Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi olmadan aldığım aparatlı aracı eşim ya da çocuğum kullanabilir mi?

benim soldan gaz pedallı tertibatlı aracım var ailece kullanıyoruz

@turan1977,

Öyle değilmiş hocam işte ÖTV muaf olmadan alınan tertibatlı araçlarda dahi TSE nedeni ile en fazla 2 kişinin ismini ücret karşılığı yazdırıyormuşuz.

Daha 1 ay önce ÖTV indirimsiz araç aldım tertibatı yaptırırken bana sordular 3. kişi kullanacak mı eğer öyleyse TSE ona göre muayene yapacak ona göre proje olacak dendi ve proje sonrası TSE nin verdiği evrakta Araç üzerinde yapılan inceleme neticesinde söz konusu araç engelli olmayan kişinin kullanmasına uygundur ibaresi var. Noterde işlemleri yaptırırken ruhsatta ibare görmeyince sordum Biz burada işaretliyoruz denetim esnasında polis yada jandarma görür ruhsatta gözükmez diye söyledi.

@Polmiks,

ben hoca değilim kardeş bırakın şu terimleri ben aracı 2024 ağustosta aldım ruhsata işli biz ailece kullanıyoruz sorun olmadı ok

Arkadaslar engleli kodlu ehliyet var ise 2.elde olsa arac otv ve mtv den yararlanmak istemeseniz dahi araci engelli aracina cevirmek zorundasiniz bu bir, gelelim ikincisine ehliyette tertibat var ise sifir alirken tse onay aşamasında hem aparata para ödeniyor hemde ekstra sürucu eklemeye para aliniyor, simdi diyelim tertibat var ama kafaya gore var yani tse isli değil ruhsata isli degil kendiniz taktiniz bunun cezasi var gideceksiniz maliyeye sizi tsye sevk edecek orda zaten tertibatli olduğunuzdan tertibat bedeli ve 3.kisi kullanabilir formu verecek bunlarin hepsine para cikiyor

Bir diger meselede ben otv den sifir arac aldim ama tertibat yok sol ayaktan oldugu icin otomatik vites koduyla aldik ozaman tertibatciyla tse ile isimiz olmadığı icin direk ruhsat çıkti gun geldi catti esim ehliyet aldi suremez dediler kesinlikle teribatta yok güncelleme olmaz dediler ama 15 ocakta bununla alakali guncelleme gelmis bizde ynei ogrendik, maliyeye gittim esimi ekletme icin noterr yolladi geri maliye geri noter derken binlira gitti ama esimi eklettim cok sukur yani sonradan tertibatsiz aracima esimi ekletmis oldum yani tertibatsiz olmasina rağmen benim arac oyle herkes suremiyor ben ve esim sadece bilginiz olsun 2 kisi atama yapabiliyorsunuz

Üst Alt