Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araçlarda en çok tercih edilen marka hangisidir?

son_bir

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar burda genelde sol bacağından özürlü olanlar yani otomatik vitesli araba kullanan arkaşların tecrübelerine ihtiyat olduğunu düşünüyorum. Otomatik vitesli arabalarda en çok tercih edilen araç hangisi kullanan herkes fikirlerini yazarsa memnun olurum.

bende clıo-3 Qickshıft var memnunum..2 yıldır sorun yok..

1.2 80bg benzınlı lpg taktırdım suan 120 bınlıra yakıo..harıka..

ha dızelıde var bu benım arabanın oda cok az yakıo..lpg tercıh etmıceksen 1.5 dızelı var 85 bg kmde 130-140 bınlıra yakıo..foyatlarda harıka...ötv dusunce 21000 ıla 24000 lıra arasında fıyatlarla sahıp olabılırsın..

Ben ford fusıon kullanıyorum. 1,6 motor. Çok memnunum. Araba yüksek olduğu için dağ tepe demiyor. Yakıtı orta karar diyeyim çünkü hızına göre değişiyor.

Otomatik vitesli araçlarda en önemli husus arabayı düzgün şekilde kullanabilmek. Mesela benzin tasarrufu yapayım diye inişlerde boşta gitmenin şanzımana büyük zararı vardır. Keza mesela kuma saplanan bir aracı oradan kurtarmak için yedeğe alıp çekmek için büyük güç sarf etmek de aynı şekilde otomatik vitesli araçlara göre değil, sıkıntılı şeyler bunlar. Bu nedenle ne marka araç alınırsa alınsın şanzımanın ömrünü uzatmak için aracı nazik bir şekilde kullanmak gerek.
Gelelim marka konusuna. Bu konuyu ustamla sık sık konuştuğum için sadece gördüğüm, duyduğum ve bildiğim markalar için birkaç şey yazacağım. Tabii ki Amerikan arabalarındaki ve Mercedes marka arabalardaki şanzıman üstüne yok derler. Wosvogen ve Opel pahalı arabalar. Pederden ve bu marka araca sahip bir arkadaşımdan bilirim ufak bir parça değiştirmeye gittiğinde yüklü bir fatura çıkıyor karşısına. Oysa Hyundai’nin parçaları ucuz. Bende eskiden Ford Taunus var idi ve arabayı yıllarca tepe ele kullandım, maşallah şanzımanında sorun hiç çıkmadı. Daha sonra Hyundai aldım. Araba güzel ama iki kere şanzıman tamirine gittim.O kadar da dikkatli kullanmama rağmen sıkıntımız oldu.
Sözün kısası yedek parçası ucuz ve piyasada sıra beklemek derdi olmaksızın rahatlıkla bulunabilir bir markayı da seçenekler arasına almak da yarar var. Mesela Renault’un onca güzel modelleri var ve Bursa fabrikasında yetkili olarak çalışan bir mühendis arkadaşım şu an Türkiye’de alınabilecek tek marka aracın Renault olduğunu söyledi. Tabii ki herkez kendi malını met eder, kimse malına kötü demez ama ben duyduğumu aktarayım.
İyi günlerde, kazasız belasız kullanımlar temennimle.

bencede ya renault yada ford...ıkısıde saglam ve parcaları ucuz..ama reno yu öne cıkaran ıkıncı elde daha pahalı olması ve az yakması..

neden hiç kimse HYUNDAİ den bahsetmiyor acaba? hem servis ağı geniş, ekonomik, hemde çok ucuz, ayrıca servisi bakım ücreti diğerlerine nazaran çok düşük ve de 5 yıl garantili olacak kadar da sağlam araba. ben kullanıyorum çok çok memnunum. tavsiye ederim.

Otomatik vitesli araba tavsiyeleri

Otomatif viteste hangi arabaları tercih edersiniz kullananların tavsiyelerini bekliyorum

aslında ben 30,000 e kadar düşünüyorum şuanda araştırma aşmasındayım araştırdıkça kafam karışıyor dün cilyo hb.bayisiyle görüştüm 31.000 dedi fiyatını sana 21.000 olur dedi akşam araştırdım kimse tavsiye etmiyor rampalarda geriye kaçırdığını söylüyorlar otomatikte en çok dikkat edilen geriye kaçırmayanlrı yanılmıyorsam

ben 25 yıldır araba kullanıyorum tüm tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. bugün türkiye şartlarının en iyi arabası buzdan arkadaşımın belirttiği gibi TOYOTA COROLLA dır. hem servisi ucuz servis ağı geniş ve de yürüyen aksamı çok sağlam. malum türkiyede yollar japonya daki gibi dümdüz değil. onun için en sağlam araba TOYOTA COROLLA şüphesiz tavsiye ederim. ama ben şu an hyundai kullanıyorum.

Otomatik vites ta toyota corolladan şaşmayın derim.
Son sözü söylemiş zaten buzdan arkadaş...

