Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites arac kullanabilir raporu hakkında..?

sabri57

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben ortapedik engelliyim %52 engelli raporum var ayrıca H Sınıfı ehliyet alabilir ve tertibatlı araç kullanabilir raporum var (2011) yılında alındı gecenlerde sürücü kursuna gittim elimde bulunan raporun gecerli olmadıgını ve h sınıfı ve tertibat ibaresi olmaması gerektigi ve sadece otomatik arac kullanabilir ibaresi yeterli olacagı söylendi yeni otomatik vites arac kullanabilir raporu nasıl alabilirim ben izmir /aliagada oturmaktayım aile hekiminden sevk aldım ama sevk olan hastane ismi yazmadı (prosüdürü bilmedigini söyledi)ne yapmam lazım yol gösterirseniz tesekkürler.

Ehlıyetın yok ıse. Aİle hekımıne git . Sürücü sağlık formunu doldur . Devlet hastanesi ilgili bölüme sevk edecek .Sevk oldugun doktor sağlık durumunu yazıp özel tertibat yada otomatık vıtes dıye raporu doldurup il sağlık müdürlüğüne sevk edecek . Orada da kontrol den geçip doktorun yazdığı onaylanıp ilgili kodlar verılecek . Bu rapor ıle sürücü kursuna basvuracaksın .

tesekkürler osman bey ben aile hekimine gittim sürücü adayı ve sürücüler için rapor formu doldurduk oraya görüşlerini yazdı o form ile devlet hastanesine gidip görüseyim kurul mu sevk eder ilgili doktorlar mı

sabri57

Kurul değil, bir uzman hekim imzası ile il sağlık komisyonuna sevk almanız yeterli.

sabri57

Sana yakin, ortopedi bolumu olan bir hastaneye git (ozel veya devlet). Saglik kurulu bolumune git elindeki aile hekiminin verdigi formla. Onlar seni sisteme kaydedip (muayene ucreti alip) ortopedi doktoruna sira verecekler. Ortopedi doktoru elindeki raporun 2. bolumune tani ve kistaslari yazip onlayayacak. Onu o hastanenin saglik kurulunda onaylattiktan sonra il saglik mudurlugune gideceksin. Orada da raporunun 3. bolumunu dolduracak kurula girmen icin gun verecek. Yaninda her zaman fotograf, kimlik fotokopisi ve varsa engelli raporunu (veya kopyasini) bulundur.

haftanede doktor tanı yazdı özel tertıbatlı arac kullanılır yazdı il sağlık kuruluna sevkı uygundur dedı ancak evraagı bna veredıler bız yolluyacagz dedıler haber beklıom 1 hafta oldu evrak il saglıga ulaşmamış yenı heyet raporunada gırecem ancak otv muaf falan fılan şklınde ıbare yazmayız dıolr anlamadım gttı

merhaba hastaneye gittim aile hekiminin verdigi raporu doldurup ücret talep ettiler ücretli sanırım oradan formu doldurup il saglık müd.sevk edecekte il saglık müd.neresi oluyor ben izmirden yazıyorum tesekkürler

Üst Alt