Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli ve tertibatlı araba için raporda ne yazmalıdır?

birinci sorunu anlamadım. Kardeş engellisin ama normal B ehliyetin mi var. ilk mesajında "sağ bacakta bir cm kısalık var ve 2 cm incelik var" diye yazmıştın. B normal ehliyetimi aldın. oda ilginç olmuş yani.

ötv indirimli araç almak istiyorsan ehliyeti değiştirmen gerekecek. Ve İl Sağlık Müdürlüğünde ki komisyonada girmen lazım. Onlar sana nasıl bir araç süreceğine dair kodlar yazacak. Ona göre ehliyetinin arkasınada o kodlar yazılacak.

Kayınbaban kullanmaması gereken bir aracı kullanırken kaza yaparsa haklı dahi olsa yine ceza alır. Sonuçta kullanmaması gereken bi araç kullanıyor.

Sorularınız aslında daha öncede sitede sorulmuş cevaplanmış sorular. Biraz sitede dolaşın konuları okuyun. Alta link verdim mesela örnek

https://www.engelliler.biz/forum/oz...ina-otv-indirimli-iki-arac-alinabilir-mi.html

23kkara23

Raporu alıp emniyet'e sunmadığınız sürece işleme girmez

Ayrı illerde olması her zaman risktir. Zira yönetmelik kötüye kullanıma ağır cezalar verir. Bunu yapmamanızı öneririm.

Abi engelli kayinbabam zamanında yıllar önce b ehliyeti almış bacagi kısa ve ince iken ben iki tane sıfır almak istemiyorum bir tane sıfır alsak onu bana verecek kendi isteği kendisi de ikinci el bı araba alıp ona yine sıfır arabaya yaptırılan tertibat tan yaptırılıp onu kullanabilir mi yanı ben onun bu hakkını elinden bu şartlarda almak istemem onu mağdur etmem mesela otomatik araç alır deseler sıfır alsak ben kullansam ona da ikinci el otomatik araç alabilir miyiz

O birinci soru şuydu abi şimdi tertibatlı araç kullanması gereklidir yazdılar diyelim ama biz araç almadık yine kullandığı manuel bir araç la kaza yaptı diyelim ama haklıyız burda haksız duruma dusermiyiz

23kkara23

Yetersiz ehliyetle araç kullanıp kaza yaptığınızda %100 kusurlu sayılırsınız.

Rapor ve ehliyet aldıktan sonra sıfır ya da 2. el olması fark etmez, tabii ki uygun her aracı kullanabilir.

neslihankocaman
Sol ayak otomatik araç kullanabilir kodları verilmiş.ÖTV siz araç alınabilir yeniden oranlı donanımsız araç kullanabilir ibareleri yazan rapor almanız gerek.Devlet hastanesinden.

KÜREKÇİ

Anladim bu sadece ehliyet alabilir raporu oluyor otvsiz arac icin elimizde bulunan normal engelli saglik raporu da olmuyor sil bastan rapor cikarcam o zaman

kolay gelsin önce özel tertibat ile araç sürebilir diye rapor alıyorsun ondan sonra ehliyet alıyorsun
sonraki ötv siz araç araba için yeniden rapor alıyorsun 2016 yılında 250 tl idi rapor parası yani 2 kere heyete gireceksin

anladım arkadaşlar teşekkür ederim herkese...

neslihankocaman

Eyer çalışıyorsanız elinizdeki raporllada vergi indirimi alıyorsanız alacağınız yeni rapor sorun çıkarabilir.Doktorlar sizi dinlemeden üstün körü engelli oranı verebiliyorlar.Sonrasında sıkıntı yaşarsınız.Elinizdeki raporla kodlu sürücü belgenizle beraber bulunduğunuz nakil vasıtalar vergi dairesine müracat ederek ÖTV siz araç alımı yapabilirmiyim buraporumla diye. Şansınızı deneyin.

iyi akşamlar arkadaşlar skolyoz engelliyim il sağlık müdürlüğünden otomatik araç kullanılabilir raporu çıktı.sürücü kursuna gidip sınavları geçtim emniyetten ehliyetimi çıkartıcam yakında inşallah. Şimdi ötvsiz araç almak için İl müdürlüğünden aldığım veya işe girmek için aldığım raporlar olmuyor mu tekrar rapor mu çıkarmak gerekiyor.

Eyer il sağlık kurulu B engelli sürücü kodları verdiyseYeniden devlet hastanesine başvurmanız gerekir.Hastane raporunuza engel durumunuzu açıklamalı bir şekilde yazılması ve donanımlı araç kullanabilir ibareside koyması gerekir.Burda skolyoz rahatsızlığı olanlar bilgi verirse daha iyi olur sizin durumundaki arkadaslar ÖTV siz aracdan faydalanmışlardı.Bu bilgiler dahilinde hareket ederseniz daha iyi olur.

ben yeni ehliyeti degiştim hasatenin werdigi raporla il sglıga gtiim onunla da emiyete sorunzuz degişt ehliyetim sonra bu ewraklarla bayiye gittim aracımı aldım sorn cıkmadı

Üst Alt