Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için rapor aldım ama kod yazmıyor..?

mdursun

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Az önce Ötv indirim sağlık raporumu hastaneden aldım görüntüsü atıyorum ben birşey anlamadım bana yardımcı olabilcek kimse varmı?
kod neresinde yazıyor sağda bir 40+24+24 diye birşey var Oranı% diye yazan kısımda

Sürücü Kısıt Kodları sadece Sürücü Olur Raporunda yazar, onun dışındaki raporlarda yazmaz.

mdursun

Kod yazan rapor ehliyet için başvurduğunuz raporda yazar.

mdursun bu ÖTV'siz araç alabileceğiniz heyet raporu, bir de İl sağlık müdürlüğünün vereceği ehliyet raporu olur, kodlar da bu raporda olur. Sizin raporunuz engelli raporu, ÖTV'siz araç alabilir vs. gibi ibarelerin olması için mi aldınız?

KKELEBEKK öncelikle cvp yazdığınız için tşkler, evet ötv indirimli araç alabilir raporu bahsettiğim rapor. Raporda Karar : Ötv+Maaş (2022 sayılı yasa ) + Engelli Kimlik Kartı + Vergi Muafiyeti yararlanır. ibaresi yazıyor, yani birçok şeyde işime yarıycak, ayrıca Sürekli olarak işaretlenmiş, Ehliyet değişimi için ayrıca gidicem ama nerden başlıycağımı bilmiyorum açıkcası çok bilgi var kafa karıştırıcı artık deneme yanılma yapıcam gitgel

@mdursun, öncelikle aile hekimliğinden başlamanız gerekiyor. Sizi uzman bir doktora sevk eder, oradan da evrakları il sağlık müdürlüğüne teslim edip randevu almanız gerekiyor. Size kodların olduğu raporu hazırlayacaklar heyetten sonra, değişim içinse emniyet müdürlüğüne teslim edeceksiniz.

KKELEBEKK kurtarıcım oldunuz çok tşkler, aile hekimliği kısmında karışmıştı kafam öyleyse önceliğim aile hekimliğine gidicem, sonra sırası ile takip ederim.. ayrıca genel bilgi olarak paylaşıyorum az önce audi a3 sportback üst model araç 158 bin tl den 89 bin tl ye indirim yaptılar, :)

Hangi uzman doktora görünecekseniz eğer sabah 8 de hastanede olup doktorunuzdan sıranızı alınız ve doktor geldikten yarım saat sonra içerisinde içeriye girip doktordan rica ederseniz hemen kontrol edip gerekli yazıyı yazıyor bu arada doktorun dolduracağı kağıta 1 adet resim yapıştırın ve doktorunuzdan fotoğrafın üzerine de kaşe imza atmasını isteyin sonra da il sağlık komisyonuna gidip evrağınızı verin..

Ben bu şekilde yaptım 1 gün sonra da komisyon oldu ve komisyona girip raporumu aldım 102 , 10.02 ve 35.03 yazıldı. raporumu alıp hemen ehliyet değiştirme işlemini gerçekleştirdim gün içerisinde. ehliyetim de 3 gün içerisinde elimde oldu bilginize.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım kusura bakmayın. Ötv indirimli araç alabilmek için mesela 2022 ve ötv indirimi için yazması yeterli midir? Engel olaranını belirtir rapor yeterli midir? Yoksa illaki arkadaşın yazdığı gibi rapora kod yazılması gerekli midir?

superfuji

Araç almak için üzerinde "ötv'siz araç alır" ibaresi olan, oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu gerekli. Bu raporda kod yazmaz. Kod, sürücü belgesinde ve ona temel olan sürücü belgesi sağlık raporunda olur.

Ben işlemleri yeni yaptırdım heyete girdim ve belgemde ne için olduğu kısmında ötv yazıyor ve engelin açıklaması var. Aynı zamanda da yüzde ve sürekli kısımları var. Bununla beraber aile hekimi ve devlet hastanesi sevkiyle il sağlığa yönlendirildim. Engelli heyet raporunda ötv siz araç alır gibi bir ibare yok acaba bir hata mı var? İl sağlıkta ve devlet hastanesinde de sordum bir sorun görülmediğini belirttiler.

