bulnes;
Çok mantıklı gelmiyor burada sizi dinleyince ama , cihazın içini açınca göreceğimiz durum belirler bunu. Çalışır durumda olmasına rağmen çok fazla oksit birikmiş ve yıpranmış parçalarla hizmet veren bir cihaz ise , zaman içerisinde tekrar tekrar arıza çıkarmaya devam edebilir. Bugün hoparlör , microfon derken , yarın amfi değişimine gidilmek zorunda kalır mesela , hasta der ki , 3 ay önce 350 lira masraf yaptım ben bu cihaza , aradan 3 ay geçti 800 lira masraf çıkarıyorsunuz der... Ama o parça o zamanlarda işlem yapıyor durumdadır , masraf çıkmaması adına değiştirmezler .. Teknik servis işi çok zor bir iştir.. Yani değişmesi gereken parçayı görürsünüz, ama çalışıyordur, hasta der ki çalışan cihazın neden parçasını değiştireyim.. Boşu boşuna masraf çıkartıyorsunuz der.. Değiştirmezsiniz , bir kaç ay sonra değişmeyen parça arızalanınca daha yeni yaptırdım bu ne şimdi , yapacaksanız adam gibi yapın der.. Yani var ya , hakikaten her iki taraf için de zor durumlardır. Tabii bu böyle olmayada bilir , herkes iyi niyetli olmayabiliyor o ayrı.. Sizin konunuza gelince .. Cihaz 4 yaşını bitirmiş
artık bu tip arızalar çıkarmaya başlaması normal.. sık sık tamir parası ödemektense , ödeme kolaylığı gösteren bir merkezden , eski hastamız olduğunuz için de indirim talep edip yenisini almanız çok daha mantıklı olacaktır. Sık sık yapmıyor da yılda bir defa 150 lira masraf ile kurtarabiliyorsanız , elbette ki bunu göze alabilirsiniz.. Bu sıkıntıların süresini en çok terleme oranınız belirler. Oticon un çok modeli ile karşılaştım ben , 10 yıl veya üzerinde kullanılmış. Ama SUMO çok güçlü bir cihazdır ve hiç 10 sene kullananı görmedim.. 5 yıldan sonra artık yedekte saklayanları gördüm ama
yapabileceğim bir şey olursa elbette yine ulaşın bana olur mu , sevgiler .. ))
shukufe;
))) shukufe , teşekkür ederim.. Hepinize de arkadaşlar.. Senin konunla ilgili olarak bilgi edinip döneceğim sana .. )) sevgiyle kal