Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alma şartları nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pasam1

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
NİSAN 2015 GÜNCEL: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

sağlık kurulu raporunuzda ozel tertıbatlı araç kullanabılır ıbaresı olacak sart h sınıfı ehlıyetınız ın olması arac alabıl menız ıcın yeterlı degıl .sağlık kurulu raporunuzda ozel tertıbatlı araç kullanabılır bu ıbare olmadan sız arac bıle alamazsınız zaten engellı kısıye aracı neye dayanarak verecekler . bende gecen yıl aldım sartlar bu sekılde :ayrıca aracınız sızden baska 3 dereceye kadar yakın akrabalardan aracı kullanmasını ıstedıgınız kısılerı 4 kısıye kadar adlarını arac ruhsatına işletebılırsınız. saygıler:

Pasam:
Siz ruhsatta 4 kişinin ismini yazdırdın mı?
Yanlış bilgi veriyorsun %90 ve üzeri olanlar için geçerli yakınların arabayı kullanması kendi adına tescilli engelli arabalarını engelli kişiden başka kimse kullanamaz...

benimde kafam karıştı. Eşim bugün h sınıfı ehliyet için sağlık raporu aldı vw%13 verdiler. tabi bi şok olduk. zira önceki raporu %65 di. şoku atlattıktan sonra dr. sormuş. %13 raporla ötv den muaf olabilrimiyim diye. önemli olan orda h sınıfı ehliyet alabilmeniz demiş. şimdi benim anlamdığım eşimin vergi indirimindende yaralanıyor. bu raporla ötv den felan muaf olabiliyor mu? yani ötv den muaf olması için %40 üzeri olması mı gerekiyor?

BelginCan;
Eşinizin bedensel bir engelli söz konusu ise rapor oranın hiç bir önemi yok raporda ....................tertibatlı araç kullanır demesi yeterli

http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html
a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

merhaba benimde özel tertibatlı h sınıfı ehliyetim var araba almayı düşünüyorum benim araçı eşim kullanabilirmi? %60 rapor aldım rapordada özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor

yeter3460;

Özel tertibatlı aracı sadece siz kullanabilirsiniz.

H sınıfı ehliyetiniz olması gerekiyor...
Raporunuzun oranı önemli değil (şayet siz kullanacaksanız ) ama tertibatlı araç kullanması uygundur yazması gerekiyor ...
Bu rapor dosyanıza konuluyor ve bir daha araç alırken rapor almanız gerekmiyor her 5 yıl için gerekli bu ...
Eğer sizin adınıza araç alınıyor ise her 5 yıldabir rapor alma zorunluluğunuz var sizin yaşayıp yaşamadığınızın kontrolü için bunu istiyorlar ...
Bana vergi dairesinden verilen bilgi bu şekildeydi ...

arkadaşlar benim bir sorum olacak örnegin bir kişide % 15 BEDENSEL ENGELİ VARtoplamda engeli % 45 özel tertibatlı araç alıp ötv den faydalanabilirmi

babalık;

2 kez araç aldım h sınıf ehliyet ve devlet hastanesinden alınmış özel tertibatlı araç kullanması uygundur raporu yeterli oluyor ...
tabi birazda para lazım :)

özel tertibatlı araç almak için yüzde kaç ortepetik sorun olması gerekiyor ben onu ögrenmek istiyorum

hasan kayı;

oran sınırı yok %1 bile olabilir ...

Merhaba arkadaşlar,

Benimde bir sorum olacak. 2010 yılı sonunda ötv indirimli bir araç aldım. Şimdi bu aracı ötv'sini ödeyerek satıp yeni bir 0 km ötv indirimli araç almak istiyorum. Ötv'yi ödediğim için 5 yıl sorunu olmadan yine 0 km bir araç alabilirim değil mi ? Net olarak bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum. Bayi olur diyor. Aracımı sattıktan sonra bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum.

ozgurse;

artık 5 yıl zorunluluğu dolmadan alınabiliyormuş.. Ama siz genede en yakın vergi dairesine danışın ..ötv servisleri kuruldu artık en doğru bilgiyi size hemen veriyorlar ...