KKELEBEKK

Merhaba KKELEBEKK Hnm,

evet geçen ay ötv indirimli araç alabilir raporu aldım
ötv indirimli araç alabilir olarak rapor verildi.
fakat ehliyetim eski tip olan H tipi ehliyetlerden heralde araç alırken Hun’unda yenilenmesi isteniyormuş ?
öyle duydum be kadar doğru emin değilim

H sınıfı ehliyet kalktı artık A ve B sınıfı var sen b sınıfı sürücü olur raporu alıp komisyonda kodlar yazıldıktan sonra ehliyetini değiştireceksin
Yine Aile hekiminde başlayarak sırası ile devam edip en son komisyona girerek ehliyet değişkliğini yaparsın

merhabalar,

benim engelli raporumda rapor nedeninde ötv için yazıyor. Sonrasında ehliyet için verilen aile hekimi belgesinde de aynı devlet hastanesinin uzmanının tertibatlı araç için il sağlık kuruluna yönlendirmesi var.

Hastaneye sorduğumda sorun yok dendi başhekimlik onayladı. İl sağlığa gittiğimde orda da bir sorun yok dendi ama 19 unda il sağlık randevusu verildi. Bakalım oradan çıkan sonuca göre gerekirse hastane tekrar düzeltme yapabilir sanırım.

Arkadaşlar sol alt ektremiteden rahatsızlığıolanlar için otomatik vites özel donanım sayılı ibaresi 2015de kalktı diyorlar varmı böyle bişey

SU35

Hayır. Araç alımına temel olacak raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" yazmak zorunda: bkz

OturanBoğa benim raporumda sol diz hareket kısıtlılığı mevcuttur. Ayrıca özel donanıma gerek yoktur otomatik vites araç kullanabilir yazıyor. Ehliyetim de de 78 ve 102 kodları mevcut

SU35

Sadece sol alt ekstremitede sorun çıkartmayabiliyorlar. Vergi dairesine sorarak şansınızı deneyin.

OturanBoğa Oradaki memur özelge istedi gelir idaresi başkanlığına gittim ordakide 2015 yebş yasa çıktı özel tertibat yoksa sol alt ektremiteye artık ötv indirimi yok dedi. 5 yıl önce aldım ben aracımı değişen kanun ne onu bulmaya çalışıyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim.

alonemisin Allah Allah yahu bunu gelir idaresindeki memur bilmiyor mu derdi neki bu hatunun

Selamlar,

aslında forumda yeni ötv li araç almış olanlar mevcut OturanBoğa olumlu raporlar diye paylaşmıştı. 2015 te böyle bir yasa var ise yasayı göstermesini talep edebilirsiniz.

sonucu bekliyorum bir cıksında kadın sözel olarak söyledi özelge talebinde bulunmamı istedi. Ama bu bile benim canımı sıktı sonucda özelgelik bir durum yok ki.

geçen haftakievet arkadaşlar bayramdan sonra aradılar sağlık raporum 2. defa düzenlenip il sağlık müdürlüğüne gönderildi.

sonra kuruldan çağrıldım 10 gün içinde kurul komisyonuna girmek için gittim sıra bana geldi doktor inceledi daha kafadan yine eksik görüş var dedi bana baktı yürü dedi tamam kullanmana bir sakınca yok gibi ama dedi. ellerinde bacaklarında güç kaybı varmı dedi ben bunu eksik buldum dedi ve geri yolladı istinye devlet hastanesine neyse kısadan gidiyorum. 2 gün sonra hastaneden çağırıldım 28.09.2018 tarihinde nöroloji doktoruna göründüm aynı bıranşta bir doktor daha geldi 2 adet nöroloji bayan doktor. ellerimi ayaklarımı güç kaybı varmı inceledi reflekslerime baktı. kesinlikle araç kullanabilirsin bir engel yok bunun içinde dedi. ve raporuma yazdı.

