Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli ve tertibatlı araba için raporda ne yazmalıdır?

Nslhn

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
Iyi aksamlar arkadaslar ben yarin ehliyet icin hastaneye basvuru yapacam bu raporda ayni zamanda otv'siz arac alabilir ibaresini de eklete biliyormuyum

[FONT=sans-serif]merhaba arkadaşlar. 13/05/2015 tarihli %41 süresiz engelli raporum var. resimdeki rapor. Monoküler b türü ehliyetim var. ehliyetler değiştirilmesi gerektiği için;[/FONT]

[FONT=sans-serif]1-h ehliyeti kalktığı için ben ehliyet değiştiriken engelli ehliyeti alabilrmiyim ne yapmam lazım[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-bu rapora göre ötvsiz araç alma imkanım varmı.[/FONT]

https://resimyukle.xyz/resim/2fPV1J
[FONT=sans-serif]teşekkürler[/FONT]

ötv indirimli ve tertibatlı araba için rapora ne yazdırmalıyız aldığımız raporun süresi kaç aydır geçerliliği

uygun görülen kodlar çercevesinde tertibatlı veya tertibatsız kullanıp kullanamayaçagı ötv den faydalanır yazması gerekiyor ...

özel tertibatla araba kullanır raporuna ötv indirimi istediğimizi belirtmek lazımmı sadece özel tertibatla araba kullanır ifadesi ötv indirimi için yeterlimi

yüzde seksen ağır engelliyim ama ellerim kollarım sağlıklı bana özel tertibatlı araç kullanır raporu verirlermi aracı gaz fren direksiyona monte olan aksamla kullanıcam

Tertibatla araç kullanır raporunda ötv indirimi de istediğimi belirtmeli miyim?

Tertibatla araç kullanır raporunda ötv indirimi de istediğimi belirtmelimiyim yoksa özel tertibatla araba kullanır ibaresi ötv indirimi için yetermi eğer ötv indirimi için bu yetmezse ne yapmam gerekir

arkadaslar kimse bilmiyomu koca sayfada çoğu kişinin arabası vardır

Hastane zaten diyemez ki "ötv indiriminden yararlanır" diye. Buna karar veremez hastane. O Maliyenin yada vergi dairesinin belirleyeceği bir konudur. Heyetten alacağın raporda "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazması yeterli. Zaten o raporun iki tane noter onaylı suretini vereceksiniz vergi dairesine. Bakıyor vergi dairesi duruma ona göre karar veriyor ÖTV den yararlanıp yararlanmayacağınıza.

Ehliyet yenileme için sürücü sağlık raprunu aile hekimi verir mi?

ehliyet yenileme için sürücü sağlık raprunu aile hekimi verirmi

Eğer araba kullanman için bir engelin yoksa verir ama bir engelin varsa uzman doktora gönderir

desperado ehliyetim 10 yıl oldu alalı değişecek o zaman kursun tavsiye ettiği özel polikinlikten almıştım raporu şimdi değişecek yenilenecek

ÖTV için yeni rapor alsam, eski H ehliyetimle araç alabilir miyim?

özel tertibat lı araç raporuna eski ehliyetle basvurabilirmiyim hastane asamasındada yeni rapor şartmı birde il sağlık müdürlüğüne sevk durumumuz kesinmi ehliyet değişiminde

fiziksel engeliniz varsa ise tertibatlı araç kullanır yazmalı fiziksel engeliniz yok ise hareket kısıtlılıgı varsa dfa tertibat gerekmeksisin otamatik vites araç kullanması gerekir yazmak soruynda maliye bu şekilde istiyoe ama bu ancak saglık il müdürlüğü belirliyor eger b 1 ehliyediniz< varsa hastane raporunda yeniletmek gerekiyorsa böyle olmalı

eski ehliyetimle ötv siz araç raporuna basvurabilirmiyim illa yeni ehliyetmi istiyolar

halilhal

merhaba,

hastane özel tertibatlı araç kullanır raporu verdi. il sağlık müdürlüğü ehliyetim için 10.02 47 kodu verdi(sadece oto vites araç kullanır diye) vergi dairesi kabul etmedi. aparat kodu istedi ama il sağlık o kodu vermiyor. sana sadece oto viter yeterli diyor. : ) aylarca ugrastım.ve pes ettim : (

patifa pes etmeyin bence. İlla o vergi dairesinden yapmak zorunda değilsiniz. Malesef ülke böyle. Hakkınızı aramaya devam edin. Başka bir bayiden deneyin. Olmuyorsa dava açın.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]halilhal Tekrardan merhaba, il sağlık müdürlüğü arayıp itiraz hakkınız doğdu demişti. ben şimdi tekrardan il sağlık kurumuna gidicem onlar beni başka bir ilin il sağlık müdürlüğüne sevk edeceklermiş. ondan sonra orası farklı yorumda bulunursa baska bir hastaneye gidecekmişim :( yani bir olayı nasıl zorlastırırız derdindeler ....

