Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alımında lazım olan belgeler nelerdir?

ebruli2305

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar % 97 sürekli ve ağır özürlü bakıma muhtaç raporum var.
arabayı almak için ve arabayı yıllık vergiden düşürmek için başka bir evraka ihtiyacım varmı tecrübeli arkadaşım yazarsa sevinirim.

Bayram öncesi %98 raporla yeni araba aldım. Arabayı almak için ilk etapda raporun noterden onaylı 3 nushasını ve nufus cüzdanını bayiye vermem yetiyor. Arabayı yıllık vergiden (MTV) düşürmek için henüz maliyeye müracat etmedim, bu konuyu henüz tecrübe etmedim yani :)

Araç alımında bir defaya mahsus MTV ödenir. MAliyeye bildirmezseniz sürekli MTV ödemekle yükümlüsünüz. Dolayısıyla vergi dairesine gidip araç ile ilgili MTV işinizi halletmeniz gerekiyor.

Araç alırken verdiyiniz rapor GİB gidiyor MTV otomatikman düşüyor.Bildirmeye gerek yok

Vergi dairesinden alacağınız bir formu doldurup MTV den muaf olabilirsiniz.Raporunuzla birlikte vergi dairesine gidip MTV den düşürün..

Mac77

Ben hiçbir yere bildirmedim MTV ödemiyorum.

KÜREKÇİ;
Vergi dairesinden bi borcum varmı diye sorgulatı n isterseniz.. Bende aracımı ilk aldığımda bildirmemiştim 1500 lira MTV borcu çıktı,gittim raporumla formu doldurdum borcu sildiler..

Bildirimde bulunmak en garantili yöntem

Kesinlikle bildirin vergi dairesi görmeyebilir ve borcunuz birikir.

Vergi dairesine yazılı bildirin ve onaylattıktan sonra yazılı cevap alın (fotokopisiniv eriyorsa aslına uygundur kasesi bastırın). Arabamı sattığım halde satıştan 3 sene sonra ödediğim halde ödenmemiş faizi ile ödeyin emri geldi kapıma. Dökümlerin fotokopileri ve asıllerini sakladığım için kurtuldu memurlar genelde işgüzarlık yapar. arabayı satsanız dahi 5 yıl daha saklayın.

kesinlikle bildirmenin faydası var diye düşünüyorum bende alacağım arabada ötv de büyük kar sağlıyormuşuz bu kadar sıkıntıdan sonra bu bari iyi geldi

mac72

Tereddütte kaldım şimdi baktım.Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcunuz Bulunmamaktadır.ibaresi yazıyor.araç mart 2012 model.

Üst Alt