Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alma şartları nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
personel188,
Dedeniz için sakatlık oranı cetveli'ne göre % 90 ve üzeri rapor verilir mi, bilmek mümkün değil. Bunun için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birisine gidip "durum bildirir rapor" için başvuru yapmanız lazım. Eğer % 90 ve üzeri rapor alabilirseniz, evet, araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsiniz.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-vefati-sonrasi-arac-devri-nasil-olur-3.html

bubicim,
% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına alınan aracı -sarı çizmeli mehmet ağa dahil istisnasız- herkes kullanabilir.

Merhaba. Benim de bir sorum olacak. 30 aralık 2013 tarihinde ÖTV indiriminden faydalanarak bir araba aldım. Arabada sadece vites kolu yükseltildi. Simdi satmak istiyorum. Satarken ÖTV ödemem gerekiyor mu ? 1-2 sene sonra yeni bir araç alabilir miyim ÖTV indiriminden yararlanarak ve ya yararlanmadan ?

ktlyckr;
Araç alma izni olan engelli birine satarsanız vergi ödemezsiniz, ama yine de yeni aracı 5 yıl dolmadan alamazsınız. Engelsiz birine satmak isterseniz başta ödemediğiniz vergileri ödersiniz...

sattıktan sonra hiçbir şekilde araba alamıyorum doğru mu anlamışım KKELEBEKK

Selam ben iç hastalıklarından %73 engelli raporluyum bir araç almak istiyordum ancak bir yetkili bayi ile konuştuğumda ya bu oranda fiziki engelli olmam yada iç hastalıkları için %90 raporum olması gerektiğini yoksa engelli vergi indiriminden yararlanamayacağımı söyledi acaba bu konu hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Satıcının dediği doğrumu?

Evet Engin, araç alımında vergi avantajından yararlanabilmeniz için rapor oranınızın % 90 ve üzeri olması lazım.

arkadaşalr buraya babamın adına üye oldum, babam geçen ay felç geçirdi şimdi konuşamıyor ve sağ tarafı felç oldu, babamın hiç ehliyeti yok, sağlık kuruluna gitsek rapor alsak yüzde kaç verirler bilmiyorum, olur ya yüzde 90 rapor verirler ise, babamın adına engelli araç alıp kullanabilirmiyim.illa babamın h sınıfı ehliyet alması gerekir mi.eskiden araç sıkıntımız yoktu gideceğimiz yere otobüsle felan giderdik ama şimdi baya zor oluyor babam içinde benim içinde bi araç şart oldu

19 yaşında şeker ve böbrek hastasıyım %58 raporumm var .(sakatlık yok). h sınıfı ehliyetle indirimli araç alabilirmiyim % kaç olur.

H sınıfı ehliyeti kazandım

merhaba arkadaşlar bilgilerinize ve tercübelerinize ihtiyacım var araba almak istiyorum otomatik ve elden aparatlı bir otomobil alıcam nasip olursa bu zamana kadar hiç arac kullanmadım acemiyiz diyebilirim.ama inşallah öğreneceğim sizlere sorum şu..

soru 1-yurt dışından araç nasil getirtiliyor prosütür nedir getiririliyorsa kac beygir gücünde arac alabilirim ve tavsiye edebileceginiz bir arac varmı türkiye ile yurt dışında alırsam arada kı ödeme farkı nekadar karım olabilir kac yıl satamamıyorum..

soru-2 türkiyeden sıfır km alırsam örnegin 50 tl değerindeki bir araç ötv indirimi felan düşerse bana kaç tl ye iner.bahsettigim fiyata hangi araclardan alabilirim

soru-3 %89 vergiden muaf raporum var devlet hastanesinden ehliyet için aldıgım raporda derece yazmıyor. sadece elden aparatlı otomatik araç kullanabilir yazıyor..

NOT: BENİ BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARAKADAŞLAR BİLGİLENDİRİLERSE ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM..

salim52 ;

1- Yurt dışından alınan araç 3 yıl sonra aynı engelliye 10 yıl sonrada normal birine satışı yapılabilir. Yurt içinden alırsanız 5 yıl sonra istediğiniz kişiye satarsınız. Motor sınırı 1600cc.. Prosedür - http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html

2- 50.000 tl değerinde ki aracı yaklaşık 34.000 tl civarında alırsınız...

3. soruyu bilmiyorum.

bekir74;

Ortopedik bir engeliniz bulunmadığı için %90 raporunuz olması lazım. Ortopedik engellilerde eğer uygulama esaslarına uyuyorsa indirim için yüzdenin önemi yoktur.

ankara85;

Öncelikle geçmiş olsun.. Babanızın adına %90 rapor alırsanız alacağınız ÖTV indirimli aracı kullanabilirsiniz. http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

%89 verdiginden dolayi arac aliminda mani oldugu icin alamiyoruz.gecen seneki % 90 verip sureliydi.

İtiraz edin rapora, ya da yeniden almayı deneyin başka bir hastaneden.

