabı bunu uygun fıata emın olarak tamır ettırebılecegım yer hakkında bılgınız varmı sızın otıcon olmasada.
o cıhazım ruyalarıma gırıyor cok ozluyorum ama bı baktıramadım yarım yarım calısıyor bazen cıkarır takarım emektarımı hıc tamır bakım gormeden 7 yıl ne guzel bırlıktelıgımız olmustu canım cıhazım resound canta 780 d ıle

Merhabalar,
ceremicem açıklama ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
Fiyat indirimi ile yani 250 TL ye Şubat 2013 de yaptırdım zaten.
Gel gör ki Şubat 2014 de cihazı bakıma götürdüğümde aynı parçaların tekrar değişmesi gerektiğini söylediler.
Bu seferki fiyat 144 TL. Kampanya fiyatı olduğundan dolayı daha da indirim yapacamayacaklarını bildirdiler.
Dolayısıyla ortalama sene de bir kere yine ortalama 150 TL ye habire bu parçaları değiştireceğim sonucunu çıkartıyorum.
Mantıklı mı peki bu durum?

bulnes;

Çok mantıklı gelmiyor burada sizi dinleyince ama , cihazın içini açınca göreceğimiz durum belirler bunu. Çalışır durumda olmasına rağmen çok fazla oksit birikmiş ve yıpranmış parçalarla hizmet veren bir cihaz ise , zaman içerisinde tekrar tekrar arıza çıkarmaya devam edebilir. Bugün hoparlör , microfon derken , yarın amfi değişimine gidilmek zorunda kalır mesela , hasta der ki , 3 ay önce 350 lira masraf yaptım ben bu cihaza , aradan 3 ay geçti 800 lira masraf çıkarıyorsunuz der... Ama o parça o zamanlarda işlem yapıyor durumdadır , masraf çıkmaması adına değiştirmezler .. Teknik servis işi çok zor bir iştir.. Yani değişmesi gereken parçayı görürsünüz, ama çalışıyordur, hasta der ki çalışan cihazın neden parçasını değiştireyim.. Boşu boşuna masraf çıkartıyorsunuz der.. Değiştirmezsiniz , bir kaç ay sonra değişmeyen parça arızalanınca daha yeni yaptırdım bu ne şimdi , yapacaksanız adam gibi yapın der.. Yani var ya , hakikaten her iki taraf için de zor durumlardır. Tabii bu böyle olmayada bilir , herkes iyi niyetli olmayabiliyor o ayrı.. Sizin konunuza gelince .. Cihaz 4 yaşını bitirmiş :) artık bu tip arızalar çıkarmaya başlaması normal.. sık sık tamir parası ödemektense , ödeme kolaylığı gösteren bir merkezden , eski hastamız olduğunuz için de indirim talep edip yenisini almanız çok daha mantıklı olacaktır. Sık sık yapmıyor da yılda bir defa 150 lira masraf ile kurtarabiliyorsanız , elbette ki bunu göze alabilirsiniz.. Bu sıkıntıların süresini en çok terleme oranınız belirler. Oticon un çok modeli ile karşılaştım ben , 10 yıl veya üzerinde kullanılmış. Ama SUMO çok güçlü bir cihazdır ve hiç 10 sene kullananı görmedim.. 5 yıldan sonra artık yedekte saklayanları gördüm ama :) yapabileceğim bir şey olursa elbette yine ulaşın bana olur mu , sevgiler .. ))

shukufe;

:)))) shukufe , teşekkür ederim.. Hepinize de arkadaşlar.. Senin konunla ilgili olarak bilgi edinip döneceğim sana .. )) sevgiyle kal

Merhaba ceremicem, ellerinize sağlık. Güzel,geniş ve açıklamalı yazmışsınız.
Evet hak veriyorum. Hassas cihaz olduğu için özellikle ter konusunda zayıf kalıyor cihaz.
1 sene sonra tekrar aynı parçaların değişmesinin tek sebebi bu bence.
Aslında imkanım olsa (inşallah yakın zamanda olacak) ben de bu cihazı yedeğe çıkarıp yeni bir tane almak istiyorum.
Peki bir şey soracağım. Daha önce de biliyorum. SGK kanalıyla aldığımda bana maliyeti -atıyorum- 1000 TL ye mal (SGK kanalıyla gidince liste fiyatını uyguluyorlardı) oluyorsa kendim direkt almaya kalksam 1100 TL gibi cüzi bir fark oluyordu. Bende bu cuzi fark için SGK ile uğraşmadan direkt almıştım.
Şimdi de durum böyle mi? Yani SGK kanalıyla mı almak bayağı fark yaratıyor mu?

bulnes;

Liste satış rakamı 2075,00 TL Sumo DM nin.. Devlet bugün 550 brüt ödeme yapıyor , kesinti ile 500 liraya geliyor ortalama.. Devlet parayı sizin hesabınıza ödediği için , firma sizden paranın tamamını alıyor normal şartlarda , siz 500 lirasını devletten 45 gün sonra geri alıyorsunuz.. ( hesabınıza yatıyor ) Ancak isterseniz biraz daha bekleyin derim. Bugünlerde yeni bir sözleşme imzalanacak. Artık her kafasına esen cihaz satamayacak. Çok zor şartlar getiriliyor. Yani piyasadaki bu bahsettiğiniz şikayetçi olduğunuz kişilerden temizlik yapılacak )) Yanısıra bu sözleşmenin bir de şu içeriği var , sanırım yine eskiden olduğu gibi devlet parayı hastaya değil, firmaya ödeyebilecek. Sizler yine eskiden olduğu gibi , sadece hasta payını ödeyebileceksiniz.. Bugün 2000 liralık cihazın 2000 lirasını da siz ödeyip, kurumun 2 ay içinde sizin hesabınıza 500 lirasını geri ödemesini bekliyorsunuz... Artık 2000 liralık cihazın 500 lirasını devlet firmaya ödeyebileceği için siz en başından 1500 lira ödeyeceksiniz gibi.... Tabii 2075 lira sizin cihazın liste fiyatıdır.. Eski hastamızsınız, iyi bir indirimi hak ediyorsunuz.. :) bu da cihazınızı alacağınız şube ile sizin aranızda :))

İşitme cihazı ve koklear implant kullananların dikkatine; cihazlarınızın sık sık arızalanması sizlerinde bildiği gibi ter ve nemden kaynaklanıyor. Hem implant hem işitme cihazı kullanan biri olarak ben, nem kutusu ve nem tableti kullanıyorum. 2010 yılından beri oticon sumo dm kullanıyorum ve son 2 yıldır plastik nem kutusunda nem tabletiyle birlikte her gece sabaha kadar nem kutusundan muhafaza ediyorum. Bugüne kadar bir defa bile bozulmadı hiç bakım falan da yaptırmadım..Bir kaç gün önce de elektrikli nem kutusu aldım,okuduğum bilgilere göre elektrikli nem kutusu normal klasik (plastik) nem kutusuna göre daha etkili nem kurutuyormuş..
Burada reklam falan yapmıyorum sadece bir işitme engelli olarak işitme engelli arkadaşlarımıza tecrübelerimi paylaştım..

oticon bunu hep yapıyor hoparlörün kablosu kopmustur komple değişmişlerdir dişarıya parca vermiyorlar normalde yurtdısından parca temin eden teknik servislervar onlarla görüşmen lazım ben sana birini tavsiye edeyim daha ucuza kesin yaparlar
akustik işitme cihazları merkezi trabzon 0462 600 01 61 teknik servisleri iyidir en kötü fiyat alırsın

Üst Alt