@
robar,
1. sorunun cevabı: konu mankeni olarak yastık kullanarak bu fotoyu çektim, yastığı gövdeniz olarak varsayın...
ayrıca laptop çantamın kol askısını da kemeri temsil etsin diye kullandım... bu arada hepsiburada'da emniyet kemeri diye aratırsanız en ucuzu 30 liradan başlayan oto emniyet kemerleri mevcut, emniyet kemerinin otoya monte edilmesi için gereken uç kısımları otto bock'a da monte edebilirsiniz...
2. sorunun cevabı: 5 santimetrelik yükseklikleri kolayca aşabilirsiniz, 10 santimetrelik yükseklikleri aşmak Otto Bock'un motor gücü için hiç sorun değil ama 10 santimetre ve üzeri yükseklikler için arka tekerlerin yere iyi tutunabilmesi gerekiyor bu yüzden zeminin tutunmaya uygun girinti ve çıkıntıları bulunması gerek... zemin ne kadar düzse o kadar kaygan olur ve sandalye yüksekliği aşamaz... o tür durumlarda size yardımcı olacak birisini bulmalısınız...
asansör konusuna gelince, ben bugüne dek hiçbir yerde asansöre sığmamak gibi bir durumla karşılaşmadım... en çok gittiğim yerlerden biri olan Bakırköy'deki Capacity AVM'nin asansörleri çok dar, ama ona bile rahatlıkla sığıyor ve benimle birlikte 3-4 kişi daha binebiliyor, ancak asansör içinde manevra yapılamıyor, o yüzden girdiğim gibi aynı şekilde geri geri çıkıyorum, bu AVM haricinde İstanbul'da gezdiğim pek çok AVM ve kamu binalarındaki (hastane, okul, ptt, vesaire) asansörlere girip içerde rahatlıkla manevra dahi yapabiliyorum...
Otto Bock B400 konusunda bir noktayı belirtmeliyim, sonra bunu niye söylemediniz filan demeyin
bütün akülü sandalye kullanıcıları bilirler ki, akülü sandalyelerin arkasında kullanıcının yokuş tırmanırken geriye devrilmesini önleyen "anti-tilt" denilen iki küçük güvenlik tekerleği bulunur... katlanır akülüler aslında indoor yani ev içi ve bahçe gibi kısa mesafe ve menzildeki yerlerde kullanma amaçlı olduğundan bu devrilme engelleyici tekerlekler katlanır modellerde çıkarılıp-takılan türden oluyor, ancak Otto Bock B400, B500, B600, C2000, Meyra optimus, invacare, vesaire gibi uzun mesafe ve menzil yapabilen outdoor amaçlı akülü sandalyelerde bu devrilme engelleyici küçük arka tekerlekler sabit çıkarılamaz türden yapılıyor, ve işte kullanıcıyı aslında koruma amaçlı bu küçük arka tekerlekler bazen ve özellikle sandalyeye alışmak için ilk zamanlarda kullanıcının başına bela oluyor
biliyorsunuz bizim kent içi sokaklarımızda çoğu yerde yağmur suyunu belirli bir yönde akmaya yönlendiren kaldırım ve yol zemini arasında kanal olukları bulunuyor, işte böyle olukların olduğu yerlerden ve kaldırımlardan sandalyeyi çaprazlama geçirmeniz gerekiyor, olur da o tür yerlerden küçük tekerlekler kanal oluğuna paralel şekilde geçmeye kalkarsanız küçük tekerlekler oluğun yüksek kısmında kalıyor ve büyük arka tekerlekler yola tutunamıyor, yani birkaç milimetre veya yarım santimetre kadar havada kalıyor ve bu yüzden boşa dönüyor, böylece orada takılıp kalıyorsunuz
öyle bir durumda yakınlardaki birinin sandalyenizi birkaç santimetre kadar itmesi gerekiyor, ki arka büyük tekerlekler yola tutunsun ve siz de yolunuza devam edebilesiniz...
aşağıda, kaydettiğim videonun başlangıcında yolumun üzerindeki yağmur oluklarını ve onların üzerinden geçerken yolun sağına ve soluna doğru yönlenerek onları aştığımı görebilirsiniz...