zorlaştırmak ve yormak onların işi ister özelge talepinde bulunun ister itiraz ile birlikde hakem hastanesine bence önce özelge talepinde bulunsanız zaman geşmiş mi olur mu ..

Evet arkadaslar bu da benim yeni ehliyet raporum skolyoz sol ayakta 3-5 cm bi kisalik ve boy kisaligi var sadece otomatik vites verdiler bununla ozel tertibat oluyor mu

S.a abi ortapedik engel var sağ bacakta bir cm kısalık var ve 2 cm incelik var ama karar kısmında bi şey yazmıyor raporun resmini ayrıca nasıl yüklüyoruz

Abi lütfen bana bir yardımcı olabilir misiniz

BLACKSAGAT Anladigim kadariyla, engelli saglik kurulu raporunda, ozel tertibat ya da otomatik vites ibaresi gecmese de sorun olmuyor. Dogru mudur ? Bazi arkadaslarin raporlarinda bu ifadeler yer aliyor sanirim.

Raporda "Özel donanım" ibaresi geçmek zorunda. Heyet manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağınıza dair değerlendirme yapmalı

5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkate alınacaktır
a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.

Evet OturanBoğa açıklamış. Kanun 2017 Haziran ayında değişti. Heyet raporun sonuç kısmına "özel tertibatlı araç kullanır veya kullanamaz" diye yazmak zorunda. Malesef gittiniz heyet bunu atlamış. Eğer ücret verdiyseniz. Heyetin kalemine gidin. Kanunu gösterin deyin ki bak kardeşim kanun değişmiş. Beni niye uğraştırıyorsunuz deyin. Lütfen sonuç kısmını yeniden doldurun verin raporu deyin. Yoksa tekrar heyete girmek zorunda kalırsınız.

halilhal
Yani şimdi buradaki sonuç kısmında araç kullanır veye kullanamaz yazmalı mi kullanmazsa da kullanamaz yazıyor ve birde yani sağ bacakta 1 cm kısalık ve 2 cm incelik var sana ötv indirimi yok kardeşim deme ihtimalleri var mı

OturanBoğa
Abi kusura bakma başınızı ağrıtıyorum burda ki herkesin özür dilerim şimdi bu raporda özel tertibat a gerek var yada yok yazması mi gerekli

evet kardeşim. raporun sonuç kısmında "özel tertibatlı araç kullanır veya kullanamaz" diye yazmak zorunda. ötv indiriminden yararlanır yada yararlanmaz deme gibi bir yetkisi yok hastenin. görevide deil zaten. OTV indirimnden yararlanıp yararlanmayacağına vergi dairesi karar veriyor. sen raporunu al. bayiye götür. bayi gerisini halleder.

halilhal

Ben bayilere gosterdim onlar olmaz dedi ya tertibatlı araç kullanabilir, otomatik araç veya h sınıfı ehliyet alabilir yazması lazım deyip pek ugrasmiyorlar

tamam işte bayi doğru demiş senin raporunda "özel tertibatlı araç kullanır" yazacakki bayi işlemlere başlasın

Hım anladım o zaman bayram tatilin fen sonra hastaneye gidip sonuç kısmını doldurmalarını istemem gerek yani

Kusura bakmazsaniz bi kaç farklı sorumdaha olacak özür dilerim

1-şimdi diyelim ki özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazdı ama ehliyeti değiştirmedim araç almaktan vazgeçtim b sınıfı ehliyet iptal olur mu Allah korusun sahis(kayinbabam) manuel bir araçla kaza yaptı haklı ama senin zaten bunu kullanman yasak haksizsin diyebilirler mi

2- oldu da aldık sıfır araç tertibatlı bunu ben kullansam kayın babama ikinci el başka araç alsak ayni tertibatlı şekilde onu yaptırıp o onu kullanabilir mi çünkü farklı illerde ikamet ediyoruz

Üst Alt