öncelikle herkese selamlar benim de sizlere bir sorum olacak ben gözlerimden özürlüyüm bir gözüm hiç görmüyor bir gözümde yüzde 20 görüyor buna karşılık raporum yüzde 60 ben bu vergi yani ötv den faydalanarak sıfır otomobil alabilirmiyim saygılar

h sınıfı ehliyeti olan ve aynı zamnda da %70 raporu olan arkadaşım özel tertibatlı araç kullanması uygundur raporu almak için devlet hastanesine başvurdu. fakat bukez h sınıfı ehliyetinede el konuldu.. benim mantığım almıyor nasıl olurda böle birşey olabilir, verilen hak nasıl geri alınabilir?

tuzlukurabiye;
engeli nedir arkadaşınızın ...

Sürücü belgesi , sürücü olmaya haiz oldugunuz şartları taşıdıgınız sürece sahip olabileceğiniz bir haktır, sürücü olmanıza engel teşkil edebilecek bir durum meydana geldigi anda bu hakkınızı kaybedersiniz, Sürücü belgesi bir kez alındımı ömrünüzün sonuna kadar kullanabileceğiniz bir hak degildir,

Liljan;
arkadaşımın engeli ''bilatral brakial plexusu'' dava acsa kazınırmı acaba?

tuzlukurabiye;

dava açmadan önce iyice öğrenmek lazım kolda ve buyunda ise mesela verilmiyormuş h sınıfı ...
eskiden daha esnekti hastaneler ve diğer kurumlar ama artık daha katılar kuralları tam uyguluyorlar uygulamak zorundalar zaten sonraki aşamada zaten takılı kalıyorsunuz ..

Aldığım bir duyumu da ben paylaşmak istiyorum..
Araç alındığında özürlünün maaşı kesiliyormuş diye duydum. Bilgisi olan varmı ?
Bir diğer konuda şu
yakın bi akrabamın cam kemik hastalığı var.. Zihinsel hiç bir problemi yok sağlık raporunda %68 özürlülüğü olduğu yazıyor. Ama araç kullanacak durumda değil. Malım cam kemik hastalığı olduğu için zorlamaya gelmiyor kemikleri.. Peki araç alırken araçta yine değişiklik yapılırmı ?

Engelli araç alım şartları

Benim %64'lük raporum var. Fakat ben de hem ortopedik hem de epilepsi var. Bundan dolayı raporda sürücü olamaz ehliyet alamaz ibaresi var. Ailem bu raporu kullanıp araç alabilir mi?

sonersnr;
Rapor oranınınızın % 90 ve üzeri olması gerekiyor. Bu oranı alabileceğinizi düşünüyorsanız yeniden rapor almalısınız...

Ötv indirimi

Hastaneden aldığınız özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olsada malesef aracı bayiden alırsın maliyede kalırsın aparatın takılacağı yer önemli yani aracı çalıştırma uzvu dediklerim saçma sapan bir ibare var..Kanunda bu konuda ciddi boşluklar var.

selamlar. benimde sizlere bir sorum olacak.

kız arkadaşımın anneannesi %95 uzerinde raporlu alzheimer hastası. hastanın vasisi kız arkadaşımın annesi gözüküyor. kız arkadaşım ötv indiriminden yararlanarak bir araç alırsa, bu araracı kendisi kullanabilir mi? cevap icin simdiden teşekkürler. hayırlı gunler.

Arkadaslar selamlar,

Ben dedem üzerine araç almak istiyorum ben varisiyim torunu olucam,

Dedem 1935 dogumlu kalp hastasi baypas gecirdi prostat kanseri ve hiper tansiyonu var acaba yuzde kac oran cikar. %90 uzeri 5 şahıs kullanabliyormus kan bagindan ama ne oran cikar bilmiyorum tecrubelo insanlara soruyorum. .

öncelikle soruma karşılık bir cevapta bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. ben biraz daha detaylı bir bilgiye sahip olmak icin rahatsız ediyorum sizi.

konuda da bahsettiğim gibi kız arkadaşım anneannesi %90 alzheimer hastası. savcılık uzerinden hastanın vasisi olarakta kız arkadaşımın annesi gözüküyor. şimdi biz salı günü bir araba almayı planlıyoruz lakin bazı tanıdıkların söylemelerine göre arabayı benim kullanmam yasak olarak gözüküyormuş. internette bu konu uzerinde uygun bir açıklama yapan bir platform bulamadım, imdadıma siz koştunuz. acaba o arabayı alsak ben kullanabiliyor muyum? arabanın bende durmasının herhangi bir sakıncası var mı? ayrıca kız arkadaşım henüz nişanlım, evli değiliz.

ilgi ve alakanız için teşekkürler. hayırlı günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt