Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti ile elektrikli araç alanlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

sertac59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Herkese iyi forumlar arkadaşlar bu açacağım konu sabittede kalabilir.

ELEKTRİKLİ ÖTV MUAFİYETİNDEN ARAÇ ALAN VARSA BİZİMLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞABİLİR Mİ ?

NOT:Şu anda mevcut bir aracım var ve ileride elektrikli araç alma niyetim var.

ÖTV muafiyetim olamayacak, ama bu konuyu bende merak ediyorum takipteyim +1

Elektrikli araç alanlar 1 sene olmadı en fazla 2 sene içinde kullanıp ellerinden çıkarmaya çabalıyor..Biz 5 sene satamayacagız ve Ötv 'si yüzünden cazip gelmiyor...

alan engelli arkadaşlar varmı merak ettim açıkcası....

Elektrikli araçlarda limit dahilindeki araçlarda sadece %10 ÖTV mevcut. Dolayısıyla kayda değer ciddi bir muafiyet söz konusu olmuyor.

Başka yazan olmamış. Ben de merak ediyorum. Daha fazla deneyimini yazan olabilir mi?

Engelli indiriminden yaralanamayan engelliler icin en makulü, en az ÖTV olan elektrikli araç almak gibi. Artik araba teknolojisinde yeni bir teknolojik cağin başlangicindayiz. Ozellikle uzuvlari olmayan yada uzuvlarinı kullanamayan engelli kardeslerimiz icin, bu araclar hayatı cok daha kolaylaştiracak. Örneğin vites kolunu kullanacak eli olmayan engelli kardeslerimiz icin vites kolu hic olmayan elektrikli araç alabilmek buyuk nimet. 2 Sene icinde 3000 km menzinlli elektrikli araçlarin da piyasaya çikmasi ile fosil yakitli araclarin pazar payinin cok onemli oranda azalacagını ve asil değer kaybinın fosil yakıtli araclarda olacağını duşünüyorum. Tesla, Kia Ev 3 , Toog, Byd one cikan markalar. Elektrikli araclarin yıllık bakim masrafı yok. Gecem bir tesla kullanicisı 7 yildir servis masrafım olmadi diyordu. Elektrik masrafı normal aracların 3 de 1 i kadar. Engelli kardeslerimiz icin aracı tertibatli ise MTV muafiyet avantajı var. Ilerleyen yillarda arac uzerine mote edilmiş çok verimli guneş paneli teknolojisi ile de araclarin kendi elejtrik ihtiyacinı uzerindeki paneller ile şebekeden bağımsiz günesten karşilayabileceğini düşünuyorum. Yaptikları duzenleme ile ÖTV muafiyet hakkım 10 yıl elimden alindigı icın, en duşük OTV olan elektrikli araçlardan, OTV bedelini odeyerek alacağım. Hazine ve maliye politikalarini olusturanlarin, gunlük yasamsal faaliyetleti icin araclarinı uzuvları gibi kullanmak zorunda olan fiziksel engelli kardeslerimizin haklarini ellerinden almalari da ülkemiz adina utanç verici bir durum. Tüm ulkedeki fiziksel engellilere sağlanan ÖTV muafiyetini toplasan, herhalde 1 müteahite yapilan vergi muafiyetlerinin 10 da biri bile etmez. Bu kararı alanlar, kararlarindan vazgecmezler ise, gun gelir engelliler bu kararı alamlardan vaz gecer. Elbet engelliler de, muteaahitlerden alınmayan vergileri alacaj, engellilerin haklarinı geri verecek birilerini bulurlar. Yazik ülkemizin geldigi duruma. Tasarruf icin ilk akla gelen uzuvlarinı kullanamayan insanlar mı olmaliydı?

@mehmetbey06,

Ülkemizde boynunu döndüremeyenlerin ehliyet i iptal olurken kolu olmayanlar nasıl ehliyet alacak kaldıki elektrik li araçlar akü ile çalışıyor aküler bittiği zaman değişmek akü fiyatına bir araç alırsın

Üst Alt