Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Yoo hakli geçen yaz ayni olayı otogarda bilet alırken engelli bir kiz yaşadı ve ben de tesadüfen dinledim. Arkadaşı bekliyorum otogarda ve yanıma tatile gelecek neyse bilet kesen %30 indirim falan yapmıyorum istediğin yere şikayet et dedi. Kız yazlık yer diye fazla firma yok mecbur aldi. Sonra bilet satana dedim ki engelli raporu var ya şikayet ederse ceza ödersin dedim. Bana aynen şunu dedi buraya bilet almaya gelenlerin %80 engelli karti var. Hepsi sahte rapor aliyor engelli falan anlamayız diye söylendi. Belki psikolojik rahatsızlığı var dedim yani bipolar ya da şizofreni dış görünüşe bakıp karar vermek hata ben de şizofreni olacağım az kadli ve devlet herkese engelli raporu ile kart dağıtmış diye söylendi. Yani firmalar indirim yapmıyor ayrıca biletin ekran görüntüsünü ulaştırma bakanlığı ile cimere atması lazım ama zaten herkes bunu biliyordur.Konu sahibinin hayatında hiç bir işi rast gitmiyor herhalde konuya bakmadan tahmin ettim doğru çıktı.![]()