Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için özelge almak şart mı?

musa güzel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba,
sağ kolumda/elimde hareket kısıtlılığı mevcut raporumda %46 otomatik vites araç kullanabilir ÖTV'den muaftır ve sürkli ortopedik hastalık şeklinde ehliyetime kod işetmek için sağlık komisyonundan önümüzdeki haftaya gün aldım bu arada da bir kaç tane oto bayi ile görüşmem oldu bayi bana vergi dairesinden özelge almamı söyledi daha sonra başka bir bayi temsilcisi de görüşmemde ''Sakın, özelge denen şey tamamen yanıltıcı ve raporunuzda ötv muaf diye yazıyor zaten bazı bayiler bilgisi olmadığı için vergi dairesine yönlendiriyor ve süreç uzuyor olumsuz bile sonuçlanabiliyor vergi dairesine gitmenize gerek yok'' dedi bu konuda ne önerirsiniz?

musa güzel
Mantık olarak Raporunuzda ÖTV muafiyeti vardır v.b ibareler olmasa bile, değiştirdiğiniz B Engelli ehliyetinizin arka kısmında hareket ettirici tertibat kodları yazıldıktan sonra, her türlü araç alabilirsiniz..

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

musa güzel

söyleyen şahıs kimse doğru söylemiş eğer özelgesiz işlem yapabilecek bayii bulabilirsen özelgeye başvurma derim. bana bayii bişey demedi benim içime kurt düştü özelge başvurusunda bulundum raporum falan uymasına rağmen olumsuz dönüş yaptılar araba hayalim suya düştü

görüştüğüm bir bayi bazı illerdeki vergi daireleri özelge istiyor bazıları istemiyor dedi

öyle bir şey yok arkadaşım aralık ayında aldım araç. Sadece hastanenin kağıdınıza otomatik vites araç kullanabilir demesi yeterli.Başka seye gerek yok

izmir de yaklaşık 6-7 bayi ile görüştüm raporumda otomatik vites araç kullanabilir yazıyor ama bayiler vergi dairesinden özelge almanız gerekli dedi bende anlayamadım.

Ne kadar saçma bende aracı almadan önce bir sürü bayi ile görüştüm hiç biri bunu istemedi. Birde size vereceğim numarayı ararmısınız? ondan bilgi alın İstanbul ford bayi. 02165450333 dahili 134 Sevinc hanım bu bayan ile görüşün sizi gerektiği gibi bilgilendirir.

tamam bende izmir ford bayi ile görüşmüştüm aynı marka olması isabet oldu teşekkürler

Üst Alt