Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otizm yüzünden ömür boyu yalnız mı kalacağım?

berke26

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
269
Bende atipik otizm var. Rahatsızlığım yüzünden insanların duygularını ve düşüncelerini anlamakta zorlanıyorum. Bu yüzden çok fazla patavatsızlık yapıyorum, istemeden insanları incitebiliyorum, söyledikleri şeyleri bazen anlamıyorum ya da yanlış anlıyorum, yaptıkları şakaları ise neredeyse hiç anlayamıyorum (anladığım zamanlarda da düzgün şekilde karşılık veremiyorum.). Zaten bir erkek olarak futbol, araba ve kadınlar hakkında konuşmaktan hoşlanmamam ayrı bir dezavantaj benim için. Bunun sonucu olarak herkes benden uzaklaşıyor, uzaklaşmayan da beni ciddiye almıyor bile. Mesela; iş yerindekiler genelde diğerlerine selam verirken ya da sohbet ederken beni hep es geçiyorlar. Bir buluşma olacağı zaman beni hiç çağırmıyorlar. Sevgili ve evlenme konusunu açmaya bile gerek yok. Galiba ömür boyu yalnız kalmak kaderim olacak. Özellikle bu ülkede gram vasfı olmayan insanlar sırf çenesi çalışıyor diye hayatta her zaman benden önde olacaklar. En iyi işlere girecekler, hatta belki benim amirim ya da müdürüm falan olacaklar. En iyi sevgililere sahip olacaklar. Mahallede görüyorum zaten, elinde tesbihle ve Adidas eşofmanıyla ağzından küfür eksik olmayan mahalle kekolarının bile yanında manken gibi kızlar var (Sonra niye kadın cinayetleri artıyor.). Onlar hayatını gül gibi yaşarken ben yalnızlığımda kimsenin ruhu bile duymadan sefil bir şekilde yaşayacağım. Hatta belki de öldüğümde yaşadığım evde cesedim günlerce çürüyüp kalacak.

Bu arada kimseye kendimi acındırmak gibi bir niyetim yok. Zaten acınsam da bir şey değişmez. Sadece şu anda içimi dökebileceğim kimsem olmadığı için içimdekileri buraya yazmak istedim. Yazdıklarımdan rahatsız olan varsa kusura bakmasın.

Bir kadın olarak cevap vereyim, eğer ortalama üstü bir görünüşünüz varsa (Ee, tabii Brad Pitt olun da demiyorum ama) ve kültürel birikiminiz de iyiyse atipik otizm, sevgiliniz ve eşiniz olmasına engel teşkil etmez. Çevrenizdeki erkekler futbol, araba ve kadınlar hakkında mı muhabbet ediyor? Ben çevremde bir-iki kişi tanıyorum, bi' onlar futbol muhabbeti çeviriyor. Diğerleri kültürlü insanlar, dini ya da siyasi muhabbetleri var. Naçizane tavsiyem, çevre edinin.

Bir de o tasvir ettiğiniz abilerin yanındaki kadınlar size yanaşsa siz kabul eder miydiniz? Manken gibi olabilirler ama... Hmm. Neyse. Eleştirmeyeceğim. Kısacası, ambalajlı onlar.

Ekleme: Odun gibi davransanız da bir kadın sizi seviyorsa sizi "Christian Grey" gibi bulabilir.

Şizofreni ve Otizm var bendede.
Dış dünyaya bende kapalıyım kardeşim.
Kendime ait bir dünyam var ama ben genede evlenmek istiyorum. Yaşım tam 40. Ben ilaç kullanıyorum diye benimle kadınların evlenmeyeceğini sanıyorum.

@Samarra Yaşadığım stres yüzünden 58 kiloyum (6 ay önce 51 kiloydum ama spor yapınca 58'e çıkarmayı başardım.). Onun dışında tipimde bir problem yok. Belli bir kültürel birikimim var. Zaten tarih, psikoloji ve felsefe gibi alanlar ilgi alanıma giriyor. Ama sıkıntı bunu pazarlayabilecek insan bulamamakta ve bulsam bile rahatsızlığım yüzünden iyi pazarlayamamamda. Günlük hayattaki iletişimim buraya yazdığım gibi değil. Konuşmam bozuk ve anlatım biçimimde problemler oluşabiliyor.

Çevrenizde hep kültürlü insanların olmasına şaşırdım. Sorması ayıptır, ne işle meşgulsünüz?

@aydünyavaz Engellinin halinden genelde engelli anlıyor. Ama ruhsal engelli biriyle evlenmeni tavsiye etmem.

Bedensel engelli biriyle evlen ki birinizin eksiğini diğeri tamamlasın.

İlaç kullandığım için kadınlar beni tercih etmezler sanıyorum ve bundan korkuyorum.

22 yaşında cp li olarak yukarıdaki bayan arkadaş bile tipten bahsetmiş kadınlar için dış görünüş karakterden iyi insan olmaktan bile daha önce gelir hastalığım yüzünden benimde kız arkadaşım olmadı Hayatımız öyle güllük gülistan insanlar gibi geçmiyor sen ne kadar kültüre sahip te olsan o yukarıdaki bahsettiğin insanlar senin hep bir adım önünde olurlar zaten sonları da belli oluyor sen Gine’de iyi olmaktan vazgeçme

@BayKukla Doğru söylüyorsun, milletin dalge geçmesi için iyi malzeme oluyoruz. Gerçi çoğu insana rahatsızlığımı söylemiyorum ama yine de dalga geçilecek duruma düşebiliyorum.

@berke26, O da var tabi de, demek istediğim o değil

Ünide her tanıştığı insana anoreksi olduğunu söyleyen bir kız vardı. Erkeklerin de ilgisini çekiyordu. Çok kolay arkadaşlık kuruyordu.
Ben ise onu her gördüğümde ağzına yemek tıkasım geliyordu.

@BayKukla Bunun özenilecek ne yanı var anlamıyorum. Mesela; birçok ünlü kişi sırf ilgi çekmek için otistik olduğunu söylüyor. Ama öyle göründüğü gibi iyi bir şey değil. Network, iletişim ve kendimi pazarlama günümüzde her alanda başarı için en önemli faktörlerfen birisi iken rahatsızlığım özellikle bu konularda beni en gerilerde bırakıyor. Ben bir yerlere gelmek için köpek gibi çalışıyorum, ama yanımdaki adam benden daha iyi çene yapıp sanki benden daha iyiymiş gibi kendini pazarlayabildiği için her zaman benim önüme geçiyor. Dışarıdan bakınca da diksiyonum ve konuşma tarzım yüzünden neredeyse bir zihinsel engelli muamelesi görüyorum ve hayatta her yerden eleniyorum.

Üst Alt