Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik Vites Ehliyeti için İl Sağlık Komisyonuna gerek yokmuş

sakura71

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
5
Arkadaşa ehliyet almak için bugun Ankara Emniyete gittik. Otomatik vites araç kullanır H sınıfı ehliyet alır ibareli sağlık kurulu raporunu kabul etmediler. Aile hekimine gitmek gerektiğini söylediler. Bildiğiniz gibi yeni düzenlemeye göre
1-Aile Hekimi
2-Uzman Doktor
3-İl Sağlık Komisyonu'na
gidiliyor sırasıyla. Ancak durumunuz donanımsız sadece otomatik vites kullanır ise İl sağlık komisyonuna gitmeye gerek yokmuş. Uzman doktorun gerekli kodu yazması yetiyormuş.
Ayrıca bu arkadaş eski b sınıfı ehliyeti h sınıfına dönüştürmek için ehliyet kursuna gitti ve sertifakasını aldı. Rapor 2015 aralık, sertifika 2016 tarihli. Eğer sertifika da 2015 tarihli olsa idi sağlık kurulu raporunu kabul edeceklerini söylediler.
Bu arada Ankara Emniyette engelli ehliyetleri ile ilgili bölümdeki arkadaş bizim gibi engelli bir personel.

sakura71 gerçekten güzel bir haber ama tüm illerdeki emniyet birimleri bunu biliyor mu acaba. yönetmelikteki hangi maddeye göre bunu bu şekilde kabul ediyor emniyetteki arkadaş acaba. ben 2015 yılı sonunda H sınıfı tertibatsız otomatik vites ehliyetimi almıştım. 5 yıl süresi var değiştirmek için ama il sağlık müdürlüğü işi gözümü korkutuyordu açıkçası.

tanerbudak diyorum ki hiç bulaşma şuan ehliyet ve araç değiştirme işlerine. Özellikle İzmirde bende sıkıntı yaşıyorum. Biraz otursun bu işler

tanerbudak Umarım iyi haber gelir. Ben bu kadar sıkıntı çıkacağını bilseydim arabamı 6 ay sonra satardım. Herşey yoluna girmiş olurdu. Şuan arabasız koşturuyorum çok zorlanıyorum.

Benim aradığım konu sanırım bu :) Selamın aleyküm bende %100 rapor var kalp nakli bekliyorum. Yürümekte epey zorlanıyorum kol ve bacaklarda sıkıntı yok. Otomatik vites ehliyet almak istiyorum. Hangi yolu izlemeyelim yardımcı olur musunuz ?

Gelen cevabı bizle paylaşırsan tam bilgi sahibi oluruz kafamızdaki soru işaretleri de kalkar Taner arkadaşım

a) TABİPLER TARAFINDAN KULLANILACAK KODLAR
01. Görüşün düzeltilmesi ve/veya korunması
01.01. Gözlük
01.02. Kontakt Lens(ler)
01.05. Göz siperi
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
01.07. Kişiye özel optik aygıt
02. İşitme desteği/iletişim desteği
03. Uzuvlara yönelik protez/ortez
03.01 Kol/kollar için protez/ortez
03.02 Bacak/bacaklar için protez/ortez
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
61. Gün içinde yapılan yolculuklar ile sınırlı (gün doğumundan bir saat sonra, gün batımından bir saat önce)
64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
101. Monoküler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
103. Sağlık raporu yenileme süreleri
103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü
103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü

Otomatik vites yok ?

Peki tertibatsız sadece otomatik vitesli araçlar için ÖTV muafiyeti söz konusu mu ?

fsmehmet
Sol alt ya da üst ekstremite kısıtında salt otomatik vitesli araç ötv muafiyeti için yeterlidir.
Komisyonun listesindeki bir kodu doktor yazamaz, otomatik vites de bir tertibat sayılmakta olduğundan komisyonsuz olacağını sanmıyorum.

