Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
betaton işitme benim şu an itibaruyle 80 db kaybım var. gittim phonakın naida 5 ve naida 9 modelini denedim. hiç ama hiçbir işe yaramadı. sadece sesleri yükseltiyor o kadar. 85 db kazanç var üstelik... ama öyle reklamlarda söylendiği gibi ahım şahım bir cihaz değil. satıcıya dedimki bu naida su geçirmiyor doğrumu. evet dedi. ama öyle şapur şupur terlemeye, yağmura dayanamaz su geçirir dedi. e o zaman neden reklamlarda su geçirmez diyorsunuz dedim. cevap yok... naidalarda frekans kaydırma özelliğide varmış. onuda sordum. tatmin edici cevaplar alamadım. yani kesinlikle reklamlarda ne söyleniyorsa yalan. oticon sumo, phonaktan kat kat güzel. oticon sumo da denedim. ama agilin sesi daha berrak, daha temiz, daha net. ben oticon agil almasaydım kesinlikle bernafon alırdım. bernafonla, oticon agil arasında uzun süre kararsız kaldım. zira iki cihazda mükemmel. ama agil gürültüyü konuşma esnasında bastırmada biraz daha iyi. bernafon ve oticon kardeş markalar. her ikisinide aynı firma üretiyor.naida tercih etmeni tavsiye ederim