Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç için alacağım rapor emekliliğimin iptaline neden olur mu?

ragnar34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar

2011 sürekli raporumuz var , 3600 tamamlayıp 2011 de emekli olundu , şuan ötv araç almak için bayi anlaştık ödeme yaptık , evraklar hastaneye gönderilmiş il sağlık tarafından rapor 2011 oldugu için engelin yüzde 40 ve üzeri olup olmadığını teyidi etmelerini istemişler , hastane gittik muayene etti doktor emg istedi , emg sonucu bakıp oranı düşürme ihtimali olur mu ? Olursa bu emeklilik hakkı düşmesine sebep olur mu ? Kafamız çok karıştı yardımlarınızı rica ederim , raporumuz şuan yüzde 42 ortapedik

@ragnar34,

Evet, ne amaçla alınmış olursa olsun yeni rapOrdaki oran düşerse, sgk bunu fark eder, kontrole çağırır ve emekliliği sonlandırır. Asla bu riske girmeyin

Çok teşekkür ederim hocam , bayi arayıp süreç iptaline başlayacağım. Muayene girmeyeceğiz

Benim yüzde 94 süresiz engelli raporum var.bakıcı maaşı alıyorum.ötv muaf araç almak için yeni rapor istediler.bakıcı maaşı kesilebilir diye almayacağım araba.hatta fizik tedavi doktoru sana nasıl bakıcı maaşı çıktı.şanslısın dedi bana.çok zorlaştırdılar herşeyi.

Evet herkes çok riskli diyor , bizde perşembe emg çağırdı ama girmeye korktum süreci iptal edecegız bayiden mecburen

@OturanBoğa Ek olarak belirtmek isterim; şu anda 65 yaşında, ilk sigorta girişi 1981, toplam prim günü 3.652 ve malulen emeklilik aylığı 01.04.2012 tarihinde başlamış durumda.

Asıl endişemiz şu: Hastanenin şu anda yaptığı işlem SGK tarafından istenen bir kontrol muayenesi değil, ÖTV işlemi nedeniyle Vergi Dairesinin 2011 tarihli sürekli rapordaki ortopedik engelin %40 ve üzerinde olup olmadığının teyidini istemesi üzerine yapılan bir değerlendirme.

EMG sonucuna göre hastane %42 olan ortopedik oranı örneğin %35'e düşürürse, bu yeni değerlendirme SGK'ya otomatik olarak bildirilir mi? SGK mevcut malullük aylığını yeniden incelemeye alabilir mi veya aylığı kesebilir mi?

ÖTV avantajından vazgeçebiliriz; bizim için asıl önemli olan mevcut emeklilik hakkını riske atmamak. Bu nedenle EMG ve kurul değerlendirmesine devam etmemizi mi, yoksa ÖTV başvurusunu geri çekmemizi mi önerirsiniz?

aslında ortopedik engelli değil mi birde amacları farklı olacak olabilecek iki raporun birbirinden ayrı olması gerekmiyor mu?

Üst Alt