Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ötv indiriminden yararlanmak için tekrar rapor mu gerekiyor?

halilhal

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar.

sağ elden engelim var. işe girerken 43 dü oran, vergi indirimi için rapor alırken 53 diye verdiler.

ehliyetimi yeni aldım ben. B sınıfı. Ehliyet almak için aldığımız rapor var elimde. Raporda araç sınırlama kodlarıda belirtilmiş halde.

Araç alırken ötv indiriminden yararlanmak için bayiler raporun aslına ait 2 adet noter onay sureti istiyor.

Ehliyet alırken aldığımız raporu nedense kabul etmediler. Üzerinde oran yazan raporunuzdan noter onaylı getirmeniz gerekir diyorlar.

Şimdi yeniden heyete girip ÖTV indiriminden yararlanır raporumu alacağız.

Ehliyet almak için aldığımız heyet raporunun (İl Sağlık Müdürlüğünde oluşan komisyondan aldım raporu) bi önemi yok mu şimdi.Üzerinde kodlar da yazılı.

Araç alan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Üzerinde oran olan engelli durum bildirir raporunuzu verin %53 diye bahsettiğiniz kabul ederler. Birde ehliyetinizdeki kodlar neler acaba

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

% 53 olanı maaş için vergi indiriminden yararlanmak için almıştım geçen yıl. O zaman o olurmu diyorsunuz.

Ehliyettkeki kodlar :
47
102
01.01
40.05

Evet o şekilde alan arkadaşlar var yanlız
engelin açık şekilde yazılmış olması gerekiyor. Bi şansınızı deneyin olması gerekir ehliyet ile beraber gösterin

Bir de ekleme yapayım bu 40.05 kodunu veren kişi o kodu neden verdiğini biliyor mu acaba amaçsız bir insanmış bu kodu yazan.

Bertoned

Boş verin lütfedip o kadarını verdiler. Her halde engel sağ elde olduğu için direksiyonu tam kavrama olsun diye yazdı. Tabi direksiyondaki bu değişikliğin şu an bana maliyeti 1.800 TL olacakmış. Ne yapalım bir tarafdan iniyor bir taraftan çıkıyor. Yapacak bir şey yok.

merhaba arkadaşlar
H Sınıfı ehliyetimi değişim için başvuru yaptım
1.Aile hekimine gittim ve ortapeti ve göz olmak üzere iki bölüme uzman doktor kontrolü gerekli diye not düştü.
2.hastahaneye gitti me muayenelere oldum
3.göz onayladı.
4.ortapedi sol ayagında 3 cm kısalık ve kas güçsüzlüğü nedeni ile otomatik vitesli araçları kullanması uygundur yazdı
5.evrakları il sağlığa teslim ettim ve ayın heyet günümü beklemekteyim

sorum şu heyet bana otomatik araç kodu verir ise ötv için ayrıca bir rapor daha almam gereklimi
elimde üzerinde oran yazan 3 adet raporum var.

ozkanerel

Arkadaşım oranlı raparum var diyorsun.ÖTV siz araç için vergi daireleri raporuna engelinin açıklamalı ve oranlı ibarelerin yazılması buna ek olarak sol ayak engelli için otomatik veya diyer ortapedik engelli durumlarında tertibatlı araç kullanır ibarelerinide istiyorlar.Kodlu Sürücü belgeni aldığında elinde bulunan oranlı raporunla bulunduğun il Nakil ve vasıtalar vergi dağresine baş vurarak daha net bilgi alabilirsin.

@kürekçi
kardeşim teşekkür ederim.

bir kou hakkında da bilgi alabilir miyim
yaklaşık 6yıldır H Ehliyetim v değişim için baş vurdu
göz e ortopedi doktoru gördü tanılarını yazdılar ortopedi bölümü sol ayakta güçsüzlük ve 3 m kısalık var otomatik araç kullanması uygundur yazdı evrakları heyete verdim ama biraz korkum var bu heyetin ehliyeti iptal yetkisi var mı

Kardeşim hastane sürücü olman konusunda karar vermiş il sağlık kurulu sadece engeline bakıp kod verecek nasıl sürücü olacağın yönünde.

KÜREKÇİ

iyi günler dün vergi dairesine gidip sordum daha önce aldğım üzerinde oran yazılı rapora olmaz dediler. Çünkü o rapor maaş için gelir vergisi indiriminden faydalanmak için alınmş bir rapor dediler.

Tekrar şimdi heyete girip rapor alacağım. Raporda ne yazması gerekiyor. Ben ehliyetimi de yeni aldım. Üzerinde de kısıtlama kodlarıda yazıyor. Şimdiki alacağımız raporda ne olması gerekiyor.

Ehliyetimin arkasında şu kodlar yazılmış durumda ;

47
102
01.01
40.05

bunlarımı yazdırıcaz rapora şimdi başka bir ibarede olması gerekiyor mu

halilhal

Kardeşim 40.05. Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb. tertibatlı araç kullanır kodu verilmiş.Raporuna tertibatlı yazdırabilirsin.

Ben anlamadım bu kodlar ile ötv den faydalanamazsın sanırım ne 78 kodu var ne 10.04 kodu ehliyette başka kod yok mi hocam?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bertoned

40.05. kodu var.

(Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb. tertibatlı araç kullanır)

ehliyet üzerine engelli mi yazması gerekiyor.

Arkadaşlar iyi günler.

Bütün süreçleri bitirdim. Sağ elden engelim. sol elde de 2 parmakda var engelim.

Eiimde İl Sağlık Müdürlüğü komisyonunun verdiği kodların olduğu rapor var.
Devlet Hastanesinden aldığım üzerinde oran yazılı, özel tertibatlı araç kullanır ibareli raporum var.
Ehliyetimide yeni aldım. üzerinde sadece B yazıyor. Ehliyetin arkasındada yine kısıtlama kodları var.

ÖTV indiriminden yararlanmak istiyorum ama Vergi dairesi diyorki siz ehliyeti engelli olarak almamışsınız normal B almışsınız.

ehliyetin üzerinde ne yazması lazım B (Engelli) gibi bir şeymi nedir ?

Yeni ehliyet alanlar görüşlerini bildirirse memnun olurum. Çok uğraştırıyor vergi dairesi.

Ehliyetimin üzerine işlenmiş kodlar ve açıklamaları :

47 : İki tekerlekli araç kullanamaz
102 : Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
01.01 : Gözlük
40.05 : Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb.)

O arkadaşın dünyadan haberi yok hala H sınıfı zanediyor engelli sürücü belgesini B sürücü belgesinide normal sürücü zanediyor. Şefine gitseydin.

Gittim bu gün müdürlerine müdür kanunun değiştiğini söyledi de sorun çözüldü.

Üst Alt