Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alabilmek için izlemem gereken yol nedir?

faruk34

Aktif Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
9
Arkadaşlar ,sakat kalmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı, şu anda ayak bileklerimi kullanamadığım için hastaneden , elden gaz ,fren kumandalı araç kullanabilir raporu alırsam, bu rapor benim ötv indirimli aracı almama yetermi ,yani galeriye gitsem h sınıfı ehliyeti almadan araç satın alabilirmiyim.Aracı satın aldıktan sonra kendimi geliştirip h sınıfı ehliyet almak istiyorum, bildiğim kadarıyla önceden b sınıfı ehliyetim olduğu için sadece direksiyon sınavına sokuyorlarmış, bu konuda bilgi ve düşüncelerinizi alabilirmiyim.

Hayır B sınıfı ehliyetinizle ÖTV'den muaf araç alamazsınız.

Elden gaz,fren kumandalı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir raporu almanız gerekli.
Trafikten B sınıfı ehliyetinizi bu raporla H sınıfına çevirip ÖTV'den muaf olabilirsiniz..

"Gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli iki nüsha rapor alacaksınız.
Birinci nüsha ile sürücü kursuna yazılıp -sadece direksiyon sınavına girerek- B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştüreceksiniz.
İkinci nüsha ile ÖTV-KDV istisnalı araç satın aalacaksınız...

Üst Alt