''EN ÇOK TERCİH EDİLEN'' diye sorumuşsun resmi satış rakamlarına göre en çok satılan otomatik şanzumanlı araba bir kaç arkadaşın da söylediği gibi HONDA dır. Ama bu en iyi olduğu manasına gelmiyor. Sayın İlker kardeşimin söylediği sanırım corolla gli xei gibi ikinci eldeki eski araçlar.son_bir kardeşim sıfır araç alacaksın galiba. bmw audi mercedes otomatik şanzumanları hakketen sağlam kelimesinin tam karşılığı. kesinlikle sağlam. yukarıda arkadaşların tavsiye ettikleri markalar bunların yanında çocuk oyuncağı kalıyor maalesef. bir kere yarı otomatik yada otomatikleştirilmiş manuel vitesler (reno, fiat , opel easytroniki, toyota multimod, honda bilmemne shift, fordun da bir tane vardı vs.) ciddi dayanıklılık sorunları olan şanzımanlar bunu bir kere kabul edelim. yok şöyle kullanırsan yok böyle kullanırsan bişi olmaz diye bir şey yok nasıl kullanırsan kullan bozuluyor kardeşim. hiç kendinizi kandırmayın.toyota, ford ve opel söz konusu şanzumanlarında ciddi geliştirmeler yaptı örneğin ford powershift(çift kavramalı vw dsg benzeri)i takıyor artık araçlarına. yukarıdakiler arasında tek hyundai nin şanzumanı tam otomatik bildiğimiz klasik tipte bir şanzuman bir arkadaş şikayetçi olmuş ondan da ama m/m lere göre daha az sorun çıkartması gerekir diye düşünüyorum. tamiri de daha basit olması gerekir en azından elektroniği daha basit bir düzenek. 35.000 e kadar sıfır otomatik araç alacaklarda sağlam bir şanzumanı bulunan araç almak cidden sıkıntılı bir sorun. en iyisi biraz daha para biriktirip 20.000€ civarında bmw audi mercedes yurt dışından 3 yaş sınırında bir araç getirmek.

Merhaba arkadaşlar bende araç almayı düşünüyorum.
Şuan bugun internetten bulduğum bir araç var

Hyundai accent
2004 model
otomatik vites
benzinli 105000 de
13.250 istiyor.

Aracın durumu iyi sizce bu aracı alsam 3 sene bine bilirmiyim.Bu arada kredi kullanarak alacam görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşım 25 - 30 Bin veripte gidip bi kağnıya binme . . Alacağın aracın konforunuda düşün . .

Volkswagen 1.4 TSI. DSG Şanjıman (Tam otomatik. Otomatikleştirilmiş manuel değil)
BMW - SMG
Honda - CVT
Mercedes - 7g Tronic (6 silindirli motor ve üstü için var)

otomatikse Japon( Toyota - Honda), Manuelse Alman

otamtik arabada alman otolarından şaşma

son_bir;

slm kardeş otamatik arabalarda alman otoların şaşma bende opel astra var cok memnunum opel passat auıdı mercedes olabılır

slm
arkadaşlar ben derimki avrupa arabadan şaşmayın mercedes bmw wolsvagen nissan ford ve honda gibi konfor dersen konfor rahatlık dersen rahatlık şahsen ben nissan kullanıyorum çok rahat ha şunuda söylüyüm ben otomatik şanzımanı sevmiyorum onun içinde otomatik şanzıman kullanmıyorum ama asla ve asla hundai ve opeli tavsiye etmem tabiki herkesin kararına saygı duymak gerek ama ben genede üstüne basa basa avrupa araç derim
saygılar.

Ben arabalardan pek anlamam ama 2000 model Suzuki Swift GTI otomatik vites kullanıyorum. Eh dogaldır ki ufak tefek arızalar çıkıyor ama hem servisi rahat, hem anlayanı çok, hem de yan sanayi falan parçaları ucuz. Aslında aylık, yıllık bakımlarını düzenli yaptıgımda daha güzelleşiyor arabam desem yalan olmaz.

kesinlikle wolksvagen ve honda diğerleri bizler için uygun değil nasıl diyeceksiniz 5 yıl boyunca satamıyorsan 70 binden sonra otomatik viteste sorun oluyorsa ikinci el de aşırı düşüş oluyorsa tercihimiz iki markada yoğunlaşıyor. Bende Wolksvagen var 5 yılımı doldurdum honda ya sordum civic güzel city ve cazı pek sevemedim civic'te yakıtta savurgan onun için yeniden vw e karar verdim ama bu kez cady alacağım inş.. eğer ka1 bel. heryıl yapılmıyorsa birde heryıl muayenesi var cady nin ona rağmen cady alacağım inş..

Burda hiç bayan yokmuuuu ama bayanlarda anlar arabadan ;)
Kesinlikle Toyota Corolla:eek:

Toyota tamam iyi araba ikinci elde de süper yedek parçadada daha uygun ama otomatik vites işin içine girince volskwagen ve honda bu genel kabul görmüş bir olaydır arkadaşlar....

Arkadaşım her alanda olduğu gibi otomatik vites arabada da dünyada 2-3 imalatçı var onlar markalara özel üretiyorlar. Bu yüzden çok farketmez önemli olan tam otomatik veya triptonik mi dersen tam otomatik triptonik vites araba alıp vites değiştirmeden tam otomakmiş gibi kullanırsan hangi marka olursa olsun sorun yaşarsın senin tercihin ne olurdu dersen corolla 4 ileri vites senelerdir sorunsuz çalışan sistem ama yeni araçlarında multitriptronik diye vites seçeneğinde yanlış kullanıdan dolayı şikayet artmış durumda ...

Üst Alt