%88 di sureli. itiraz ettikdi ikinci hastane %89 Suresiz verildi. Simdi itiraz etsek hakem hastaneye gittigimizde o hastane heyetinin verdigi sonucumu yoksa her iki hastaneden Aldigimiz sonucun ortalamasimi olur. Iyi gunler.

Rapor Hk.

Merhaba Değerli arkadaşlar,

Herkese hayırlı günler, ve geçmiş olsun diliyorum. Dedeme %85 rapor verdiler daha yeni aldım 31/12/2014 itibariyle çıktı rapor, itiraz etmem durumunda rapor derecesi yükselir mi ? yada %85 verilen rapor üzerine ÖTV indiriminden faydalanabilir ibaresi eklene bilir mi ?

Yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Sayin tostos %85 oranla yakini olarak alamiyosun ne yazdirirsan yazdir farketmez ki. Siz itiraz edip bir baska hastaneden % 90 almaya calisin.heyet icin gitme once normal sekilde muane olup sorun doktorlara ozur orani nedir diye amac onceden bir bilgi almak hastanenin verecegi saglik raporunu ogrenmek. Hastaneden hastaneye degisiklik oluyor oranlarda.. onemli bir faktor bu uygulama..

Biz %89 la ugrasiyoz hastanelerde anla..:((

Uzun ugraslar sonucu raporumuzu aldik sureci aktarayim biraz uzunca ; babama gecen sene % 90 rapor verdiler sureli (1) yil ve sure geldi tekrar basvurduk ayni hastaneye otv indirimi icin dedik demez olsaydik.. sonra oranimizi % 88 rapor verildi ve sok yasadik.sonra itiraz ettik il saglik mudurlugune gidip ve bizi baska bir hastaneye gonderdi bu hastanede % 89 verdi. Tekrar gidip itiraz ettik. Hakem hastaneye geldik burayada gelmeden once muane icin geldik on fikirimiz olsundiye ve olumlu sonuc aldik heyete girdik ve istedimiz %90 almaya hak ettik ve suresiz bir sekilde..cok yorucu bir durumda kaldik..allah yardimcimiz olsun sizlere. Tavsiyem once bir muane olun heyet oncesi gideceginiz hastanelerden..

Arkadaslar Benim %42 Ankilozan Spondilit ( ortapedik) Raporum var.. Özel techizatlı haricinde Ötv indirimli sıfır yada 2.el arac alabilirmiyim,veya engelli arac alabilirmiyim ?? İlla Özel techizatlı veya raporun %90 olmasımı lazım vergiden indirim için.. normal vergiden muaflık bunu etkilemiyor mu ??

eyvah_emin
user-offline.png
Yahu bu ne biçim bir uygulama,bu işin bir standardı yokmu. Üç kere itiraz ediliyor her birinde farklı oran veriliyor ve en son hastahanede %90 ve süresiz veriliyor vee Bu TC Devlet hastahanelerinde oluyor. Bu nasıl bir uygulamadır bu nasıl bir sistemdir arkadaş. Yazık vallahi billah yazık,bizim insanımız bunu hak etmiyor ya. O zaman istediği oranda rapor almayanlar memleketin bütün hastahanelerini dolaşsın mutlaka birinden birinde istediği oranlı raporu alır bumudur şimdi. Nalet olsun böyle yönetimlere bu kanunları çıkaranlara.

öncelikle merabalar arkadaşlar benim raporum %58 ama ortahedik bi engelim yok sadece kendim kullanacağım indirimli araç alabilir miyim ?

bekir74;

ÖTV indirimlı araç alamazsınız. Bu haliniz ile en az %90 işgücü kaybı raporunuz olmalı.

Afsaroğlu kardeş size; engelinizden dolayı ÖTV indirimli araç verilebileceği sanmıyorum. Ancak yinede küçük ihtimal olsa bile doktorunuzdan özel tertibarlı araç kullanır ibreli rapor alabilirseniz neden olmasın.

Merhaba %44 oranım çıktı, ortopedik işaretlenmiş. Hem bir yıl sonra kontrol yazılmış, hem de kronik süreğen yazılmış. Böyle bir raporla ötv siz araç alabilir miyim?

Gsari
Engeliniz alt/üst ekstremite kısıtı şeklinde ise ve raporda kullanacağınız araç hakkında (özel tertibatlı/otomatik vitesli araç kullanır) şeklinde ibare varsa rapor süresi bitimine 6 ay kalana kadar ötv muafiyetiyle araç alabilirsiniz. Tabi H sınıfı ehliyet şartıyla.

Cevap için teşekkürler Ufukalp , ehliyeti değiştirmeyle başlayayım işlemlere

officer

officer in vermis oldugu bilgi dogru degil 2012 yilinda aldigim aracimin ruhsatinda aynen söyle yaziyo "ÖTV. ÖDENMEDEN SATIS KIRA HIBE ÖDÜNC VERILEMEZ 3.DERECE . KAN SI.HH.HIS.AKRAB. KULLANABILIR. " Benim rapor oranim % 95

boran39,
Dikkat ederseniz o mesajı 2011 yılında yazmışız o tarihte bulunan bu kanunlar geçerli idi. İlerleyen zamanlar da değişti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt