Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
400klik araba soran ve bundan kar bekleyen vatandsa kapak olsun.

Arkadaşım senin bu kinin bana mı yoksa hayatın kendisine mi bunu bir sorgula bence, hayatta ebedi mutluluğu arıyorsan demek ki halâ hayatı tam olarak idrak edememişsin demektir. Değil 400milyar, 800 milyarlıkta araç alabilirdim çünkü yasalarca BU BENİM HAKKIM!

Kast edilen suistimalcilerin benim gibi olan kişiler olduğunu düşünmekle büyük yanlış ve cahillik içerisindesin. Ben senin düşmanın değilim kaldı ki düşmana da zaten "kapak olsun" tarzında gönderme yapan birisi kusura bakmasın kimse ama pasif agresiftir.

Neyse konu da dağılmasın, ha bu arada mahkemem henüz sonuçlanmadı oradan alacağım paraya güvenmiştim zaten yani içinin yağları rahatlıkla erisin taslak meclisten geçerse ben de o aracı alamayacağım haset etmene gerek kalmadı artık senin de gözün aydın olsun, rahat uyursun artık :)

İmza kampanyasına gelince tamamen hayal ürünü bir girişim, internette imza toplamakla hangi tasarıdan vazgeçildi şimdiye kadar?? Biraz bilgili olun, gerçek dünyada yaşayın arkadaşlar imza toplamak tamamen gereksiz ve boş bir uğraş bunun yerine cimer'e mail atın ama en etkilisi eğer sesinizi duyurtabilirseniz, varsa çevreniz eşiniz dostunuz bu konuyu medyaya taşıyın, medyada duyurun kimse bizim imza kampanyamızın kaç kişi olduğuna bakmayacak GERÇEKÇİ OLUN!

kanun oldugu gibi gecer mtv zammini % 25-30 e düşürürler. Zaten danışıklı dövüş 25 olucakti 40 yap ben 25 e duseriyim hepsi hikaye. Hep ayni film bikmadilar dunyayi kurtaran adami oynamaktan.

arkadaşlar komısyonda kabul oldu göruşmeler salı gunu baslıyo 130 maddelık tasarı ve ötv kısıtlamasıda var içinde hala bi adım gıdemedık ne olacak yaa

araci tamamen sinirlandirmak yerine vergisiz fiyati 70bin tlye kadar olan tutari otv den muaf tutup bu tutarin uzerindeki tutari ötv ye tabi tutmak en azından daha insafli olacaktir. Boylece biz istedigimiz ve ihtiyacimiz olan arabayi alabilme hayalinden tamamen kopmayiz hem de varsa suistimal etmek isteyenler engellenmis olur.

Ornek olarak vergisiz fiyati 100bin tl olan arac icin 70bin tlye kadar otv alinmayip kalan 30bin tl icin %60 uzerinden 18bin tl otv alinmasi mevcut tasariya oranla daha mantikli olacaktir. Illa gececek bu tasari ve suistimal bir bahane olacak bunun icin maalesef...

Emre 0808 kardeş bilmediğin şeyi niye manüpöle ediyorsun aç tbmm sayfasınıda iyice bak geçmişmi geçmemişmi madem o kadar anlıyon

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Tasarının Özeti Tasarı ile; asgari ücretin vergilendirilmesinde gelir vergisi tarifesinin ikinci gelir dilimine girilmesi nedeniyle oluşan kaybın giderilmesi, FATİH Projesine yönelik vergi ve diğer mali yükümlülüklere ilişkin istisna sağlanması, elektronik haberleşme hizmetlerindeki özel iletişim vergisi oranlarının tekleştirilmesi, özel amaçlı kuruluşlardan temin edilen fonların kamu-özel işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen projelerin finansmanındaki vergi yükünün kaldırılması, bankalara tanınan vergisel imkânların finansal kiralama ve finansman şirketlerine de tanınması, ortak dışı işlemlerin kooperatiflerin kurumlar vergisi muafiyetine etkisinin kaldırılması ve sadece ortak dışı işlemlerden vergi alınması, 2018 ila 2021 yıllarında ödenmesi gereken emlak vergisi tutarlarının hesaplanmasında esas alınan arsa ve arazi birim metrekare değerlerine sınırlama getirilmesi, vergi mükellefiyetine yönelik işlemlerin elektronik ortamda yerine getirilebilmesi, yurt dışı banka kartlarının vergi ödemelerinde kullanımının yaygınlaştırılması, adres kayıt sisteminde yer alan yerleşim yeri adresinin, gerçek kişilere yapılacak tebligatlarda kullanılmasına imkân sağlanması, vergi borcu bulunmama şartı aranılacak ödemelerin kapsamının genişletilmesi ve ödemelerden vergi borçlarının resen kesilebilmesi, engellilerin taşıt alımlarında uygulanan özel tüketim vergisi istisnasının yeniden düzenlenmesi, kurumlar vergisinde taşınmaz satışından elde edilen kazançlara yönelik istisnanın azaltılması, bazı malların özel tüketim vergisi kapsamına alınması, motorlu taşıtlar vergisi tarifesinde değişiklik yapılması, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla tütün mamullerinin kullanımında önemli bir yer tutan makaronların vergilendirilmesi, Gelir İdaresi Başkanlığının görevleri arasına vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele etme, Risk Analizi Sistemi oluşturma ve risk analizi çalışmaları yapma hususlarının eklenmesi, amaçlanmaktadır.

Tasarının Son Durumu KOMİSYONDA

Kanun Tasarısı Komisyon Bilgileri
Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Esas Komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 01/10/2017 Komisyonda
Tali Komisyon Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu 01/10/2017 Komisyonda
Tali Komisyon İçişleri Komisyonu 01/10/2017 Komisyonda
Tali Komisyon Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 01/10/2017 Komisyonda
Tali Komisyon Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu

Huseyl

VErdıgınız ornek mantıklı deıl şöyle ki zaten 1,6 motor kısıtlaması var . 70 bin tl ye doların sürekli artttıgı ulkemızde hangı aracı alabılırsınız donanımlı ? Sızın yazdıgınız gibi bir seyı kabul etmek bundan sonra her yapacaklarını kabul etmekdır . Burda bır hak var ve verılen hak gerı alınmaz.. BUnların yaptıgı sacmalık . Taksıcılerden yapsınlar mesela 70 bine kadar ÖTV sız arac alımını engellılerın degneklerı kımın neresıne battı ?

canfeda20

En az bir ayı bulur bunun geçmesi... Tabi geçerken bazı maddeler 2018 yılında başlar bazıları resmi gazetede yayımlandığı gün başlar. Lakin işler çok iç açıcı gözükmüyor. Çok madde var. Sadece engelli otv yahut mtv yok. ileride hayatımızı ilgilendiren olumsuz manada birçok madde var. Allah sonumuzu hayr eylesin.

egemmm

Bunu kabul etsek de etmesek de bu yasa bir sekilde gececek maalesef. Tabi ki keşke boyle bir tasari olmasaydi ama var. Bu tasarıyi sunanların iyi niyetli kisiler oldgunu varsayarsak ki- bu dusunce saf bir dusunce muhtemelen- amac suistimal yapanlari engellemek ve bizim ihtiyacimizi da bir sekilde karşılamak. 70bin tl siniri dusuk bence de ama bu sınır 100bin olsa buna dusuk diyenler de cikacaktir. 70bin sınırı zannimca her sene artacaktir belli oranlarda. Ancak ihtiyacin da ustundeki bir tutarin otv ye tabi tutulmasinin ne gibi sakincasi var sonuçta (soyledigim tamamen arac kisitlamasi degil belli bir oranın uzerindeki tutarin fark kadarinin ötv ye tabi tutulmasi) böylelikle hem bize belli oranda bir yardim yapilmis olacak bu konuda hem de lüks arac alim talebimizi de vergisini odeyerek karsilayabilecegiz.

1,6 motor kısıtlaması ile otv indiriminden faydalanma hakkının tekrar 70.000 sınırına getirmek ve bu değişikliğin sebebini yapılan suistimallere bağlamak tek kelimeyle ACİZİYETTİR. devlet denetler amacı dışında kullanım varsa gerekeni yapar. verilen hakları geri almaz. insanları mağdur etmez. inşaallah komisyonda yada genel kurulda verilecek olan bir önerge ile bu iş düzelir.

Huseyl

Bu önerinizi, sınırlama hiç olmasın taleplerinden daha mantıklı buluyorum.

[FONT=sans-serif]klavye delikanlılığı yapmak yerine örgütlenip bir araya gelerek hakkımızı arayalım gidelim meclise meclise giremiyorsak meclisin önüne orayada gidemiyorsak meclise giden yolları kapatıp sesimizi duyuralım her açıdan bizleri yok saymaya çalışan bu zihniyeti ezelim arkadaşlar burada her kafadan bi ses çıkıyor ...[/FONT]

Yapacakları kısıtlamaya gerek kalmadan şudur denetimleri artıracaklar yani yüzde 90 engelli ve ihtiyacı doğeultusunda kullanan kardeşlerimi tenzih ediyorum. Örnek veriyorum adam A şehrinde yüzde 90 engelli ama oğlu yakını b şehrinde ikametini kendi üzerinde gösterip araç alıyor ama kapsam dışı kullanıyor böyle milyonlarca var yapsın takibini bakın bakalım nrler oluyor emin olun bu şekilde denetime tabi tutulsalar bu tipler cidden engeli olandan değil ötv kdv bile almazlar.

Ancak bu işgüzar kul hakkına giren adiler yüzünden gercekten ihtiyacı doğrultusunda araç almak isteyenler alamayacak onlar rahatça bayiden araba alırken bizler sıkıntı suistimallerden dolayı bir kez daha engelle karşılaşıyoruz. Ben cimere bimere bu şekilde yazdım açıklamalı ama sonuç çıkacağını sanmıyorum çünkü engelliler bile burada daha birlik saglamamisken zor basa gelen çekilir kimse dert yanmasın boşa.