Dostum açıklama sumudur tetibata gerek yoksa ilnsagliga gerek yok ailr hekimi uzman doktor islem tmm

özelden bir hastaneye gitmek yeterlimi

ZİRVE arkadaşımızın yazdığı ayrıntı önemli. Doktorlar tarafından yazılması gereken kodlar içerisinde otomatik vitese dair bir ayrıntı yok! Yani, otomatik de olsa komisyon şart görünüyor. Başka türlü uygulama için bir yol yok...

bende ne otomatik var ne başka birşey şuanki mecut ehliyedede yk tertibat falan sadece sınfı h degiştirmek için al ehkimi raporda verdi bu seferde emniyet kabul etmediii tertibata gerek yoksa zorlamı taktırcazz

bizdeki durumda çift kalça protezi sol ayakta kısıtlılık sadece otomatik vites alabilirmişiz(özel donanımsız) acaba devlet hasdtanesindeki ortapedi uzmanı 78-10.02 ve 102 kodlarını yazarak rapor verse emniyet engelli ehliyeti verirmi durum nedir bu tarz bir durumla karşılaşan yani sol alt ektremitedeki sorundan dolayı dacece otomatik vitesli araç alan ve ötv indiriminden faydalanan ehliyet çıkartan oldumu.

ve emniyet kabul edip engelli otomatik vites ehliyeti verdiğinde ötv indiriminden faydalanabilirmi vergi dairesi ne der?

biraz uzun oldu kusura bakmayın????:)

[FONT=sans-serif]ortapedi uzmanı 78-10.02 kodları yazamaz,yetkisi yok!İl Özel tertibat komisiyonu yazar![/FONT]

fahru

velevki yazdı emniyet sorun çıkartırmı
emniyet ehliyeti verirse ötv indiriminden faydalanırken vergi dairesi sorun yaratırmı?

yoksa ötv indiriminde sağlık raporu ve ehliyet fotokopisiimi lazım

[FONT=sans-serif]Selam, arkadaşlar benim b sınıfı normal ehliyetim var, engelli b sınıfına çevirmek istiyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.Rapor oranım %94 ötv muafiyetli vekil atayarak almıştım arabamı aracım otomatik vites ağırlıklı eşim kullanıyordu .Ve üçüncü dereceye kadar kan bağı olan herkes,de kullanıyordu.artık kendim kullanıyorum. Ama mevzuat açısından benim b sınıfı normal ehliyetle kullanmam legal değilmiş. Ve b sınıfı engelli ehliyeti çıkarmam gerekiyormuş rahatsızlığım gullian barre senduromu ayaklarımda seker kaldı.ayaklarımdaki sorunda sağ ve sol düşük ayak problemi fu,tap diye bir cihaz var onu kullanıyorum. Düşük ayak sorunum kalmıyor. Çok rahat kullanabiliyorum aracımı ne yapmam gerektiğine dair yazarsanız çok sevinirim Teşekkürler..BÜLENT hocam cvp yazarsanız sevinirim,normal b sınıfı ehliyetimle kullanmamda ne gibi sakıncalar olabilir, yada normal b sınıfı ehliyetimle kullanabilirmiyim aracımı..[/FONT]

ne zman atdın maili kardeş ne sordun tertibat yoksa il saglık olup olmadıgınımı

Kullanirsin bir sorun olmaz

Otomatik vites 10.02 kodu gerektiriyor bunun için tabibler tarafından kullanılacak kodlar arasında yok otomatik vites kullanmasi durumunda il sağlık grekli gibi manuel araci sürmeye bir durum yok ise il sağlık yok anlaşılan bu

Ama desitirenler oldu hemde bu siteye uye olanlar icinden doktorun otomatik vites alır raporu ile il sagliga gitmeden

Otv yararlanabilir olan rapora tertibatli araç kullanabilir yazısı eklenebiliyor mu acaba bu konuda güncel bilgisi olan var mi ?

Bildim kadari ile sen ehliyetini aldın ne gibi kodlar yazdılar il sağlığın verdiği rapor yetersiz arac alimi icin tekrar rapormu isteniyor

Ehliyet icin alınan rapor farklı bi rapor onunla araç alımı yapılmıyor o sadece ehliyet alımı için kullaniliyor

Himm arac alimi için yeniden rapora basvurcan ondada ozel tertibatlinarac kullanır yazıyor olmasi gerek ozaman 2tsne rapor çıkarmak gerçekten kolay is degil bir ehliyet için bir arac icin

Benim zaten raporum var otv den yararlanabilir ama tertibatli araç kullanabilir yazmıyor onda tekrar rapor çıkartmadan o mevcut olan rapora yazdirabilir miyim diye öğrenmek istiyorum güncel bilgisi olanlar varsa bu konuyla ilgili

Üst Alt