ama dedi tekrar geri gelmemesi için EMG çektirmeni istiycem seni samatya hastanesine sevk edicem dedi ben şokkk.

neyse sağolsun çok ilgilendi doktor randevu numarasına varana kadar verdi. bakalım 02.10.2018 tarihi 13:30 radevu aldım emg için orda neler yaşıycam allah bilir.. :((

Merhaba arkadaşlar,

en son tüm evraklarımı düzenleyip il sağlık kurulu zeytinburnuna götürdüğümde de şöyle bir sorun çıkardılar.. onların istememesine rağmen, hastanedeki nöroloji doktorum, her ihitmale karşı dedi isteyebilirler komisyondakiler diye benden emg çektirmemi istedi

samatya hastanesine sevk etti gittim ve onuda çektirdim tam kapsamlı baştan aşağı şekilde. neyse emg de aldım ve komisyondan çağırıldım. sıra bana geldi ve biliyorsunuzki her komisyonda fakrlı hastanelerden doktorlar olur her seferinde değişirler.. incelediler baktılar ve 1 hafta önce çektirdiğim emg raporunu ben bunu kabul etmiyorum. diyerek yeniden çektirmem istendi şok oldum. nedenlerini sordum saçma sapan nedenler, bir anda iki doktor aralarında konuşurken şu cümlelere şahit oldum.

yaaa zaten ben bu raporu veren doktoru tanıyorum onun rapor ve tetkiklerine güvenmiyorum. diye bir konuşma geçti. allah bintürlü belalarını versin.. şuan özelde daha başka emg çektiriyorum ve sgk lı ödeyeceğim tutar 290 tl şuana kadar 600-700 tl ye yakın para ödedim sıfır ehliyet alıyorum sanki.. 2 ayı geçti uğraştırıyorlar cimere yazıyorum hiç kimse ilgilenmiyor.. kimi kime şikayet ediyorsun gerçi..

Evet mümin bey,

uzun bir serüvenden sonra tüm süreci tamamladım ve il sağlık müdürlüğü zeytinburnunda komisyona geçen hafta girerek raporumu aldım bir kaç kod eklediler... çok zorladılar inanılmaz uğraştırdılar.. anlatsam roman olur tam 3 aya yakın raporum ve ben gittim geldim.. sonunda zafer benim oldu :) bu ayın 24 de 24.11.2018 tarihinde nüfus müdürlüğünden randevumu aldım ehliyetimi yenilemeye gidicem ir aksilikte orda yaşamazsam :)

mdursun
Şimdiden hayırlı olsun diyorum.
Hikayenizi tüm mesajlarınızdan bir gerilim romanı gibi baştan sona kadar okudum. İnanın burada ben çıldırdım. Nasıl insanlar bunlar ya..!
Neyse zor ve geç de olsa başarmışsınız buna şükür.

Merhaba arkadaşlar,

ehliyet yenileme için tüm süreci tamamlamama rağmen, farklı bir sorunla daha karşı karşıya kaldım.

sağlık raporumu aldım ve nüfus müdr den randevu alarak gittim,

sağlık raporumun üst sayfasında bulunan ortopedi ve nöroloji branş doktorlarının görüşlerinin bulunduğu kısıma karar yerine geçen "sürücü olur" cümlesi yazılmış ayrıcada sağ tarafdaki komisyona sevk olur kısmıda işaretlendiği için. nüfus müdr işlme almadı.

zeytinburnu il sağlık müdr komisyona sevk etmesi doğru yapılmış denildi,

hatalı olan karar niteli taşıyan sürücü olur cümlesi yazılmamalı, sürücü olur yazıcaksa eğer neden komisyona sevk ediyor. çelişkili bir durum denildi..

ne yapmam gerekiyor dediğimde ise sadece üst nüsha doktorların görüşleri kısmı evrağı yeniden değişmesi gerekiyor denildi.

yani yine hüsran yine rezalet yine hayal kırıklığı.

yazıklar olsun

istanbul için il sağlık kurulu evrak teslimi nereye yapılıyor çemberlitaşmı yoksa zeytinburnu mu?

Üst Alt