Bu sayfada ortaya yem atan insanlar var gibi bir hisse kapılmaya başladım sanki nabız ölçmeye çalışılıyor Bizim yapacağımız şey itiraz etmek omurgalı bir şekilde durmak yok şu fiyatı geçerse şöyle olsun yok engeli şöyleyse bu uygulansın biz kanun yazmaya başladık
Kardeşim suistimal eden ŞEREFSİZLER in
Yüzünden ben niye etkileniyorum ben aparatlı araç kullanıyorum ama bir kez olsun %90 üzeri için düzenlensin demedim nice yurttaşımız var bu yasadan olumsuz etkilenecek
Suistimalciler yüzünden bu hakkımdan olursam gram kimin etkisi oldu ise hesaplaşacağım Ahirette...

darkminer

Ak partililer Ankara'da değilmiş ancak danışmanı mutlaka ileteceğini söyledi. Ne kadar çok kişi ararsa o kadar iyi.. Elimizden başka birşey gelmiyor bu insanlar görüşecek ilk etapta tepki olduğunu bilmelerinde fayda var diye düşündüm

hepsini arayıp not bıraktım mhp sekreteri hariç diğerleri makul karşıladı not aldı ileteceğini söyledi bence arayabilen arasın en azından uğraştım demek için bile

Damla sakızı

Arkadaşlar cidden bu platformdan hiç bir şey olmaz. Neden mi? Yukarıdaki numaraları bugün aradım. Gayri ihtiyari Başkanvekili Mehmet Şükrü ERDİNÇ 0 (312) 420 58 92 numaraya çıkan bayana "çok arayan var mı? kamuoyu oluşturabildik mi?" diye sordum. Bayan bana 5. kişisiniz dedi.

Biz bu kadar duyarsız kalırsak ne yazık ki bu yasa çıkacak.

Konuyu Fox Tv'ye, Fatih Portakal ya da İsmail Küçükkaya'ya ulaştırmaya çalışsanız, haber bültenlerine yansısa daha olumlu sonuçlar alınamaz mı?

Valla benim medyaya ulaştırmak gibi bir imkanım yok imkanı olan varsa çok çok iyi olur. Bu ülkede medya baskısı olmayınca tutuklama kararı bile çıkmıyor

arkadaşlar ve abilerim selamlar. bu konuyla alakalı bimer'e mesaj attım. araçların fiyatlarından bahsettim biraz. 70.000TL sınırıyla ilgili olarak o paraya sadece küçük sınıfta araç alabileceğimizi ve küçük sınıftaki araçlara bir çoğu yürüme engelli olan abilerimin ve kardeşlerimin tekerlekli sandalyesinin sığmayacağını ilettim. 70.000TL sınırıyla alabileceğimiz araba olarak Ford Fiesta modelini örnek gösterdim ve bir çoğumuz için bu aracın bagajının yetmeyeceğinden bahsettim. konuyu maliye bakanlığına aktarmışlar. bakalım olumlu-olumsuz bir yanıt gelirse sizleri de bilgilendireceğim bana kalırsa sizde direk bimer'e yazınız ki daha çok kişiye ulaşalım ve bu yasaya bir düzenleme getirilsin. Zaten haklarımız 1.6 motorla kısıtlı daha halen kısmaya çalışıyorlar.

A_GEYiK

Bunu her sabah ve akşam deniyorum. Sırf bunun için Twitter hesabı açtım fakat yapamadım.

musty35

ama yeni yasada anladığım kadarı ile aracın indirimli fiyatı 70 bin TL'yi aşıyorsa o aracı indirimli olarak alamayacağız anlamına geliyor. 123.900 aracın indirimsiz fiyatı. indirimle 70 bin TL'ye tekabül etmiyor zaten 123.900 TL'lik bir araç.

şimdi biliyorsunuz farklı ötv oranları getirildi örneğin bir arabanın 1.6 motorundan %45 vergi alınırken yine başka bir arabanın 1.6 motorundan %60 vergi alınabiliyor. aracın vergisiz fiyatı 70.000 TL' ye kadarsa o araca %45 vergi ödüyorsunuz. ama aracın vergisiz fiyatı 70.000 TL yi aşıyorsa %60 vergi alınıyor diye hatırlıyorum.

dolayısıyla 123.900TL'lik bir araç %60'lık vergi dilimine giriyor. 123.900 TL'nin %60'ı alınmadığında aracın fiyatı yine 70 bin TL'yi geçiyor.

Fox tv haber
0542 370 45 45

atv ihbar hattı
0505 165 88 88

star tv ihbar hattı
0542 800 80 80

QpZYAr.png

İşte ben bunlardan bahsediyorum itibardan tasarruf olmaz değilmi?
Öte yandan millete daya zamları savunma sanayine harcanacak diye.Engellinin yakasına yapış, bakım parasına göz dik.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt